Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ DEBATE ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΡΑΠΙΣΜΑ ΞΥΔΗ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!


Οριστικό τέλος μπαίνει στο σήριαλ ανταλλαγής επιστολών μεταξύ Νικολάου και Ξύδη με αντικείμενο τα οικονομικά των Δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο Δήμαρχος Παπάγου ξεκαθαρίζει για τελευταία φορά ότι εφόσον ο Δήμαρχος Νικολάου δεν κατέθεσε ισολογισμό και απολογισμό από το 2006 και εδώ, δεν μπορεί να γίνει καμμία συζήτηση, γιατί όπως αφήνει να εννοηθεί σαφώς, τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Χολαργού έχουν...μαγειρευτεί από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Κοινώς, χαρακτηρίζει τον Νικολάου αναξιόπιστο! Παρακάτω τον χαρακτηρίζει ψεύτη και ότι παραποιεί την αλήθεια. Ιδού η επιστολή-ράπισμα του Ξύδη!

Κύριε Υποψήφιε Δήμαρχε,

            Αναφερόμενος στην από 21 τρέχοντος μηνός επιστολή σας, εκτιμώ ότι αυτό το serial  που αρχίσατε και συνεχίζετε θα πρέπει να τελειώσει, για να προστατεύουμε τη σοβαρότητά μας.
            Σας ξεκαθαρίζω : χωρίς να έχω στα χέρια μου τους απολογισμούς και ισολογισμούς του δήμου Χολαργού των τελευταίων τεσσάρων (4) ετών, εγκεκριμένους από το δημοτικό σας συμβούλιο, όπως έχετε σεις τους αντίστοιχους του δήμου Παπάγου, ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει.
            Αυτά που μου δώσατε προ καιρού δεν είναι επίσημα στοιχεία. Είναι σημειώματα ή πίνακες δικοί σας ή των συνεργατών σας, οι οποίοι ουδεμία αξιοπιστία έχουν και προφανώς τα συντάξατε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.
            Ως προς τον επαναλαμβανόμενο ισχυρισμό σας ότι ο δήμος Παπάγου έχει ανεξόφλητες υποχρεώσεις και δάνεια ύψους πλέον του 3.150.000,00 € αυτό είναι ανακριβέστατο. Όμως, η επαναλαμβανόμενη ανακρίβεια καταντάει ψέμμα. Πάψτε επιτέλους να παραποιείτε τα στοιχεία. Εκτός και αν δεν καταλαβαίνετε αυτά που διαβάζετε.
            Ως προς το “debate”, σας υπενθυμίζω ότι η συμμετοχή σ’ αυτό και των άλλων υποψηφίων δημάρχων και εκδοτών, ήταν δική μου απαίτηση και όχι δική σας. Σεις θέλατε αυτό να γίνει μεταξύ των δύο μας και από δύο μόνο εκδότες. Όλα τα άλλα που εκ των υστέρων υποστηρίζετε, είναι φτηνές δικαιολογίες.
            Περιμένω τα επίσημα στοιχεία του δήμου σας (απολογισμούς και ισολογισμούς) για να τα πούμε από κοντά. Αν δεν μου τα στείλετε, θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μου ότι δεν έχετε συντάξει ισολογισμούς, κατά παράβαση του νόμου και των υποχρεώσεων σας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»


Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου

Κοινοποίηση : 1. Υποψηφίους δημάρχους Παπάγου – Χολαργού
α. Κον Πάνον Δεμερτζήν
β. Καν Χριστίνα Πολυκαλά
γ. Καν Βαγγελιώ Πλατανιά
δ. Κον Περικλήν Ζήκαν
2. Εκδότες τοπικού τύπου Παπάγου και Χολαργού (αλφαβητικά)
·       Κον Μάκην Βραχιολίδην
·       Κον Κων/νον Δεληγιάννην
·       Καν Αθηνά Δημητρίου
·       Κον Πέτρον Καραμανέαν
·       Κον Χάρην Κουγιουμτζόπουλον
·       Κον Φιλ. Παρίσην

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΥΔΗ! Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΞΥΔΗ!



 
Σε ανταλλαγή επιστολών έχουν επιδοθεί Νικολάου και Ξύδης με αφορμή την αρχική πρόταση του Δημάρχου Χολαργού να διεξαχθεί debate για τα οικονομικά των δύο δήμων. 
Ο Δήμαρχος Παπάγου κ. Ξύδης με επιστολή του αποδέχεται μεν την πρόσκληση αλλά ζητάει να υπάρχουν επίσημα στοιχεία από την πλευρά του Νικολάου με ισολογισμούς-απολογισμούς από το 2006 έως το 2009. Όμως ο Νικολάου επανέρχεται και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταγγείλλει δημοσίως τον Ξύδη ότι φυγομαχεί, μια και τα στοιχεία που διαθέτει ο Δήμος Χολαργού -όπως λέει- είναι επίσημα με την παρουσία στο debate τόσο του οικονομικού διευθυντή του Δήμου κ. Κοντού όσο και των ορκωτών λογιστών του Δήμου, 
"Τι άλλο θέλει επιτέλους και δεν έρχεται στο debate ο κ. Ξύδης" αναρωτιέται ο κ. Νικολάου, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί αύριο στην εκπομπή του δημοσιογράφου Αυτιά και να επιτεθεί στον Ξύδη! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νικολάου θα βγει και την ερχόμενη εβδομάδα σε άλλο μεγάλο κανάλι καταγγέλλοντας δημοσίως τον Ξύδη ότι δίνει ψευδή οικονομικά στοιχεία στον Δήμο Παπάγου και ότι ο δήμος του όχι μόνον δεν είναι εύρωστος οικονομικά αλλά έχει χρέη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ!!! Με αυτό τον τρόπο ο Νικολάου ελπίζει ότι θα αναγκάσει τον κ. Ξύδη να απαντήσει και τελικά να εμφανιστεί στο πολυθρύλητο debate.
Πάντως, ο κ. Ξύδης είναι σαφές ότι ξέρει καλά το πολιτικό παιχνίδι και δεν φαίνεται να παρασύρεται εύκολα από την τακτική Νικολάου. Ο ίδιος θεωρεί ότι με τα επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του έχει το πάνω χέρι και ότι πρακτικά ο Νικολάου ...τρέχει πίσω από τον ίδιο.

Παρακάτω δημοσιεύουμε δύο από τις τελευταίες επιστολές που ανταλλάσσουν μέσω του τύπου. οι δύο δήμαρχοι.

Χολαργός, 19 Οκτωβρίου 2010

Προς:     κ. Βασίλειο Ξύδη
              Δήμαρχο Παπάγου

Θέμα:    Πρόσκληση σε κοινή συνέντευξη τύπου για ενημέρωση για τα Οικονομικά των Δήμων Χολαργού - Παπάγου

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Έλαβα την επιστολή σου, με την οποία με χαρά βλέπω ότι θέλετε να συμμετέχετε σε debate με τον Τοπικό Τύπο και τους υποψηφίους Δημάρχους για τον νέο Δήμο μας.

Την ημερομηνία και την ώρα του θα την καθορίσουν οι δημοσιογράφοι και εκδότες κ.Βραχιολίδης και κ.Κουγιουμτζόπουλος.

Σκοπός του debate είναι,  οι εν ενεργεία Δήμαρχοι να προσκομίσουμε τα επίσημα οικονομικά στοιχεία των Δήμων μας έτσι ώστε να γίνουν γνωστές οι επίσημες οικονομικές υποχρεώσεις του κάθε Δήμου και να μην μπορεί κανείς να διαδίδει ανεύθυνα στοιχεία, πολύ δε περισσότερο να μην μπορεί κανείς να λέει ψέματα στους Δημότες του.

Για την αλήθεια και την διαφάνεια θα είμαι παρών στην συνάντηση. Ελπίζω να ανταποκριθείτε και εσείς όπως μου αναφέρετε στην επιστολή σας.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Νικολάου
Παπάγου, 21 Οκτωβρίου 2010


ΠΡΟΣ:  Κον Δημ. Νικολάου
Δήμαρχον Χολαργού

ΘΕΜΑ: Συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά των δήμων Παπάγου και Χολαργού

ΣΧΕΤ.: Υμετέρα επιστολή με αριθ.πρωτ. 334/19-10-2010

Αγαπητέ Συνάδελφε,
            Φαίνεται ότι δεν καταλάβατε καλά ότι χωρίς να έχουμε έγκαιρα στα χέρια μας τα επίσημα στοιχεία του δήμου Χολαργού (απολογισμούς και ισολογισμούς της περιόδου 2006-2009) οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας ή και μεταξύ όλων των υποψηφίων δημάρχων δεν θα είναι εποικοδομητική και χρήσιμη και επομένως είναι περιττή.
            Πιστεύω να συμφωνείτε ότι η συζήτηση μεταξύ μας θα πρέπει να γίνει για να ενημερωθούν οι συνδημότες μας και όχι για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.
            Τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Παπάγου είναι επίσημα και δημοσιευμένα και είναι στη διάθεσή σας. Δώστε μας και τα αντίστοιχα του δήμου Χολαργού, έτσι ώστε να είμαστε και εμείς ενήμεροι όπως είστε σεις ενήμεροι για τα οικονομικά του δήμου Παπάγου.
            Πέραν αυτού, σας υπενθυμίζω ότι οι δημοσιογράφοι και εκδότες των δήμων μας δεν είναι μόνο οι αναφερόμενοι στην επιστολή σας. Ποιός, επομένως, αποφάσισε το “debate”   να γίνει μόνο από τους δύο δημοσιογράφους που αναφέρετε στην επιστολή σας;

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»


Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου






Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΞΥΔΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ DEBATE;

ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Με ανακοίνωσή του που έστειλε στον τοπικό Τύπο, ο Δήμαρχος Παπάγου αποδέχεται την πρόσκληση-πρόκληση του Δημάρχου Χολαργού για συνέντευξη Τύπου αλλά ...πετάει το γάντι ζητώντας να δημοσιοποιοιήσουν προς τους δημοσιογράφους τους εγκεκριμένους ισολογισμούς και απολογισμούς, ενώ παράλληλα ζητεί και την παρουσία των άλλων υποψηφίων ώστε να μην εξελιχθεί η ...κόντρα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους μια και (σωστά) υπάρχουν 6 ισότιμοι υποψήφιοι.
Η ανακόινωση του κ. Ξύδη έχει ως ακολούθως: 

            Ο Δήμαρχος Παπάγου Βασίλης Ξύδης ενημερώνει μέσω του τοπικού Τύπου το Δήμαρχο Χολαργού κ. Δημήτρη Νικολάου ότι αποδέχεται με χαρά την πρόσκλησή του για κοινή συνέντευξη Τύπου, με βασικό θέμα τα οικονομικά των δύο δήμων.
            Προκειμένου όμως να είναι εποικοδομητική μια τέτοια συζήτηση / συνέντευξη, θα πρέπει ο κ. Νικολάου να μας δημοσιοποιήσει τους οικονομικούς απολογισμούς του δήμου Χολαργού για την τετραετία 2006-2009, καθώς και τους εγκεκριμένους και δημοσιευμένους κατά το νόμο ισολογισμούς της ίδιας περιόδου, στους οποίους φαίνονται οι υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους και τα αποτελέσματα χρήσης.
            Ο Δήμος Παπάγου δημοσιοποιεί κάθε χρόνο εμπρόθεσμα αυτούς τους απολογισμούς και ισολογισμούς και είναι στη διάθεση όχι μόνο του κ. Νικολάου αλλά και όλων των άλλων υποψηφίων δημάρχων.
            Όπως, είναι φανερό, χωρίς τα επίσημα στοιχεία (απολογισμούς και ισολογισμούς) οποιαδήποτε συζήτηση δεν θα είναι εποικοδομητική και χρήσιμη και επομένως θα είναι περιττή.
            Πέραν αυτού, εκφράζουμε την απορία μας γιατί ο κ. Νικολάου απευθύνει αυτή την πρόσκληση μόνο στο Δήμαρχο Παπάγου. Θεωρούμε ότι σε μια τέτοια συζήτηση θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι, προεκλογικά, είναι ισότιμοι μεταξύ τους.
            Ας μας δώσει, λοιπόν, ο κ. Νικολάου τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της 4ετίας 2006-2009 του δήμου Χολαργού που είναι υποχρεωμένος να έχει συντάξει και να διαθέτει και ας επιλέξει ο ίδιος τη μέρα, ώρα και τόπο της συνέντευξης.



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»


Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου

Από την παραπάνω ανακοίνωση του κ. Ξύδη γίνεται σαφές ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου ή debate δεδομένου ότι ο Δήμος Χολαργού δεν έχει δημοσιοποιήσει τους ισολογισμούς ή απολογισμούς από το 2006 και εδώ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές που απευθύνθηκαν στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χολαργού, η απάντηση που πήραν είναι ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ισολογισμός ή απολογισμός από το 2006!
Συνεπώς ο κ. Ξύδης, όπως διαβεβαιώνει και ο ίδιος, δεν μπορεί να προσέλθησε έναν τέτοια άνισο διάλογο, από την ώρα που ο ίδιος θα μιλάει για πραγματικά γεγονότα και αριθμούς και την ίδια ώρα ο κ. Νικολάου θα μιλάει επί θεωρητικών, μη καταγεγραμμένων και μη δημοσιοποιημένων αριθμών. "Τέτοιου είδους διάλογος δεν έχει αξία" δηλώνει  ο κ. Ξύδης. 

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

αποκλειστικό!!! ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ!


Ο Δήμαρχος Χολαργού Δ. Νικολάου απευθύνει μέσω του τοπικού Τύπου πρόσκληση-πρόκληση προς τον Δήμαρχο Παπάγου Ξύδη για να δώσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα (η ώρα, ακόμη και τυχόν αλλαγή στην ημέρα μπορεί να συμφωνηθούν) με βασικό θέμα τα οικονομικά των δύο δήμων.
Ο κ. Νικολάου σε σύντομες δηλώσεις του προς τους τοπικούς εκδότες, είπε:
"Ο δημότες Χολαργού-Παπάγου που θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν τον νέο δήμαρχο πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα οικονομικά του δήμου τους. Δεν μπορεί να εμφανίζεται τεχνηέντως ότι ο δήμος Χολαργού είναι γεμάτος χρέη και ο αντίστοιχος δήμος Παπάγου ότι είναι απολύτως υγιής οικονομ ικά. Ο κ. Ξύδης ας έρθει στην συνέντευξη τύπου και ας εξηγήσει στους δημοσιογράφους αν χρωστάει, πόσα χρωστάει ή τελικά δεν χρωστάει τίποτε και έχει αποθεματικό, όπως διατείνεται ο ίδιος. Ας βγάλει ο καθένας μας τα οικονομικά του δήμου του ενώπιον των δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Τύπου".
Με την πρόσκληση-πρόσκληση αυτή που απευθύνει ο κ. Νικολάου αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις τις αμέσως προσεχείς ημέρες ή και ώρες.