Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 200.000 € ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ-ΜΑΪΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!!!



Η περίφημη εργολαβική σύμβαση για το έργο «Συγκρότημα κολυμβητηρίου» στο λόφο Τσακού, η οποία υπεγράφη στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου από τον Δήμαρχο Νικολάου και για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους,  φαίνεται θα στοιχίσει χαράτσι 200.000 € στους δημότες!!!
Μόνο και μόνο για να κάνει τα προεκλογικά του παιχνίδια ο κ. Νικολάου!
Αυτή θα είναι περίπου η αποζημίωση που θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος προς τον εργολάβο, εφόσον δεν υλοποιήσει  το έργο!
Και βεβαίως το έργο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί και η σύμβαση θα διαλυθεί, μια η συνολική της δαπάνη αξίας 3.523.088,08 €, έγινε χωρίς να έχει ο δήμος δεκάρα στα ταμεία του! !!
Η ποινική ρήτρα –αποζημίωση η οποία προβλέπεται από τον νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις προς  την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία, είναι βαριά.
Συγκεκριμένα ο Ν.3669/18-6-2008 (ΦΕΚ 116Α) που αφορά στην «Κύρωση της Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων» και στο άρθρο 64 περί αποζημίωσης αναδόχου λόγω διάλυσης της σύμβασης, προβλέπει και καθορίζει το ποσό της αποζημίωσης του εργολάβου.
«Αποζημίωση για το τεκμαιρόμενο όφελος που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του πέντε τοις εκατό (5%) του αρχικού συνολικού συμβατικού ποσού, μειωμένου κατά το ένα τέταρτο (1/4) και ύστερα από αφαίρεση της αξίας των εργασιών που έχουν εκτελεσθεί, καθώς και των υλικών και του αναπόσβεστου μέρους των εγκαταστάσεων που η αποζημίωσή τους αναγνωρίζεται στη
συγκεκριμένη περίπτωση. Για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης λαμβάνονται υπόψη όλες οι σχετικές συνθήκες και ιδίως το μέγεθος του έργου, ο χρόνος αποδέσμευσης του αναδόχου και η ωφέλεια του αναδόχουαπό άλλη εργασία κατά τους όρους του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 700 του Αστικού Κώδικα».
Αυτό σημαίνει  απλά ότι, στο ποσό της συνολικής δαπάνης των 3.523.088,08 € το ποσό της αποζημίωσης που αναλογεί στον εργολάβο είναι περίπου  150.000 € όμως ο εργολάβος είναι βέβαιον ότι θα ζητήσει παραπάνω χρήματα επικαλούμενος μεγαλύτερες δαπάνες, από την ανάθεση του έργου του σε μελετητές κ.λ.π. που επιβάρυναν το κόστος της δικής του εργασίας.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της άφρονης πολιτικής Νικολάου: Ο Δήμαρχος Χολαργού υπέγραψε την σύμβαση κυριολεκτικά στον αέρα ενώ είναι γνωστόν ότι ο δήμος είναι γυμνός οικονομικά. Και όχι μόνο γυμνός αλλά και… ξεσκισμένος, αφού σήμερα που άρχισε να …μιλάει ο Διευθυντής των Οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, φαίνεται ότι η τρύπα που έχει ανοίξει στον δήμο είναι τόσο …μαύρη, που ενδεχομένως το χρέος του δήμου Χολαργού να αγγίξει ακόμη και τα 25.000.000 €!
Με τέτοια γύμνια λοιπόν, πώς ήταν δυνατόν να υπογραφεί σύμβαση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για κολυμβητήριο στον Χολαργό; Ο Νικολάου ενήργησε για μια ακόμη φορά στυγνά: Υπολόγιζε ότι θα κερδίσει τις εκλογές και με την πλειοψηφία που θα είχε θα έπαιρνε απευθείας τεράστιο δάνειο, με το οποίο θα πλήρωνε τον εργολάβο του έργου ««Συγκρότημα κολυμβητηρίου».

O ΞΥΔΗΣ ΘΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 
ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!!!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ξύδης, μέσα στα πλαίσια συγυρίσματος των οικονομικών του Δήμου Χολαργού και διαφάνειας που θέλει να επιβάλλει στην νέα δημαρχιακή του θητεία, δεν θα διστάσει να χρεώσει το ποσό των 200.000 € στον ίδιο τον Νικολάου, καλώντας τον να πληρώσει ο ίδιος το χρέος με το οποίο φέσωσε αλόγιστα και για τα προεκλογικά του παιχνίδια τους δημότες. Με άλλα λόγια, ο Ξύδης δεν προτίθεται να χρεώσει τους δημότες με το υπέρογκο αυτό ποσό, κάτι που αναμένεται να τύχει της απολύτου επιδοκιμασίας όλων των δημοτών.
Αναμένεται με ενδιαφέρον η έναρξη της νέας δημοτικής αρχής υπό τον Ξύδη ειδικά στο θέμα αυτό.

2 σχόλια:

  1. Να τα γράφεις σωστά Βραχιολίδη. Ο "ναυαρχίδας" Ξύδης, όχι απλά "ο Ξύδης". Τι νομίζεις, ότι ξεμπέρδεψες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή