Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΔΥΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΟΚΑΡΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ!

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ !!!
Ο 70ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΥΚΟΣ ΚΑΙ Η 77ΧΡΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΕΣΒΗΣΑΝ ΕΠΕΙΤΑ  ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ. 
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ …ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!

Η σφοδρή οικονομική κρίση που έχει ενσκύψει στην χώρα μας και η ανέχεια,  προϊόν  των βίαιων και βάρβαρων μέτρων με τις περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, σκοτώνει τον κοσμάκη. Σκοτώνει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των συνταξιούχων, των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου και του μεροκάματου. Περήφανοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, πληρώνοντας στο ακέραιο  τις ασφαλιστικές εισφορές τους, όχι μόνον βλέπουν την Πολιτεία να τους πετσοκόβει βίαια τις συντάξεις, αλλά νιώθουν ψυχολογικά ράκη, βλέποντας ότι αφήνουν  πίσω τους  παιδιά και εγγόνια να ανεβαίνουν έναν Γολγοθά χωρίς σωτηρία!
Μέσα σε αυτή την θλιβερή πραγματικότητα, πολλοί ηλικιωμένοι δεν αντέχουν την πίκρα και τον πόνο που πλημμυρίζει την ύπαρξή τους, χάνοντας τελικά  την ζωή τους, ακόμη και με αιφνίδιο θάνατο. Δύο τέτοιοι αναπάντεχοι θάνατοι σημειώθηκαν  στις 16 Οκτωβρίου με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας από τον άλλο.
Πρόκειται για τον 70χρονο Γιώργο Αλούκο, τον πασίγνωστο ζαχαροπλάστη του Χολαργού και την 70χρονη  Ελευθερία Γαλανάκη, σύζυγο του -επί πολλά έτη- πλέον δημοφιλή κηπουρού του Χολαργού.. Διαβάστε τις δύο παράλληλες ιστορίες που συγκλονίζουν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΥΚΟΣ
Ο 70χρονος Γιώργος Αλούκος (φωτό) είχε δημιουργήσει επί 37 χρόνια μια μοναδική ιστορία γεύσης με το φημισμένο ζαχαροπλαστείο που διατηρούσε με την σύζυγό του και τα αδέρφια του στην οδό Περικλέους 12. Ένα ζαχαροπλαστείο που πρόσφερε εκπληκτικά γλυκίσματά  αλλά και  τυρόπιτες (τις παρασκεύαζε τη δεκαετία του 1970). Τα τελευταία 5 χρόνια ο Γιώργος Αλούκος είχε συνταξιοδοτηθεί αλλά η αιφνίδια  οικονομική κρίση που ξέσπασε στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες τον έκανε να νοσταλγεί περισσότερο έντονα την πολύφημη επιχείρησή του. Πίστευε ότι αν δεν την είχε κλείσει, εκτός από ενέργεια και ζωτικότητα,  θα τον βοηθούσε και οικονομικά.  Ανήμπορος όμως, έβλεπε   πως η κρίση που μάστιζε κάθε οικογένεια, είχε χτυπήσει και  την πόρτα της δικής του. 
Τις πρώτες ώρες της 16ης Οκτωβρίου ο Γιώργος Αλούκος σηκώθηκε για λίγο από το κρεβάτι του και μετά από λίγα λεπτά, ξανα-ξάπλωσε να κοιμηθεί. Αυτό ήταν: Η καρδιακή ανακοπή τον βρήκε την ώρα του ύπνου.
Ο πόνος βαρύς , ασήκωτος όχι μόνο για την γυναίκα του αλλά και για την εγκυμονούσα για δεύτερη φορά κόρη του .

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ
Μια γυναίκα αξιοσέβαστη, όλο ζωντάνια, δύναμη και αγάπη για την ζωή,  γυρνούσε περπατώντας κάθε γωνιά και δρόμο του Χολαργού-Παπάγου. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι  έφυγε  από την ζωή εξαιτίας καρδιακής ανακοπής. Δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με την καρδιά της, μάλιστα πριν από μερικά χρόνια που είχε υποβληθεί σε ειδικό τσεκ- απ , οι γιατροί της είχαν πει ότι «είχε καρδιά…αλόγου».
Σύζυγος του Μιχάλη Γαλανάκη, του πασίγνωστου κηπουρού πολυκατοικιών στον Χολαργό, είχε δημιουργήσει οικογένεια πρότυπο, αποκτώντας δύο παιδιά, τον Μανώλη και την Αφροδίτη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα που ξέσπασε η μεγάλη οικονομική κρίση, είδε την επιχείρηση ανθοπωλείου που διατηρεί ο γιος της, να αντιμετωπίζει σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.  Η δουλειά πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, όταν μάλιστα έβλεπε ότι κλείνουν οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη, φοβόταν ότι το ίδιο μπορούσε να συμβεί και στο παιδί της.
Τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου, η κυρά Ελευθερία  βγήκε για περπάτημα στον Χολαργό-Παπάγο,  όπως άλλωστε το συνήθιζε να κάνει για δεκαετίες. Έφτασε ως του Παπάγου. Κάθισε να ξαποστάσει σε ένα παγκάκι. Ένιωσε αδιαθεσία. Έγειρε και έσβησε αιφνίδια.
Δύο θάνατοι που σόκαραν την κοινωνία Χολαργού-Παπάγου. Δυο θάνατοι που δείχνουν ότι το σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων με τις βάρβαρες περικοπές μισθών, συντάξεων κ.λ.π. περιλαμβάνει και αυτό το κρυφό σενάριο: Την φυσική εξολόθρευση των ευπαθών ομάδων της χώρας. Των ίδιων των συνταξιούχων.
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των  εκλιπόντων.

1 σχόλιο:

  1. Η εφημερίδα "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" σας είναι αξιολύπητη και μικρή σαν το ήθος σας. Ντροπή σας να εκμεταλλεύεστε τον χαμό αυτών των ανθρώπων για να περάσετε κάποια πενιχρή πολιτική η οποία δεν έχει και κανέναν απώτερο σκοπό. Είναι όλο φανερό ότι μέλημα σας δεν είναι η ενημέρωση αλλά η παραπληροφόρηση, η συκοφαντία και δεν έχετε κανέναν σεβασμό για τους εκλιπόντες αλλά ούτε και για τις οικογένειες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή