Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

ΤΟ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ!
τραγική η κατάσταση σε Χολαργό-Αγία Παρασκευή!
                                                                            
Η πολιτική Παπανδρέου στραγγαλίζει την αγορά. Τα δύο τελευταία μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η περαίωση και η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τις ραγδαίες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με απολύσεις στις ΔΕΚΟ, αποτελούν τα τελειωτικά χτυπήματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα καταστήματα τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν μέσα σε ένα χρόνο την διπλή αύξηση του ΦΠΑ από το 18% στο 21% και 23% αντίστοιχα, αδυνατούν να εκπληρώσουν στο ελάχιστο τις καθημερινές υποχρεώσεις τους. Το κράτος έχει γίνει ο χειρότερος δυνάστης τους, που υφαρπάζει τις ελάχιστες εισπράξεις τους με συνέπεια οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να είναι συνεπείς τόσο προς τους προμηθευτές τους όσο και προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων από τους οποίους έχουν νοικιάσει τα καταστήματά τους. Οι Τράπεζες έχουν γεμίσει από ακάλυπτες επιταγές και ανεξόφλητα γραμμάτια εξ' αιτίας αυτής της κατάστασης που βιώνουν οι επαγγελματίες. 
Το πρόβλημα γίνεται τραγικότερο και με την αδυναμία των επιχειρήσεων να πληρώσουν τον ΦΠΑ ο οποίος αποδίδεται ανά δίμηνο στις κατά τόπους ΔΟΥ! 
Με αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψιν ότι μέχρι της 28 Δεκεμβρίου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση της περαίωσης (το νέο χαράτσι του ΠΑΣΟΚ), είναι βέβαιον ότι μέσα στον επόμενο Γενάρη, οπότε και υποβάλλεται η τελευταία περιοδική δήλωση των επιχειρήσεων, θα γίνει το μεγάλο κραχ στην αγορά!
Τα λουκέτα θα μπαίνουν σωρηδόν αφού η νεκρή αγορά δημιουργεί ασφυξία με την έλλειψη ρευστού και την αδυναμία των  επαγγελματιών να πληρώσουν το ΦΠΑ τον Γενάρη του 2011. 
Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι οι επιχειρηματίες που έχουν υπαλληλικό προσωπικό πρέπει να τους καταβάλλουν και το δώρο των Χριστουγέννων, τότε μπορεί να διανοηθεί  τι τραγικές συνθήκες βιώνουν οι επιχειρήσεις. 

Στον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή η κατάσταση είναι απελπιστική. Μεγάλη, πασίγνωστη επιχείρηση γρήγορου φαγητού, είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο, ο δε ιδιοκτήτης της μας είπε: "Έχω 8 υπαλλήλους. Πώς είναι δυνατόν να τούς πληρώσω το δώρο των Χριστουγέννων, να πληρώσω και το ΙΚΑ  και τον ΦΠΑ στην εφορία τον ερχόμενο Γενάρη; Με οδηγούν σε πτώχευση και θα κλείσω. Δεν τον βγάζω τον χειμώνα"!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου