Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΞΥΔΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ DEBATE;

ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Με ανακοίνωσή του που έστειλε στον τοπικό Τύπο, ο Δήμαρχος Παπάγου αποδέχεται την πρόσκληση-πρόκληση του Δημάρχου Χολαργού για συνέντευξη Τύπου αλλά ...πετάει το γάντι ζητώντας να δημοσιοποιοιήσουν προς τους δημοσιογράφους τους εγκεκριμένους ισολογισμούς και απολογισμούς, ενώ παράλληλα ζητεί και την παρουσία των άλλων υποψηφίων ώστε να μην εξελιχθεί η ...κόντρα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους μια και (σωστά) υπάρχουν 6 ισότιμοι υποψήφιοι.
Η ανακόινωση του κ. Ξύδη έχει ως ακολούθως: 

            Ο Δήμαρχος Παπάγου Βασίλης Ξύδης ενημερώνει μέσω του τοπικού Τύπου το Δήμαρχο Χολαργού κ. Δημήτρη Νικολάου ότι αποδέχεται με χαρά την πρόσκλησή του για κοινή συνέντευξη Τύπου, με βασικό θέμα τα οικονομικά των δύο δήμων.
            Προκειμένου όμως να είναι εποικοδομητική μια τέτοια συζήτηση / συνέντευξη, θα πρέπει ο κ. Νικολάου να μας δημοσιοποιήσει τους οικονομικούς απολογισμούς του δήμου Χολαργού για την τετραετία 2006-2009, καθώς και τους εγκεκριμένους και δημοσιευμένους κατά το νόμο ισολογισμούς της ίδιας περιόδου, στους οποίους φαίνονται οι υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους και τα αποτελέσματα χρήσης.
            Ο Δήμος Παπάγου δημοσιοποιεί κάθε χρόνο εμπρόθεσμα αυτούς τους απολογισμούς και ισολογισμούς και είναι στη διάθεση όχι μόνο του κ. Νικολάου αλλά και όλων των άλλων υποψηφίων δημάρχων.
            Όπως, είναι φανερό, χωρίς τα επίσημα στοιχεία (απολογισμούς και ισολογισμούς) οποιαδήποτε συζήτηση δεν θα είναι εποικοδομητική και χρήσιμη και επομένως θα είναι περιττή.
            Πέραν αυτού, εκφράζουμε την απορία μας γιατί ο κ. Νικολάου απευθύνει αυτή την πρόσκληση μόνο στο Δήμαρχο Παπάγου. Θεωρούμε ότι σε μια τέτοια συζήτηση θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι, προεκλογικά, είναι ισότιμοι μεταξύ τους.
            Ας μας δώσει, λοιπόν, ο κ. Νικολάου τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της 4ετίας 2006-2009 του δήμου Χολαργού που είναι υποχρεωμένος να έχει συντάξει και να διαθέτει και ας επιλέξει ο ίδιος τη μέρα, ώρα και τόπο της συνέντευξης.



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»


Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου

Από την παραπάνω ανακοίνωση του κ. Ξύδη γίνεται σαφές ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου ή debate δεδομένου ότι ο Δήμος Χολαργού δεν έχει δημοσιοποιήσει τους ισολογισμούς ή απολογισμούς από το 2006 και εδώ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές που απευθύνθηκαν στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χολαργού, η απάντηση που πήραν είναι ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ισολογισμός ή απολογισμός από το 2006!
Συνεπώς ο κ. Ξύδης, όπως διαβεβαιώνει και ο ίδιος, δεν μπορεί να προσέλθησε έναν τέτοια άνισο διάλογο, από την ώρα που ο ίδιος θα μιλάει για πραγματικά γεγονότα και αριθμούς και την ίδια ώρα ο κ. Νικολάου θα μιλάει επί θεωρητικών, μη καταγεγραμμένων και μη δημοσιοποιημένων αριθμών. "Τέτοιου είδους διάλογος δεν έχει αξία" δηλώνει  ο κ. Ξύδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου