Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ακόμη ψάχνουν τους ληστές της Εφορίας Αγίας Παρασκευής! ΜΠΗΚΑΝ ΠΕΖΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΑΝ…ΚΥΡΙΟΙ


Οι αστυνομικοί συνεχίζουν –άσκοπα- τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ληστών, που το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου μπήκαν στην Εφορία της Αγίας Παρασκευής και με την απειλή όπλου, άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό (πάνω από 20.000 €) !
Χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, οι δύο μετρίου αναστήματος ληστές,  ο ένας εκ των οποίων ήταν γεροδεμένος, ηλικίας 25-30 ετών και οι οποίοι μιλούσαν καλά ελληνικά (ο ένας με βαριά προφορά), βρίσκονταν μέσα στην ΔΟΥ της Αγίας Παρασκευής (Γούναρη 38), όταν είχαν κλείσει οι πόρτες για το κοινό στις 1.30 μ.μ. Το σημείο όπου είχαν κρυφτεί, ήταν μια εσοχή που υπάρχει στον 1ο όροφο, δίπλα από το wc και η οποία δύσκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή από τους υπαλλήλους, εκτός και αν σκέφτονται να ψάχνουν όλο το κτίριο κάθε φορά που κλείνουν την κεντρική είσοδό του κτιρίου!
Γύρω στις 2.15 μ.μ. οι ληστές βγήκαν από την κρύπτη τους (φωτό) και κατευθύνθηκαν στα ταμεία που βρίσκονται στον ίδιο όροφο. Με προτεταμένο το όπλο στο κεφάλι ενός υπαλλήλου, άδειασαν τις εισπράξεις, οι οποίες υπολογίζονται σε ποσό που μπορεί και να ξεπερνά τις 20.000 €!
Οι ληστές έφυγαν σαν κύριοι, χωρίς να χρησιμοποιήσουν κάποιο όχημα και χωρίς να τραπούν σε φυγή!
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Διεύθυνση της Εφορίας αποφάσισε να ειδοποιήσει την Αστυνομία με καθυστέρηση 2-3 λεπτών, φοβούμενη ότι  η σύλληψη των κακοποιών θα συνοδευόταν από ανταλλαγή πυροβολισμών, με πιθανή συνέπεια να υπάρξουν και θύματα ανάμεσα σε αθώους περαστικούς!  
Ο διευθυντής της Εφορίας Αγίας Παρασκευής κ. Παπαδογιάννης, ο οποίος σημειωτέον συνταξιοδοτείται σήμερα, έλαβε αυτή την απόφαση, κάτι που εκτός των άλλων μαρτυρά τον φόβο και ανασφάλεια που κυριαρχεί ανάμεσα στους πολίτες!
Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο κ. Παπαδογιάννης, είπε: «Από ‘δω και στο εξής να περιμένουμε μόνο ληστείες»!!!

Όταν αυτά βγαίνουν από το στόμα ενός διευθυντικού στελέχους Εφοριακού καταστήματος, ανθρώπου δηλαδή που γνωρίζει όσο λίγοι την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, μπορεί να καταλάβουμε σε ποιο άθλιο σημείο έχει φτάσει η χώρα!

1 σχόλιο: