Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο … «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ!


                                                                        
Γεγονός πρέπει να θεωρείται το Δασαρχείο Υμηττού. Ο νέος Οργανισμός Περιφέρειας Αττικής θα περιλαμβάνει και το Δασαρχείο Υμηττού. Αυτό επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος στο στέλεχος του Δασαρχείου Πεντέλης Λουκά Ρίζο.
Ο Λουκάς Ρίζος, μαζί με την εφημερίδα «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» και άλλους τοπικούς φορείς (Αντώνης Πολύδωρας κ.α.), είχαν επισημάνει εδώ και πολύ καιρό την αναγκαιότητα δημιουργίας Δασαρχείου Υμηττού. Το Δασαρχείο Πεντέλης ήταν φύσει αδύνατον να ελέγχει  αποτελεσματικά και τον Υμηττό, ένα βουνό το οποίο επλήγη ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές τα τελευταία 3 χρόνια. Επειδή μάλιστα, μετά την εξαφάνιση των δασών  στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, ο Υμηττός είναι ουσιαστικά το βουνό που διατηρεί ακόμη πολύ πράσινο και βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας από κάθε άλλο ορεινό όγκο, κρίθηκε επιβεβλημένη η δημιουργία του Δασαρχείου Υμηττού.

ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ
Ήδη, η αποκάλυψη της είδησης ότι το Δασαρχείο Υμηττού θεωρείται γεγονός, αναμένεται να …πυροδοτήσει διελκυστίνδα μεταξύ τεσσάρων Δημάρχων, οι οποίοι θέλουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους –prestige- να εγκαταστήσει στα όρια του δήμου του τα γραφεία του νέου Δασαρχείου Υμηττού. Οι Δήμαρχοι Βύρωνα- Νίκος Χαρδαλιάς, Χολαργού- Νικολάου, Παπάγου- Ξύδης και Αγίας Παρασκευής- Γιαννακόπουλος, περιμένουν μετά τις δημοτικές εκλογές και εφόσον εκλεγούν, να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να εξασφαλίσουν στον δήμο τους τα γραφεία του Δασαρχείου Πεντέλης.
Πάντως η μεγάλη είδηση για την δημιουργία του Δασαρχείου Υμηττού αφήνει ικανοποιημένους τους πάντες. Γιατί θα εξασφαλίζει πιο άμεση πρόσβαση στον Υμηττό, καλύτερη φύλαξη, πυροπροστασία και προστασία από επίδοξους καταπατητές.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ!!!

Στην πρώτη προεκλογική του ομιλία μπροστά σε 400 περίπου ψηφοφόρους του, ο Δ. Νικολάου εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Παπάγου, κατηγορώντας τον ότι δίνει προς τα έξω ψευδή εικόνα αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου του. 
                                                        
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολάου, ο Β. Ξύδης εμφανίζει ότι ο Δήμος Παπάγου έχει αποθεματικό 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αποκρύπτοντας ότι οι οφειλές του Δήμου Παπάγου στο τέλος του 2009 ανέρχονταν στα 3, 2 εκατομμύρια ευρώ! 
Μάλιστα ο κ. Νικολάου επικαλέστηκε και τον ισολογισμό του Δήμου, όπως αυτός αποτυπώνεται στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Παπάγου, προκειμένου να πείσει τους παρευρισκομένους.(πάνω φωτό).
Με άλλα λόγια, ο Νικολάου επιδιώκει να περάσει προς τα έξω ότι είναι μύθος η πολυδιαφημισμένη άριστη οικονομική πολιτική του Ξύδη.
Η τακτική Νικολάου αποτελεί απάντηση στην στάση του Ξύδη ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αγγίξει πολιτικά τον Νικολάου.      
Το προεκλογικό παιχνίδι φαίνεται να αποκτά νέο ενδιαφέρον, έτσι που μπορεί να δούμε σε επόμενη προεκλογική ομιλία, τον κ. Ξύδη να πετάει το …δικό του γάντι στον αντίπαλό του.
  

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


                                                                                
Μόλις κυκλοφόρησε το 471 τεύχος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ μηνός Οκτωβρίου.  
«Μάχη Χαρακωμάτων» τιτλοφορείται το εξώφυλλο της εφημερίδας, θέλοντας να υπογραμμίσει τα όσα διαδραματίζονται σε Χολαργό-Παπάγο για το …λάφυρο της δημαρχιακής καρέκλας στον ενιαίο Δήμο! Σκληρή μάχη ανάμεσα στους τρεις βασικούς υποψήφιους δημάρχους: Νικολάου, Ξύδη και Πάνο Δεμερτζή.
Η εφημερίδα στηλιτεύει την «αήθη» και «άθλια» όπως χαρακτηρίζει την συμπεριφορά της Ν.Δ. να ξηλώσει αιφνιδιαστικά από υποψήφια Δήμαρχο την Ντίνα Καλλιοντζή! Την ώρα που η κ. Καλλιοντζή είχε απευθυνθεί στην τοπική κοινωνία, είχε υποβάλλει την υποψηφιότητά της για Δήμαρχος, είχε μοιράσει προεκλογικό υλικό, είχε ανοίξει και το εκλογικό της κέντρο, η Ν.Δ. την διέταξε να …υποστείλει την σημαία!
Και η κ. Καλλιοντζή αντί να …στείλει στον διάολο (όπως χαρακτηριστικά τονίζει) την Ν.Δ. υποτάχθηκε δουλικά και πειθήνια στις προσταγές του κόμματος!

Επίσης ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ αναδεικνύει το σοβαρό θέμα με το «στέκι ναρκωμανών οι αθλοπαιδιές του Τσακού στον Χολαργό». Ένα πρόβλημα για το οποίο όπως πληροφορούμαστε επιλαμβάνεται το Αστυνομικό τμήμα Χολαργού. Τα δημοσιεύματα του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ διοχετεύτηκαν μέσω του Δήμου Χολαργού προς την Αστυνομία.

  

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Δ. αφού έκανε …βρεκεκέξ κουάξ κουάξ, έφυγε σαν …βρεγμένη γάτα από την εκδήλωση στο κέντρο “Frog” (βάτραχος)! 
Επιχείρησε ανεπιτυχώς να μαζέψειτα …αμάζευτα η Ν.Δ.!

Προσπάθεια να προπηλακιστεί
ο δημοσιογράφος-εκδότης Βραχιολίδης επειδή ενόχλησαν οι
ερωτήσεις-τοποθετήσεις του!

Στις 11 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση 400 τουλάχιστον ατόμων στο κέντρο Frog η πολιτική ηγεσία της Ν.Δ. διά του Γενικού Γραμματέα της κ. Λυκουρέντζου, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα όσα δημοσιεύσαμε περί πολιτικής αθλιότητας προς το πρόσωπο της Ντίνας Καλλιοντζή. Θυμίζουμε ότι η Ρηγίλλης την ξήλωσε με το έτσι θέλω από υποψήφια Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού για να την βάλει υποψήφια σύμβουλο στην Περιφέρεια!
Αδιαφορώντας για την λαϊκή επιθυμία χάριν της οποίας η Ντίνα Καλλιοντζή ωθήθηκε στην εκλογική κονίστρα του Παπάγου-Χολαργού, η Ν.Δ. ανάγκασε την σεμνή αυτοδιοικητική παράγοντα, να τα μαζέψει και να φύγει από τον Χολαργό-Παπάγο για να βάλει υποψηφιότητα στην…Περιφέρεια!!! Ουσιαστικά και πρακτικά δηλαδή η Ν.Δ. θυσίασε την κ. Καλλιοντζή για να αφήσει το πεδίο της μάχης ελεύθερο στους υποψηφίους Νικολάου και Ξύδη!
Ο Ντίνα Καλλιοντζή απευθυνόμενη σε όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση, δήλωσε ξεκάθαρα: «Άλλες οι βουλές ο δικές μου και άλλες της παράταξης. Με κάλεσαν στα γραφεία του κόμματος στην Ρηγίλλης όπου εκεί μου εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους με ήθελαν για υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο. Επειδή εγώ ανήκω χρόνια στη Ν.Δ και είμαι στρατιώτης της,. υπάκουσα στην επιθυμία της».
Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος κ. Λυκουρέντζος ο οποίος άρχισε να αραδιάσει λογύδριο το οποίο –προφανώς- έχει αποστηθίσει να απαγγέλλει σε ανάλογες συγκεντρώσεις. Μίλησε περί «της αξίας και του ήθους της Ν. Δημοκρατίας» αλλά και για «την Τοπική Αυτοδιοίκηση που πρέπει να μένει ανεξάρτητη».

Όταν ο κ. Λυκουρέντζος ολοκλήρωσε την αποστήθιση, ο δημοσιογράφος-εκδότης Μάκης Βραχιολίδης ζήτησε και του έκανε μια ερώτηση:
-          Μας μιλήσατε για το ήθος και τις αξίες της Ν.Δ. όπως για την ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολύ καλά γνωρίζετε ότι η κ. Καλλιοντζή εκτέθηκε στην τοπική κοινωνία ως υποψήφια Δήμαρχος. Μοίρασε τα προεκλογικά της φυλλάδια, άνοιξε και το εκλογικό της κέντρο και ξαφνικά εσείς ως Ν.Δ. ήρθατε και της είπατε με το έτσι θέλω να φύγει από υποψήφια Δήμαρχος για να γίνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Είναι αυτό πολιτικό ήθος και πολιτική συμπεριφορά τόσο προς την κ. Καλλιοντζή όσο και προς τον κόσμο που την στήριζε;
Ο κ. Λυκουρέντζος έδειχνε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση. Όμως λειτουργώντας με αγένεια,  επιχείρησε να προσβάλλει τον ερωτώντα δημοσιογράφο, λέγοντάς του: «Τόση ώρα δεν καταλάβατε τι είπα»!!! Για να ξεστομίσει τελικά αρλούμπες, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στην ίδια την Ντίνα Καλλιοντζή, …λέγοντας ότι  «με δική της πρωτοβουλία πήγε για περιφερειακή σύμβουλος»!!!
Ο κ. Λυκουρέντζος, βλέποντας ότι τα έκανε …θάλασσα και φοβούμενος μην βρεθεί μπροστά σε απρόοπτες καταστάσεις και γίνει ρεζίλι, άφησε το μικρόφωνο φεύγοντας από το κέντρο σαν βρεγμένη γάτα.

Διαβλέποντας ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ζαφειρόπουλος ότι η απάντηση του κ. Λυκουρέντζου δημιούργησε σύγχυση, ζήτησε τον λόγο και επιχειρώντας να …βάλει τα πράγματα στην θέση τους, πήρε όλη την ευθύνη επάνω του. Είπε:
-          Εγώ είμαι ο δράστης αυτής της υπόθεσης. Ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, εγώ ζήτησα  την παρουσία της Ντίνας Καλλιοντζή στο ψηφοδέλτιό μας.
Ο Μάκης Βραχιολίδης επέμεινε ρωτώντας:
-Πότε αποφασίσατε να βάλετε υποψηφιότητα για Αντιπεριφερειάρχης; Τώρα    τελευταία ή το είχατε αποφασίσει εδώ και καιρό;
Η ερώτηση αυτή ήταν αφορμή να προπηλακιστεί ο δημοσιογράφος από πρώην ιδιοκτήτη εταιρείας πούλμαν, ο οποίος εξύβρισε τον δημοσιογράφο ως «ηλίθιο που κάνει ηλίθιες ερωτήσεις», αναγκάζοντας τον δήμαρχο κ. Ζαφειρόπουλο να τον επαναφέρει στην τάξη.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος αφού διαβεβαίωσε ότι η απόφασή του να κατέλθη ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ήταν αιφνίδια και εντελώς πρόσφατη, ζήτησε δε συγγνώμη επειδή με αυτή την ενέργειά του άλλαξε τα δεδομένα και ώθησε την κ. Καλλιοντζή να αποσύρει την υποψηφιότητά της από δήμαρχος. Κατέληξε όμως λέγοντας, «πρέπει παράλληλα να αναγνωρίσετε στην Ντίνα γενναιότητα, μια και έφυγε από έναν δήμο που γνωρίζει άριστα για να εκτεθεί σε μια Περιφέρεια, όπου η εκλογή της είναι ακόμη πιο δύσκολη».
Και πάλι όμως ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» ζήτησε τον λόγο για να εκφράσει την διαφωνία του, λέγοντας:
-          Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: Στην πρώτη περίπτωση ο λαός ήθελε την Ντίνα Καλλιοντζή για υποψήφια δήμαρχο, στην δεύτερη περίπτωση όμως, εσείς αγνοήσατε και αδιαφορήσατε για  την θέληση του λαού, παίρνοντας αυθαίρετα την Ντίνα Καλλιοντζή από υποψήφια δήμαρχο για να την τοποθετήσετε ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος όσο και αν προσπάθησε φιλότιμα και με την άνεση… μπαλκονάτου λόγου που διαθέτει να αλλάξει το κλίμα δυσφορίας που δημιουργήθηκε σε πολλούς από τους παρευρισκομένους, δεν τα κατάφερε.

Η Ν.Δ. με μοχλούς τους Λυκουρέντζο, Ζαφειρόπουλο αλλά και τον Νικολάου, έπαιξε πονηρό παιχνίδι στις πλάτες των ψηφοφόρων Παπάγου και Χολαργού. Τους δούλεψε κανονικά! Και μετά έχει το θράσος να μιλάει διά στόματος Λυκουρέντζου για …ήθος, αξίες  και για …ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση!
Οι έντιμοι ψηφοφόροι της Ν.Δ., ας λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους το …δούλεμα που τους έγινε, στέλνοντας και εκείνοι το δικό τους μήνυμα στις εκλογές.


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΘΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!


ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ!!!

Άρχισαν να διαρρέουν και κάποια γκάλοπ για τον Παπάγο-Χολαργό τα οποία όμως δείχνουν την σύγχυση και το…θολό τοπίο που επικρατεί. Αυτές οι εκλογές θα είναι μάλλον απρόβλεπτες, με την αποχή και το άκυρο να έχουν την…τιμητική τους!
Μία δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» φέρνει τους Δεμερτζή-Νικολάου να παλεύουν στήθος με στήθος για το ποιος θα καταλάβει την πρώτη θέση, με τον Β. Ξύδη να υπολείπεται αρκετές μονάδες και από τους δύο αντιπάλους του.

Όμως ένα νεότερο γκάλοπ που διέρρευσε χθες ( 9/10/10) και το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία MRB φέρνει στον δεύτερο γύρο τον Ξύδη με τον Δεμερτζή και τον Νικολάου να…πηγαίνει σπίτι του! 
Περισσότερα στοιχεία αυτής της δημοσκόπησης δεν γνωρίζουμε όμως μέχρι τις εκλογές όλο και περισσότερα γκάλοπ θα δουν το φως της δημοσιότητας  

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ… ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟ-ΧΟΛΑΡΓΟ!

Μετά τα παζάρια, τις μεταγραφές (βλέπε Αποστολόπουλος, Τούτουζας, Τίγκας, Χρήστου κ.α.) και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις (βλέπε Καλλιοντζή), άρχισε το σαφάρι στην κούρσα των δημοτικών εκλογών για την εκλογή Δημάρχου σε Παπάγο-Χολαργό.

Στις 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Β. Ξύδη στην πλατεία Παλαμά (πάνω φωτό) σε μια πολυπληθή συγκέντρωση η οποία υπολογίζεται ότι έφτανε τα 500 άτομα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλοί Χολαργιώτες, χαρακτηριστικό της αποδοκιμασίας  που θα βιώσει ο υποψήφιος Δ. Νικολάου σε αυτές τις εκλογές. Μια αποδοκιμασία την οποία ήδη νιώθει στο πετσί του και ο ίδιος ο Δήμαρχος Χολαργού ο οποίος  δεν τόλμησε να πραγματοποιήσει αντίστοιχα εγκαίνια στο εκλογικό του κέντρο στην οδό Περικλέους, πιστεύοντας –και ορθώς- ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα αποτύγχανε παταγωδώς. Τα μόνα εγκαίνια που θα κάνει ο Νικολάου, είναι στο κέντρο του Παπάγου, την ερχόμενη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.!
Ο Β. Ξύδης επιμένει σε ήπια πολιτική, χωρίς χτυπήματα κάτω από την μέση, κάτι το οποίο δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να τον ωφελήσει εκλογικά δεδομένου ότι αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο ο οποίος έχει στο αίμα του τα χτυπήματα κάτω από την μέση και την εκτράχυνση του πολιτικού κλίματος. Ο βίος και η Πολιτεία του Νικολάου μέσα στα δημοτικά συμβούλια, επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση.

Και το «Δίκτυο Πολιτών» πραγματοποίησε την δική του συγκέντρωση (πάνω φωτό) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημοτικού Μεγάρου Χολαργού. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Περικλής Ζήκας, μαζί με την συντονιστική επιτροπή του συνδυασμού, την Μαρία Παντελιά, τον Κώστα Παπαδάκη και την Χαρά Καφαντάρη, έδωσαν το βασικό στίγμα της προσπάθειάς τους, το οποίο κινείται σε κλίμα «Αντιμνημονίου» και κατά του «Καλλικράτη». Ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι τοποθετήσεις μερικών ομιλητών από τους 80 περίπου παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, όπως του πρώην Αντιδημάρχου Χολαργού (επί Σκούρτη) Μιλτιάδη Παντελιά αλλά και του εκδότη-δημοσιογράφου Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Αριστερά κατεβαίνει διασπασμένη στις εκλογές, κάτι που τον έκανε να μην συμμετάσχει ως υποψήφιος σύμβουλος σε κάποιο ψηφοδέλτιο.
Το ότι η Αριστερά είναι διασπασμένη σε κομμάτια κάνει τον πολιτικό της λόγο λιγότερο πειστικό κάτι που βεβαίως δεν βοηθάει στις εκλογές μια και πολώνει περισσότερο το πολιτικό κλίμα.