Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στον αέρα η προστασία του πολίτη! ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ …ΡΕΣΕΨΙΟΝ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!! Κόψανε την μισθοδοσία στις νυχτερινές βάρδιες των αστυνομικών!!!


Είναι τραγικό και συνάμα εξωφρενικό. Οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών (βλέπε Παπακωνσταντίνου κ.λ.π.) στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρήματα, έβαλαν… χέρι και στους αστυνομικούς που εργάζονται τις νυχτερινές βάρδιες!!!
Συγκεκριμένα, όσοι αστυνομικοί έχουν βάρδια νυχτερινή, είτε εργάζονται σε αστυνομικό κατάστημα είτε σε τμήμα ασφαλείας, εκτελούν κανονικά την βάρδιά τους αλλά δεν πληρώνονται!!! Ήδη λόγω δραματικής ελλείψεως χρημάτων, το Υπουργείο Οικονομικών αναστέλλει τις πληρωμές 45.000 αστυνομικών από τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο! Η απάντηση που λαμβάνουν οι αστυνομικοί είναι «δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθείτε. Λεφτά δεν υπάρχουν»!!!
Υπολογίζεται ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί απασχολούνται μηνιαίως από 40 έως 64 ώρες σε νυχτερινή βάρδια! Όλες αυτές οι ώρες, οι οποίες αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 200 € πάνε …υπέρ πίστεως! Και αν υπολογίσει κανείς ότι μετά τα στυγνά μέτρα του ΔΝΤ με τα οποία ο μηνιαίος μισθός ενός αστυνομικού υπαλλήλου έχει μειωθεί από 18-20% η νέα αυτή περικοπή στον μισθό τους, αποτελεί την χαριστική βολή στον αστυνομικό και στην οικογένειά του!
Με ποιο σθένος και κουράγιο ο αστυνομικός θα προστατέψει τον Έλληνα πολίτη; Την ώρα που η εγκληματικότητα οργιάζει, την ώρα που το κέντρο της Αθήνας έχει παραδοθεί στους παράνομους λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν μετατρέψει σε γκέτο το ιστορικό κέντρο (και όχι μόνο), ακόμη και με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών, εκεί όπου την νύχτα η εγκληματική δράση των αλλοδαπών βρίσκεται στο απόγειό της, ο Έλληνας αστυνομικός είναι αδύνατον να παράσχει την  παραμικρή προστασία στον πολίτη. Κυριολεκτικά το μέτρο αυτό γονατίζει ολόκληρη την κοινωνία, αφήνοντάς την έρμαιο των κακοποιών στοιχείων. 
Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι η ΔΙ.ΑΣ (δίκυκλη αστυνομία) η οποία έχει σημειώσει σημαντικό έργο, επιτυγχάνοντας τις περισσότερες συλλήψεις την νύχτα, τώρα με την απαράδεκτη διακοπή της πληρωμής των αστυνομικών οργάνων, με ποιο σθένος θα εργάζονται στην νυχτερινή τους βάρδια; Τα δε αστυνομικά καταστήματα και τα τμήματα ασφαλείας, μετατρέπονται σε …ρεσεψιόν ξενοδοχείου, μια και πολλοί αστυνομικοί θα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να πηγαίνουν σε νυχτερινή  βάρδια!!! Είναι βέβαιον ότι το …μέτρο αυτό θα οδηγήσει πολλά περιφερειακά αστυνομικά τμήματα όπου θεωρητικά η εγκληματικότητα είναι πιο περιορισμένη, να έχουν έναν ή δύο το πολύ αστυνομικούς σε νυχτερινή βάρδια!!!
Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει κάτι τέτοιο.
Εν τω μεταξύ πολλοί αστυνομικοί βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης μετά το μέτρο αυτό! Αστυνομικός του Χολαργού, μιλώντας στην εφημερίδα μας είπε:
«Εγώ υπολόγιζα στα 200 € της νυχτερινής βάρδιας για να καλύπτω μέρος του δανείου μου. Τώρα τι πρέπει να κάνω;» διερωτήθηκε με πίκρα και οργή.
Αυτή είναι  η πολιτική ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου, ο οποίος πριν από ένα χρόνο έλεγε «λεφτά υπάρχουν»!!! 
Σήμερα τσακίζει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας.