Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ! Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΕΙ ΤΟ Δ' ΡΑΪΧ

                                                                        
 Η τελευταία Σύνοδος στις Βρυξέλλες, για την οποία ο κ. Παπανδρέου επαίρεται ότι επέτυχε να μην επιβάλλεται η ποινή της στέρησης του δικαιώματος ψήφου στις οικονομικά απείθαρχες χώρες, ουσιαστικά άνοιξε την κερκόπορτα από την οποία εισέρχεται η ...νέα μεταλλαγμένη μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Με την αλλαγή -έστω και μερικώς- της συνθήκης της Λισσαβώνας, της Συνθήκης δηλαδή που θεσπίζει τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για την μετεξέλιξη της Ένωσης σε έναν οργανισμό, όπου όχι μόνο θα ακυρώνεται η αρχή της ισότητας μεταξύ των χωρών-μελών, αλλά που  θα αποτελεί φασιστικό CLUB  δύο ηγεμονιών, με τις απείθαρχες οικονομικά χώρες να είναι φόρου υποτελείς στους δανειστές της, χωρίς δικαίωμα ψήφου!!!
Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί που έχει υποκλιθεί στην ποδιά της, σχεδιάζουν την νέα Ε.Ε. στα μέτρα φασιστικής συνταγής, όπου συν τω χρόνω οι χώρες-μέλη της θα αποτελούν τους οικονομικούς αιμοδότες Γερμανίας και Γαλλίας. Οι εκτός Γερμανίας και Γαλλίας λαοί, θα εργάζονται ως είλωτες, αποδίδοντας  δυσβάσταχτους φόρους στις δύο αυτές ηγεμονίες! 
Ήδη η πιέσεις που άσκησε η Μέρκελ για επιβολή κυρώσεων στις δημοσιονομικά «αδιόρθωτες» χώρες της Κοινότητας, πέρασαν ως ένα βαθμό. Σε πρώτη φάση δεν υιοθετήθηκαν οι παραλογισμοί της  Καγκελαρίου περί απαγόρευσης του δικαιώματος της ψήφου,  στις απείθαρχες οικονομικά χώρες. Όμως, αφού μπήκαν στο τραπέζι αυτές οι εξωφρενικές-φασιστικές απαιτήσεις, κάποια στιγμή-σύντομα- θα επανέλθουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ!


Η ...απειλή Παπανδρέου ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα οδηγηθούμε σε πρόωρες Εθνικές εκλογές, ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Ο Παπανδρέου επί 13 μήνες που είναι στο τιμόνι της χώρας εκτελεί συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία βεβαίως και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας, των μεγάλων δηλαδή τραπεζοπιστωτικών ιδρυμάτων και κυρίως των χωρών της Γερμανίας και Γαλλίας.
Ο Πρωθυπουργός που εξελέγη με το .. "λεφτά υπάρχουν" για να οδηγήσει την χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, στον θάνατο της αγοράς, των μικρομεσαίων, συνταξιούχων, μισθωτών και της όποιας επενδυτικής-αναπτυξιακής προσπάθειας, ολοκληρώνει το έργο του με το να οδηγεί την πατρίδα μας μαθηματικά στην ολοκληρωτική καταστροφή-χρεοκοπία.
Απλά, όπως επί Καραμανλή, ο οποίος δεν έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ (το έργο το ανέλαβε ο Παπανδρέου), έτσι και τώρα την αναγγελία της χρεοκοπίας της χώρας μας θα την κάνει άλλος Πρωθυπουργός; Ο Αντώνης Σαμαράς!
Ο οποίος Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές (ήδη τις τοποθετούν στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου), ενώ την ίδια ώρα ο Παπανδρέου θα ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να γίνει Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ!!
Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο. Ο Γιώργος Παπανδρέου που έβαλε την χώρα μας στο ΔΝΤ, υποθηκεύοντας όλη την δημόσια περιουσία (ακόμη και την Ακρόπολη), σε περίπτωση που δεν αποληρωθεί από μέρους μας το χρέος, πριν από ένα μήνα πήρε το βραβείο "Δύναμη και Αλήθεια" ! Η βράβευση που έγινε στο Βερολίνο της Γερμανίας μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο κ. Παπανδρέου που έριξε την Ελλάδα στον καιάδα, που έκανε με τον πιο ωμό τρόπο την πατρίδα μας αποικιοκρατική χώρα των μεγάλων δυνάμεων, με τον κάθε Έλληνα να πληρώνει κεφαλικό φόρο στην Μέρκελ, σήμερα μας προετοιμάζει για  την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες!!!
Η Ελλάς σε αποσύνθεση και ο Παπανδρέου προαλείφεται με γοργά βήματα για Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ!!!
Κι έτσι θα αποφύγει τον...πετροβολισμό. Γιατί ας μην ξεχνάμε προ καιριύ είχε δηλώσει και το εξής εκπληκτικό: "Θα μας πάρουν με τις πέτρες"

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΔΥΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΟΚΑΡΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ!

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ !!!
Ο 70ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΥΚΟΣ ΚΑΙ Η 77ΧΡΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΕΣΒΗΣΑΝ ΕΠΕΙΤΑ  ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ. 
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ …ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!

Η σφοδρή οικονομική κρίση που έχει ενσκύψει στην χώρα μας και η ανέχεια,  προϊόν  των βίαιων και βάρβαρων μέτρων με τις περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, σκοτώνει τον κοσμάκη. Σκοτώνει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των συνταξιούχων, των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου και του μεροκάματου. Περήφανοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, πληρώνοντας στο ακέραιο  τις ασφαλιστικές εισφορές τους, όχι μόνον βλέπουν την Πολιτεία να τους πετσοκόβει βίαια τις συντάξεις, αλλά νιώθουν ψυχολογικά ράκη, βλέποντας ότι αφήνουν  πίσω τους  παιδιά και εγγόνια να ανεβαίνουν έναν Γολγοθά χωρίς σωτηρία!
Μέσα σε αυτή την θλιβερή πραγματικότητα, πολλοί ηλικιωμένοι δεν αντέχουν την πίκρα και τον πόνο που πλημμυρίζει την ύπαρξή τους, χάνοντας τελικά  την ζωή τους, ακόμη και με αιφνίδιο θάνατο. Δύο τέτοιοι αναπάντεχοι θάνατοι σημειώθηκαν  στις 16 Οκτωβρίου με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας από τον άλλο.
Πρόκειται για τον 70χρονο Γιώργο Αλούκο, τον πασίγνωστο ζαχαροπλάστη του Χολαργού και την 70χρονη  Ελευθερία Γαλανάκη, σύζυγο του -επί πολλά έτη- πλέον δημοφιλή κηπουρού του Χολαργού.. Διαβάστε τις δύο παράλληλες ιστορίες που συγκλονίζουν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΥΚΟΣ
Ο 70χρονος Γιώργος Αλούκος (φωτό) είχε δημιουργήσει επί 37 χρόνια μια μοναδική ιστορία γεύσης με το φημισμένο ζαχαροπλαστείο που διατηρούσε με την σύζυγό του και τα αδέρφια του στην οδό Περικλέους 12. Ένα ζαχαροπλαστείο που πρόσφερε εκπληκτικά γλυκίσματά  αλλά και  τυρόπιτες (τις παρασκεύαζε τη δεκαετία του 1970). Τα τελευταία 5 χρόνια ο Γιώργος Αλούκος είχε συνταξιοδοτηθεί αλλά η αιφνίδια  οικονομική κρίση που ξέσπασε στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες τον έκανε να νοσταλγεί περισσότερο έντονα την πολύφημη επιχείρησή του. Πίστευε ότι αν δεν την είχε κλείσει, εκτός από ενέργεια και ζωτικότητα,  θα τον βοηθούσε και οικονομικά.  Ανήμπορος όμως, έβλεπε   πως η κρίση που μάστιζε κάθε οικογένεια, είχε χτυπήσει και  την πόρτα της δικής του. 
Τις πρώτες ώρες της 16ης Οκτωβρίου ο Γιώργος Αλούκος σηκώθηκε για λίγο από το κρεβάτι του και μετά από λίγα λεπτά, ξανα-ξάπλωσε να κοιμηθεί. Αυτό ήταν: Η καρδιακή ανακοπή τον βρήκε την ώρα του ύπνου.
Ο πόνος βαρύς , ασήκωτος όχι μόνο για την γυναίκα του αλλά και για την εγκυμονούσα για δεύτερη φορά κόρη του .

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ
Μια γυναίκα αξιοσέβαστη, όλο ζωντάνια, δύναμη και αγάπη για την ζωή,  γυρνούσε περπατώντας κάθε γωνιά και δρόμο του Χολαργού-Παπάγου. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι  έφυγε  από την ζωή εξαιτίας καρδιακής ανακοπής. Δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με την καρδιά της, μάλιστα πριν από μερικά χρόνια που είχε υποβληθεί σε ειδικό τσεκ- απ , οι γιατροί της είχαν πει ότι «είχε καρδιά…αλόγου».
Σύζυγος του Μιχάλη Γαλανάκη, του πασίγνωστου κηπουρού πολυκατοικιών στον Χολαργό, είχε δημιουργήσει οικογένεια πρότυπο, αποκτώντας δύο παιδιά, τον Μανώλη και την Αφροδίτη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα που ξέσπασε η μεγάλη οικονομική κρίση, είδε την επιχείρηση ανθοπωλείου που διατηρεί ο γιος της, να αντιμετωπίζει σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.  Η δουλειά πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, όταν μάλιστα έβλεπε ότι κλείνουν οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη, φοβόταν ότι το ίδιο μπορούσε να συμβεί και στο παιδί της.
Τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου, η κυρά Ελευθερία  βγήκε για περπάτημα στον Χολαργό-Παπάγο,  όπως άλλωστε το συνήθιζε να κάνει για δεκαετίες. Έφτασε ως του Παπάγου. Κάθισε να ξαποστάσει σε ένα παγκάκι. Ένιωσε αδιαθεσία. Έγειρε και έσβησε αιφνίδια.
Δύο θάνατοι που σόκαραν την κοινωνία Χολαργού-Παπάγου. Δυο θάνατοι που δείχνουν ότι το σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων με τις βάρβαρες περικοπές μισθών, συντάξεων κ.λ.π. περιλαμβάνει και αυτό το κρυφό σενάριο: Την φυσική εξολόθρευση των ευπαθών ομάδων της χώρας. Των ίδιων των συνταξιούχων.
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των  εκλιπόντων.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

DEBATE ΣΤΟΝ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ”







To debate που επιδίωξε να πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Χολαργού μέσω ανταλλαγής επιστολών με τον Δήμαρχο Παπάγου, τελικά το πραγματοποιεί ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» μέσα από τις σελίδες του, με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων δημάρχων, όπως άλλωστε απαίτησε-σωστά- και ο κ. Ξύδης. Με καυτές ερωτήσεις (τρεις για τον καθένα), οι υποψήφιοι Δήμαρχοι απαντούν χωρίς κανένα δισταγμό,  ακόμη και με τρόπο που σηκώνει έντονη συζήτηση ή εντάσεις.
  Αποφεύγουμε τους πειρασμούς των εντάσεων και δίνουμε τον λόγο στους έξι υποψηφίους Δημάρχους Παπάγου-Χολαργού, πιστεύοντας ότι με την πρωτοβουλία μας αυτή προσφέρουμε θετική υπηρεσία στο προεκλογικό κλίμα.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Κύριε Νικολάου, υπάρχουν πολλοί δημότες στο Χολαργό που διερωτώνται πώς έχετε το... θράσος (έτσι λένε) να ξαναδιεκδικείτε τη δημαρχεία, την ώρα που μέσα σε 8 χρόνια θητείας επιβαρύνατε τα ταμείο του Χολαργού με πολλά χρέη. Οι δανειακές σας υποχρεώσεις και τα χρέη του Δήμου προς τρίτους μαζί με τα τοκοχρεολύσια, σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πληροφορίες προερχόμενες από την αντιπολίτευση αναφέρουν ότι τα χρέη του Δήμου φτάνουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, υποθέτω πως ούτε εσείς μπορείτε να το αρνηθείτε, έχετε καταχρεώσει το Δήμο. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να διοικήσετε με σύνεση τη νέα τετραετία;


ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είναι ψευδή και ανυπόστατα αυτά που διαδίδονται μέσα από μερίδα του τοπικού τύπου και τα οποία αναπαράγονται σαν μαύρη προπαγάνδα και χτυπήματα κάτω από τη μέση από τους πολιτικούς μου αντιπάλους , οι οποίοι επειδή δεν διαθέτουν πειστικά επιχειρήματα για να με πλήξουν, καταφεύγουν σ’ αυτή την ελεεινή μέθοδο, των φτηνών και πεζοδρομιακών ψιθύρων με μοναδικό κίνητρό τους να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου ως Δημάρχου Χολαργού.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι και στις εκλογές του 2006, οι πολιτικοί μου αντίπαλοι αντί να ασχολούνται με το να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα για το πώς θα διοικούσαν και τι έργα θα έκαναν στο Δήμο, είχαν επιστρατεύσει ως μοναδικό τους επιχείρημα τη λάσπη και τη συκοφαντία προς το πρόσωπό μου. Όμως ο ευφυής λαός του Χολαργού του οποίου το μέσο πνευματικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό τους γύρισε την πλάτη.
Πράγματι ο Δήμος, για να εκτελέσει όλα αυτά τα σημαντικά έργα που έγιναν, προέβη σε δανεισμό χρημάτων μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σήμερα χρωστάει 7 εκ. 600 χιλιάδες ευρώ  με προοπτική εξόφλησης σε βάθος 20αετίας.
Αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει διότι υπάρχουν τα επίσημα στοιχεία και οι βεβαιώσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και βέβαια αυτό το χρέος καταγράφεται κάθε χρόνο στον ετήσιο ισολογισμό του Δήμου όπου ελέγχεται ακόμα και το τελευταίο ευρώ από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
Το συγκεκριμένο χρέος αποπληρώνεται ανελλιπώς από τους  Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του Δήμου και οι δόσεις παρακρατούνται κανονικά, πράγμα που σημαίνει ότι το «παραμύθι» που ακούγεται ότι οι δημότες θα πληρώσουν το χρέος είναι ένα μεγάλο ψέμα, αφού κανείς δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ.
Θέλω ακόμη στο σημείο αυτό, να τονίσω ότι η μόνη οικονομική σχέση - υποχρέωση που έχει ο Δημότης προς τον Δήμο του, είναι τα Δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. που είναι αυστηρά ανταποδοτικού χαρακτήρα και καλύπτουν αποκλειστικά τα έξοδα για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου.
Εμείς  το χρέος μας το κάναμε γνωστό στο Δήμαρχο Παπάγου κ. Ξύδη και μάλιστα του στείλαμε και την επίσημη βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου μας στην οποία με κάθε λεπτομέρεια αναγράφονται όλα τα στοιχεία που αφορούν στο χρέος μας.
Ζήτησα και από τον κ. Ξύδη να πράξει το ίδιο. Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου ο κ. Ξύδης αποφεύγει συστηματικά να μου δώσει τα αντίστοιχα στοιχεία των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου, όπου να βεβαιώνεται η σημερινή οικονομική του κατάσταση. Αντί όλων αυτών διαδίδει ότι ο Δήμος Χολαργού είναι υπερχρεωμένος, μάλιστα υιοθετεί και κακοήθειες τοπικών εκδοτών ότι δήθεν το χρέος ξεπερνάει τα 18 εκατ. ευρώ, ενώ  ο Δήμος Παπάγου έχει μηδέν χρέος.  Δυστυχώς όμως για τον κ. Ξύδη τα επίσημα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας τον διαψεύδουν, αφού από τον ισολογισμό του 2009 και την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών προκύπτει χρέος της τάξεως των 3 εκ. 200 χιλ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε διατηρεί την παραμικρή αμφιβολία.
Επίσης θέλω να πληροφορήσω εσάς και τους αναγνώστες σας, ότι με τον στόλο απορριμματοφόρων που παραλάβαμε από την απελθούσα Διοίκηση ήταν αδύνατον να ανταποκριθούμε στην ποιότητα της καθαριότητας που θέλαμε να προσφέρουμε στους συνδημότες μας. Αυτό διότι στην ουσία παραλάβαμε ένα καινούριο απορριμματοφόρο ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν παμπάλαια -άνω της 25ετίας-με πάρα πολλά προβλήματα. Ακόμη αγοράσαμε πλυντήριο κάδων και προβήκαμε στην αντικατάσταση του συνόλου των κάδων με καινούριους και σύγχρονους. Αγοράσαμε αυτοκινούμενο ανυψωτικό μηχάνημα απαραίτητο για την συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και του αναγκαίου περιοδικού κλαδέματος των δέντρων.
Προκειμένου να διαχειριστούμε την αποκομιδή και προσωρινή αποθήκευση του τεράστιου φόρτου των κλαδιών και των ογκωδών αντικειμένων προβήκαμε στην αγορά δύο press-container απαραίτητων και μοναδικών για την συγκεκριμένη  χρήση. Επίσης δύο mini bus 22 ατόμων για προφανείς κοινωνικές ανάγκες του Δήμου (μεταφορά μαθητών , φοιτητών ,δημοτών προς το νεκροταφείο κ.τ.λ.)
Θεωρώ ότι οι συγκεκριμένες επιλογές μας ήταν και σωστές και επιβεβλημένες.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ακόμη ότι παραλάβαμε χρέη της Διοίκησης του πρώην Δημάρχου κυρίου Σκούρτη προς το ΤΠΔ  ύψους πλέον των 2 εκατομμυρίων  ευρώ, καθώς και χρέη προς προμηθευτές και προς συνεχιζόμενα έργα .
Πράγματι πέραν των ανωτέρω πήραμε δάνεια και ολοκληρώσαμε μια σειρά από έργα (αναβάθμιση των εισόδων της πόλη δηλαδή ανακατασκευές   της 17ης Νοεμβρίου ,Φανερωμένης, Περικλέους και Υμηττού, κατασκευή  ιδιόκτητου κτήριου ΚΑΠΗ ,επιδιορθώσεις σχολικών κτηρίων και λοιπά).
Τα δάνεια αυτά εξυπηρετούνται κανονικά και σύμφωνα με βεβαίωση του ΤΠΔ η σημερινή οφειλή -με βάθος εξόφλησης 20ετίας-  είναι 7,6 εκατομμύρια. 
Επίσης κ. Βραχιολίδη  σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται κάποιοι "έγκυροι" συνάδελφοι σας, ο Δήμος διαχρονικά υπήρξε συνεπέστατος και με το παραπάνω προς όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία που πλήττει συνολικά την χώρα και ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση ( Τ.Α.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Τόσο το 2002 όσο και το 2006 είχατε δεσμευτεί μέσα από τα προεκλογικά σας προγράμματα ότι θα φτιάχνατε υπόγεια γκαράζ στην πλατεία Δημοκρατίας ή κάτω από τα γήπεδα μπάσκετ στην οδό Περικλέους και ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα ανακουφίζατε το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει ο Χολαργός. Αντ’ αυτού εσείς όχι μόνο δεν ασχοληθήκατε καθόλου με το θέμα αλλά στα τελευταία 8 χρόνια από την έναρξη της θητείας σας το πρόβλημα της στάθμευσης και του κυκλοφοριακού έχουν επιδεινωθεί στην πόλη του Χολαργού.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το τεράστιο πρόβλημα της στάθμευσης έχει πανελλήνια εμβέλεια . Δεν υπάρχει Δήμος που να το έχει λύσει ή έστω να το έχει  προσεγγίσει ικανοποιητικά. Αυτό αποτελεί  αναμφισβήτητη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες όλων των Δήμων.
Εμείς δεσμευτήκαμε προεκλογικά από το 2002 να κατασκευάσουμε υπόγεια parking στην πλατεία Δημοκρατίας. Οι μελέτες έχουν γίνει και είμαστε εδώ και μερικά χρόνια στο στάδιο της δημοπράτησης του έργου ύψους 11 εκ. ευρώ. Είναι προφανές ότι ο Δήμος αδυνατεί φυσικά να κατασκευάσει αυτό το έργο με δικούς του πόρους διότι επιχορηγήσεις κρατικές ή ευρωπαϊκές για ανάλογα έργα δεν υπάρχουν, παρά μόνο μια ελάχιστη συμμετοχή του Δημοσίου.
Ο ιδιωτικός τομέας που απευθυνθήκαμε δεν έχει μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον , παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες μας για αναζήτηση επενδυτών προκειμένου να κατασκευαστεί με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης.
Αυτή είναι η αλήθεια που ασφαλώς δε μας αρέσει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Είσθε ικανοποιημένος από τη δημόσια εικόνα σας προς τα έξω; Το λέω αυτό γιατί το επίπεδο των δημοτικών συνεδριάσεων ήταν ιδιαίτερα υποβαθμισμένο τα τελευταία 4 χρόνια. Τόσο με αιφνίδιες διακοπές των συνεδριάσεων με ανταλλαγή ύβρεων, αποχωρήσεις της αντιπολίτευσης από την αίθουσα, ακόμη και με προπηλακισμούς δημοσιογράφων εκ μέρους σας.
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θεωρώ ότι παρά τις αήθεις, αστήρικτες και διαχρονικές επιθέσεις που δέχτηκα από μερίδα του τοπικού τύπου και από εσάς προσωπικά, διατηρώ στο πρόσωπο μου την εκτίμηση των συμπολιτών μας, που εμπράκτως το απέδειξαν εκλέγοντας με δύο φορές Δήμαρχο της πόλης.
Η καθημερινή μου επαφή με το λαό της πόλης μας, πιστεύω ότι διατηρεί τη στενή μας σχέση σε υψηλό επίπεδο και αυτό που εγώ αποκομίζω είναι ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης. Ελπίζω ότι η εκτίμηση αυτή θα επιβεβαιωθεί στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Κύριε Ξύδη, ο κ. Νικολάου στην προεκλογική του ομιλία έδωσε στην δημοσιότητα έγγραφο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Παπάγου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος σας εμφανίζεται να οφείλει 3.200.000 € και όχι να έχει κέρδος 1.200.000 € όπως εσείς έχετε δηλώσει. Ο κ. Νικολάου ισχυρίζεται επίσης ότι δεν λέτε την αλήθεια στους δημότες, θέλοντας σκοπίμως να εμφανιστείτε ως καλύτερος διαχειριστής των οικονομικών του δήμου, ενώ η πραγματικότητα σας διαψεύδει. Τι απαντάτε;

ΞΥΔΗΣ: Γι’ αυτόν τον ανυπόστατο ισχυρισμό του κ. Νικολάου και τα ανακριβή στοιχεία που επικαλέστηκε, ο συνδυασμός μας εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, ώστε οι συμπολίτες μας να καταλάβουν καλύτερα τις μεθοδεύσεις που ο κ. Νικολάου χρησιμοποιεί στον προεκλογικό του αγώνα, μη αποδεχόμενος την πρότασή μας για να επικρατήσει μεταξύ μας ο πολιτικός πολιτισμός. Η ανακοίνωση μας έχει ως εξής :
“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Δημ. Νικολάου, στην προεκλογική του ομιλία της 14ης Οκτωβρίου, θέλοντας προφανώς να αποπροσανατολίσει τους ακροατές του και να ξεφύγει από το βάρος των ευθυνών του για την κακή οικονομική διαχείριση που εφάρμοσε στο δήμο του, υποστήριξε ότι ο δήμος Παπάγου οφείλει και αυτός σε τρίτους το ποσό των 3,2 εκατομμυρίων Ευρώ.
Για να στηρίξει ο κ. Νικολάου τα σαθρό ισχυρισμό του, απομόνωσε από την Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών (η οποία συνοδεύει τον ισολογισμό έτους 2009) την παράγραφο με τίτλο «Απαιτήσεις τρίτων κατά του Δήμου», πινακοποίησε επιλεκτικά ορισμένα στοιχεία από τα αναγραφόμενα σ’ αυτήν την παράγραφο και παρουσίασε τα αναφερόμενα ποσά ως οφειλές του δήμου.
Φαίνεται ότι ο κ. Νικολάου, μέσα στη σύγχυση που τον διακατέχει, δεν κατάλαβε ή δεν πρόσεξε ότι η παράγραφος αυτή της Έκθεσης Ελέγχου περιλαμβάνει μεν κάποιες απαιτήσεις τρίτων κατά του δήμου, περιλαμβάνει όμως και προσφυγές τρίτων που χρωστούν στο δήμο χρήματα (από τέλη, δικαιώματα κλπ). Αυτοί λοιπόν οι τρίτοι έχουν προσφύγει στις αρμόδιες αρχές για να αποφύγουν να πληρώσουν αυτά που ο δήμος απαιτεί από αυτούς. Επίσης, περιλαμβάνει και προσφυγές υπαλλήλων που ζητούν να τους καταβληθεί από την Πολιτεία κάποιο συγκεκριμένο επίδομα που η Πολιτεία δεν τους το αναγνωρίζει (γι’ αυτό και ο δήμος δεν έχει δικαίωμα να τους το καταβάλει) καθώς και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Αυτές, λοιπόν, οι εκκρεμότητες, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι σχετικές αποφάσεις, δεν επηρεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα και τον ισολογισμό οποιασδήποτε Υπηρεσίας, δήμου, εταιρείας κλπ. Πέραν αυτού και όπως είναι φανερό, στις περιπτώσεις που οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών δεν θα είναι ευνοϊκές για τους τρίτους, τα χρηματικά διαθέσιμα του δήμου (1.234.000,00€ την 31-12-2009) θα αυξηθούν και δεν θα ελαττωθούν, όπως ο κ. Νικολάου ισχυρίζεται και πιστεύει.
Ας αφήσει επομένως ο κ. Νικολάου αυτά τα τερτίπια και, αν θέλει, ας μας απαντήσει γιατί στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε και στην παράγραφο «Απαιτήσεις του Δήμο κατά τρίτων» της Έκθεσης Ορκωτών Ελεγκτών, στην οποία αναγράφεται ότι οι εκκρεμείς απαιτήσεις του δήμου Παπάγου κατά τρίτων ανέρχονται στο ποσό των 981.000,00€ και, αν ο δήμος δικαιωθεί, τα χρηματικά του διαθέσιμα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο ;
Σεβόμενοι του δημότες Χολαργού και Παπάγου, δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τον κ. Δημήτρη Νικολάου ότι ο δήμος Παπάγου ουδέν χρέος έχει πέρα από τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ταμειακής Υπηρεσίας του, τα χρηματικά διαθέσιμα στις 30 Σεπτ. 2010 ανήρχοντο στο ποσό 1.529.172,00€. Επίσης, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, σύμφωνα με τον Ισολογισμό έτους 2009, ο οποίος :
•    ελέγχθηκε και υπογράφεται από τους υπεύθυνους Ορκωτούς Ελεγκτές,
• εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο,
• υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής και στο Ελεγκτικό Συνέδριο,
• δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο Τύπο, όπως ορίζει ο Νόμος,
τα χρηματικά διαθέσιμα την 31-12-2009 ανήλθαν στο ποσό των 1.233.497,70€, οι υποχρεώσεις στους προμηθευτές ανήλθαν στο ποσό των 648.866,52 € και το πλεόνασμα χρήσης ανήλθε στο ποσό των 106.074,00 €.
Αν μπορεί, ας μας ενημερώσει ο κ. Νικολάου αν ο δήμος Χολαργού έχει συντάξει ισολογισμό από το έτος 2006 (περιλαμβανομένου) μέχρι και το 2009, αν αυτοί έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χολαργού και αν έχουν υποβληθεί για έλεγχο στην Περιφέρεια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν έχει, ας τους δημοσιοποιήσει, όπως έχει υποχρέωση από το Νόμο, για να ενημερωθούν οι δημότες και εμείς. Αν δεν έχει καλύτερα είναι να σιωπήσει. Άλλωστε, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»
Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου”.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδος μας είχε αποκαλύψει ότι ο Δήμος σας είχε εισπράξει  275.000 € από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τα έτη 2006 και 2007, προκειμένου να προστατέψετε τον Παπάγο από τις πυρκαγιές αλλά από τα χρήματα αυτά δεν ξοδέψατε δεκάρα, με συνέπεια να καεί το δάσος Υμηττού, το τέννις του Παπάγου και 4 σπίτια, κηρυσσόμενος ο Δήμος σας ως πυρόπληκτη πόλη. Το δημοσίευμα αυτό ούτε το διαψεύσατε ποτέ αλλά ούτε απαντήσατε. Με ποια μέτρα μπορείτε να εγγυηθείτε την προστασία του Υμηττού;
ΞΥΔΗΣ:    Δεν ήταν ακριβές το δημοσίευμά σας σχετικά με τα χρήματα που ο Δήμος Παπάγου εισέπραξε τα έτη 2006 και 2007 από τη Γ.Γ.Π.Π., γι’ αυτό και δεν απαντήσαμε. Αν θέλετε τα ακριβή στοιχεία, μιας και είμαστε στο έτος 2010, τα χρήματα που ο δήμος εισέπραξε από τη Γ.Γ.Π.Π. την τριετία 2006-2008 ανήλθαν στο ποσό των 437.342,00 € και κατά το ίδιο διάστημα δαπάνησε για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας το ποσό των 467.333,75€  . Δηλαδή, ο Δήμος Παπάγου δαπάνησε περισσότερα από αυτά που εισέπραξε. Μεγάλο μέρος αυτών των δαπανών διετέθη για την  προστασία  του Υμηττού, η οποία αποτελεί  και τη βασική υποχρέωσή μας. Αυτή η υποχρέωση είναι διαχρονική και επομένως τα μέτρα προστασίας του Υμηττού θα είναι πάντα στις προτεραιότητές μας. Σας υπενθυμίζω ότι το έτος 2009 δημιουργήσαμε την εθελοντική ομάδα προστασίας του Υμηττού η οποία οργανώθηκε και  στελεχώθηκε από εθελοντές συμπολίτες μας και τα αποτελέσματα της δράσης της το περασμένο καλοκαίρι ήταν άριστα.
Για επιβεβαίωση των χρηματικών ποσών που προαναφέραμε, σας δίνω δύο πίνακες με τα χρήματα που ο δήμος εισέπραξε την περίοδο 2006 – 2008 και τον τρόπο διάθεσής τους (συνημμένο αρχείο).

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ο Χολαργιώτης έχει τρομοκρατηθεί με το απίστευτο χρέος που αφήνει πίσω του η διοίκηση Νικολάου, χρέος το οποίο καλείται να πληρώσει ο ίδιος ο δημότης. Έχετε κάποια συνταγή για την απόσβεσή του ή θα επιβάλλετε σκληρά οικονομικά-εισπρακτικά μέτρα τύπου …μνημονίου προκειμένου  να επιλύσετε το πρόβλημα;

ΞΥΔΗΣ:  Κατ’ αρχήν θέλω να διευκρινίσω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως δικαστή του παρελθόντος και μάλιστα τώρα που, όπως όλοι, αγνοώ και εγώ την έκταση του προβλήματος αφού δεν υπάρχουν οι ισολογισμοί των τελευταίων ετών οι οποίοι θα μας έδιναν τη σωστή εικόνα του χρέους. Πέραν όμως αυτού, δεν μπορώ να είμαι παθητικός θεατής αυτού του προβλήματος και της απαξίωσης που αυτό δημιουργεί στο δήμο Χολαργού.
Επομένως το άμεσο μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι η απογραφή της κατάστασης από ειδικούς και η σύνταξη των ισολογισμών ώστε να διαπιστωθούν οι πραγματικές υποχρεώσεις / οφειλές του δήμου.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλεγούν οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χωρίς βέβαια την επιβολή εισπρακτικών μέτρων τύπου μνημονίου, αφού οι συμπολίτες μας Χολαργιώτες ουδεμία ευθύνη έχουν για την κακή οικονομική διαχείριση που ο κ. Νικολάου εφάρμοσε στο δήμο του.
Υπάρχουν άλλες λύσεις και επ’ αυτού θα πρέπει να επισημάνω ότι το Πρόγραμμα Καλλικράτης, στο Η’ Μέρος του, αναφέρεται στην εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων, στη σύσταση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ειδικού λογαριασμού για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εξυγίανσης των δήμων καθώς και στη δυνατότητα αναχρηματοδότησης του χρέους ώστε να επιμηκυνθεί η περίοδος εξυγίανσης. Αυτό όμως που προέχει είναι η απογραφή της κατάστασης (ορκωτοί ελεγκτές κλπ) και η σύνταξη των ισολογισμών της τελευταίας 5ετίας που δεν έχει γίνει, με ευθύνη και αμέλεια της δημοτικής αρχής.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Κύριε Δεμερτζή, τόσο η Ν.Δ.  όσο και οι δυνάμεις της Αριστεράς δίνουν χαρακτήρα «αντιμνημονίου» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Τι τους απαντάτε; Οι Χολαργιώτες και οι Παπαγιώτες πρέπει να πάνε προς τις κάλπες με αυτό το δίλημμα ή με άλλα ερωτήματα; Και ποια είναι αυτά;

ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε άνθρωποι της γειτονιάς και της αυτοδιοίκησης. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση που ζούμε. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το μνημόνιο. Ομως στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε για δήμαρχο και για την διαχείριση των κοινών της πόλης μας. Σίγουρα η γενική οικονομική κατάσταση θα επηρεάσει αποφασιστικά τις δυνατότητές μας. Η επιλογή όμως των ανθρώπων που θα κληθούν να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση που δεν εξαρτάται από εμάς, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πως θα την αντιμετωπίσουμε .
Ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή  χρηστής διοίκησης, χωρίς σπατάλες, που να πιστεύει και να τονώνει την αλληλεγγύη της γειτονιάς.
Ισα – ίσα θα έλεγα. Ειδικά οι δυνάμεις που διαφωνούν με το μνημόνιο θα έπρεπε να νοιάζονται πρωτίστως για τα συμφέροντα των ανθρώπων της γειτονιάς, για την ανάπτυξη των θεσμών που στηρίζουν την οικογένεια, για την δημιουργία υποδομών που απαλύνουν τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα. Και για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται μια καλή και ικανή δημοτική αρχή.
Αρα το δίλημα είναι αλλού. Θα την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κρίση ή θα αφήσουμε τις τοπικές κοινωνίες στο έλεος των επιταγών της Τρόικας;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Αν εκλεγείτε Δήμαρχος, θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε ένα τεράστιο χρέος που αφήνει πίσω του ο κ. Νικολάου. Κατ’ αρχήν ποιο είναι αυτό, το γνωρίζετε; Και ποια είναι η συνταγή που έχετε ώστε να το μειώσετε και να καταστήσετε τον ενιαίο Δήμο Παπάγου-Χολαργού από χρεωμένο, υγιή;

ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: Στο πρόγραμμα που βγάλαμε έχει πολύ συγκεκριμένες κινήσεις και σε συγκεκριμένους χρόνους. Κατάργηση των απ’ ευθείας αναθέσεων που σημαίνει 400.000 ευρώ έκπτωση ετησίως. Εξορθολογισμός των υπηρεσιών του Δήμου που σημαίνει 140.000 ευρώ κέρδος. Εκσυγχρονισμός του νεκροταφείου που σημαίνει έως και 400.000 ευρώ κέρδος. Σταθμός μεταφόρτωσης που σημαίνει 140.000 ευρώ κέρδος.
Ειδικός πράσινος φόρος στις μεγάλες επιφάνειες άνω των 600 τ.μ. που σημαίνει 100.000 παραπάνω έσοδα. Ελεγχόμενη στάθμευση που σημαίνει 50.000 ευρώ το μήνα έσοδα. Επανίδρυση του ΚΕΚ που σημαίνει επιδοτήσεις για ένα μεγάλο μέρος του κόστους λειτουργίας του Δήμου.
Και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που μπορεί να σημαίνει πολλά εκατομμύρια ευρώ έσοδα.
Τώρα με ρωτάτε για το ύψος του χρέους. Ο κ. Νικολάου είναι γνωστό ότι παραβιάζει όλους τους νόμους περί δημοσιότητας. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το συνολικό χρέος. Φοβάμαι ότι ούτε ο ίδιος έχει γνώση. Το μόνο που ξέρουμε από τα επίσημα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας όπως ψηφίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και όπως κατατέθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ότι το 2009 ανέλαβε υποχρεώσεις δαπανών ύψους 28.595.673,14 ευρώ και από αυτά πλήρωσε τα 17.689.110,56 ευρώ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Πολλοί λένε ότι κομίζετε τη νέα ελπίδα για τον Παπάγο-Χολαργό. Λένε ότι ο Νικολάου έχει καταδικάσει τον δήμο σε χρέη ενώ ο Ξύδης είναι υπερήλικας που δεν μπορεί να εκφράσει τις απαιτήσεις της νέας εποχής. Ποια είναι η νέα ελπίδα που εκφράζετε κύριε Δεμερτζή; Γιατί να ψηφίσουν τον συνδυασμό σας οι δημότες;

ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: Ο νέος δήμος πρέπει να έχει νέο δήμαρχο με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά. Είναι γεγονός ότι μετά από 16 χρόνια ακόμη και μια καλή διοίκηση δεν μπορεί παρά να είναι μια κουρασμένη διοίκηση. Πολύ περισσότερο δε με τον Καλλικράτη που μιλάμε για μια νέα μορφή δήμου με νέες αρμοδιότητες, νέα πρωτόγνωρα όργανα διοίκησης και εντελώς καινούργιες λειτουργίες. Οπότε δύσκολα θα μπορούσε  να επικαλεστεί κανείς ακόμη και την εμπειρία του.
Τώρα για το κ. Νικολάου θα έλεγα ότι έδειξε ότι δεν τα καταφέρνει στο γνωστά και απλά. Φανταστείτε τι θα γίνει στα πρωτόγνωρα και δύσκολα.
Εμείς λοιπόν προτείνουμε ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα με πολλές φρέσκες ιδέες και δράσεις που θα αλλάξουν την αντίληψη και την ατμόσφαιρα στο νέο δήμο μας.
Διασφαλίζουμε την χρηστή διοίκηση και την διαδικασία του συνεχούς απολογισμού και της δημοσιότητας.
Εξασφαλίζουμε μια διοίκηση με λιγότερο κόστος και έργο ουσίας.
Εγγυόμαστε την ικανοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας.
Προτείνουμε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και σημαντικών προσόντων που θα δώσουν μια νέα πνοή με υπευθυνότητα.
Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους ζητάμε από τους συμπολίτες μας την ψήφο τους.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Κυρία Πλατανιά, το ξήλωμα του κ. Λαζαρίδη από την ηγεσία του υποστηριζόμενου από το Κ.Κ.Ε. συνδυασμού, ξάφνιασε αρνητικά. Και αυτό όχι μόνον επειδή ο κ. Λαζαρίδης έχαιρε εκτίμησης από όλο το πολιτικό φάσμα του Χολαργού αλλά και επειδή κατάφερε να πάρει το υψηλότερο πανελληνίως ποσοστό που συγκέντρωσε το Κ.Κ.Ε. στις δημοτικές εκλογές του 2006. 12,8% είναι άπιαστο ρεκόρ ακόμη και για τις εθνικές εκλογές! Με την στήριξη στο δικό σας πρόσωπο, εκτιμάται ότι το Κ.Κ.Ε. παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτοχειριάζεται. Ποια είναι η δική σας απάντηση;

ΠΛΑΤΑΝΙΑ: Η επιλογή των υποψηφίων του ΚΚΕ αφορά τον καταμερισμό   δουλειάς  για  κάθε μέλος ή  φίλο του Κόμματος. Δεν είναι αμοιβή. Είναι ευθύνη,  την οποία ανέλαβε  παλιότερα ο σ\φος Ζαχάρος, μετά ο σ\φος Λαζαρίδης και τώρα ανατέθηκε σε εμένα. Αλλού να ψάξετε για διαγκωνισμούς και μάχες για το χρίσμα και όχι σε εμάς. Όσο για εκείνους που «ανησυχούν» για το ποσοστό του ΚΚΕ  έχουμε να πούμε τούτο:  Όταν το ΚΚΕ προχωράει σε αλλαγές λένε πώς κάποιον ξήλωσαν. Όταν δεν προχωράει λένε δεν υπάρχει ανανέωση. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει  να τους βάλουν στην άκρη. Η ίδια η πολιτική του Κόμματος  επιβεβαιώνεται και δίνει κύρος σε οποιονδήποτε υποψήφιο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Θεωρείτε ότι ο Χολαργιώτης και ο Παπαγιώτης πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες με το δίλημμα που αφήνει το «Μνημόνιο» ή πρέπει να αποφασίσουν και με άλλα κριτήρια; Και ποια είναι αυτά;

ΠΛΑΤΑΝΙΑ:  Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να  έχουν κριτήριο το σύνολο της ζωής τους. Με την πολιτική ΠΑΣΟΚ  και Ν.Δ στις κυβερνήσεις  και στην τοπική διοίκηση  είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται,  υπηρεσίες να εμπορευματοποιούνται, δικαιώματα να καταργούνται. Το μνημόνιο  εφαρμόζει με ταχύτητα όλα όσα χρόνια γράφουν στα προγράμματά τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ο Καλλικράτης θα γίνει το άρμα για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, για την ραγδαία αύξηση των δημοτικών τελών. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να ενισχύσουν  τη Λαϊκή Συσπείρωση, τη δύναμη που είναι εγγύηση για την αντίσταση σε αυτή την πολιτική. Τη δύναμη που θα αξιοποιήσει όποια περιθώρια υπάρχουν στη διοίκηση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Είσθε νέα στην πολιτική. Έχετε παρακολουθήσει την δράση των δημάρχων Ξύδη στου Παπάγου και του Νικολάου στον Χολαργό; Πώς τους κρίνετε; Γιατί δεν πρέπει να τους ψηφίσουν οι δημότες; Συνιστά απειλή για τις πόλεις μας τυχόν επανεκλογή τους;

ΠΛΑΤΑΝΙΑ:  Οι  προηγούμενες Δημοτικές αρχές διοίκησαν με βάση τη γενική αντιλαϊκή πολιτική. Αύξηση δημοτικών τελών, ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, ελαστικές εργασιακές σχέσεις κ.λ.π Είχαν βέβαια  σύμμαχους τους εκλεγμένους από το ΠΑΣΟΚ ..Οι υποψήφιοι της Ν.Δ-ΛΑΟΣ ( Νικολάου-Ξύδης ) του ΠΑΣΟΚ ( Δεμερτζής) αλλά και όσοι  φέρνουν από την πίσω πόρτα τις πολιτικές της Ε.Ε (Πολυκαλά- Ζήκας) είναι επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα. Μόνο η γραμμή της απειθαρχίας στην κυρίαρχη πολιτική μπορεί να έχει αποτελέσματα  στην ενημέρωση των εργαζομένων για όσα γίνονται στα δημοτικά συμβούλια, στην οργάνωση της αντίστασης και της διεκδίκησης, στην υλοποίηση μέτρων και έργων προς όφελος των εργαζομένων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Κυρία Πολυκαλά, στόχος σας, όπως δηλώσατε και στην παρουσίαση των υποψηφίων σας, είναι να περάσετε στον δεύτερο γύρο των εκλογών ώστε εκεί να διεκδικήσετε την Δημαρχία. Εξακολουθεί να ισχύει ο ίδιος στόχος, δεδομένου ότι τα γκάλοπ σας φέρνουν μερικές μονάδες κάτω από το 10%  στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

ΠΟΛΥΚΑΛΑ: Αν ήμουν επαγγελματίας πολιτικός ίσως σας απαντούσα με ένα «στοχευμένο» γκάλοπ που θα με ανέβαζε στο 20 τοις εκατό. Δεν είμαι και ούτε σκοπεύω να γίνω. Ο δεύτερος γύρος είναι ένας στόχος που έχει να κάνει με τη δυναμική που αναπτύσσει η Κοινωνία Δημοτών. Η εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπό μου και τους συνεργάτες μου μάς δίνει τη δύναμη να παλεύουμε για αυτόν τον δύσκολο στόχο. Πάντως μιας και μιλάμε για γκάλοπ, το τελευταίο δημοσιευμένο γκάλοπ δίνει 15,8 στην «Κ.Δ.» Αλλωστε «κοντός ψαλμός αλληλούια».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Πολλοί που παρακολούθησαν την θητεία σας στου Παπάγου, λένε ότι η αντιπολίτευση που ασκήσατε την τελευταία 4ετία ήταν ισχνή και αναιμική. Γιατί λοιπόν οι δημότες θα πρέπει να σας ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές;

ΠΟΛΥΚΑΛΑ: Αν δεν ήταν μια δημοσιογραφική ερώτηση θα έλεγα ότι είναι μια προσπάθεια συκοφάντησής μου. Η φωνή μου στο δημοτικό συμβούλιο του Παπάγου ηχεί ακόμη στα αυτιά του κυρίου Ξύδη και ίσως είναι αυτός που μπορεί να πιστοποιήσει την «αναιμική» παρουσία μου. Οι δημότες πρέπει να ψηφίσουν την Κοινωνία Δημοτών γιατί είναι η άλλη λύση σε έναν κομματικό λαβύρινθο όπου μας έχουν ρίξει οι χρισμένοι υποψήφιοι.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:  Άλλοι πάλι εκτιμούν ότι η αυτόνομη κάθοδός σας στις εκλογές και η μη συνεργασία σας με τον Πάνο Δεμερτζή, δίνει την δυνατότητα στον φθαρμένο πολιτικά  Νικολάου να ξαναγίνει Δήμαρχος. Και αν τυχόν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο τότε, λένε, θα έχετε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης εσείς. Τι απαντάτε;

ΠΟΛΥΚΑΛΑ: Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, παρόλο που είναι πάγια τακτική μου να μην αναμειγνύομαι στα εσωτερικά των άλλων παρατάξεων,θα απαντήσω στην πρόκληση και θα πω ότι η υποψηφιότητα Δεμερτζή υιοθετήθηκε από το κυβερνών κόμμα μόλις στα μέσα του Σεπτέμβρη, μετά από αναζήτηση μηνών άλλου υποψήφιου, μεταξύ των οποίων και της υποφαινόμενης. Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Δεμερτζής απευθύνεται στο κλειστό ΠΑΣΟΚ ενώ η Κοινωνία Δημοτών απευθύνεται σε ελεύθερους δημότες που κατανοούν ότι ο δικομματισμός στην αυτοδιοίκηση έχει αποδειχθεί καταστροφικός. Τώρα, το αν θα επανεκλεγεί ένας φθαρμένος δήμαρχος τη μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχει η μείζων αντιπολίτευση που προφανώς δεν κατόρθωσε να αναδείξει σε όλο της το εύρος αυτή τη φθορά και όλα όσα αυτή συνεπάγεται. Η αναζήτηση αποδιοπομπαίου τράγου για τις ευθύνες είναι μάταιη.  Η συζήτηση πρέπει να στραφεί στα ουσιαστικά προβλήματα των Δήμων, που χρονίζουν με ευθύνη τόσο της πλειοψηφίας όσο και της «ισχνής και αναιμικής» μείζονος αντιπολίτευσης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:  Κύριε Ζήκα, δεν σας κρύβω ότι, αν και προσωπικά, το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ του οποίου ηγείστε, μου είναι συμπαθές για την δράση του στον Χολαργό, όπως και εσείς βεβαίως, εν τούτοις δεν δείχνετε να πείθετε. Και το λέω αυτό, κυρίως για το γεγονός ότι η πολιτική της Αριστεράς την οποία εκφράζετε, είναι διασπασμένη και διχοτομημένη. Όταν λοιπόν δεν ομονοείτε στο… σπίτι σας, πώς να πειστεί ο δημότης ότι  έχετε πρόγραμμα που μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη λειτουργία και ευταξία στην διοίκηση του διευρυμένου Δήμου Παπάγου-Χολαργού;

ΖΗΚΑΣ: Κύριε Βραχιολίδη, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, που σας είμαστε συμπαθείς και αναγνωρίζετε τη δράση του Δικτύου Πολιτών.
Γνωρίζετε καλά, ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε σαν μια συσπείρωση αριστερών, ριζοσπαστικών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς κομματική ταμπέλλα. Πάλεψε συλλογικά και ενωμένα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για ζητήματα που οι άλλες δυνάμεις δεν τα «άγγιζαν», είτε λόγω πολιτικού κόστους, είτε γιατί εξυπηρετούσαν συμφέροντα.   Μας κάνει λοιπόν εντύπωση, που μας ταυτίζετε με την κεντρική πολιτική σκηνή, παρότι γνωρίζετε ότι δεν είμαστε κομματική παράταξη, ούτε έχουμε κομματικό χρίσμα. Κερδίσαμε όμως με τη δράση μας, τη στήριξη διαφόρων πολιτικών δυνάμεων του αριστερού, ριζοσπαστικού και προοδευτικού χώρου.
Τα άφθαρτα από μηχανισμούς και εξουσίες πρόσωπα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ, η συλλογικότητα στη δράση μας, η μέχρι τώρα πορεία μας και οι προγραμματικές μας προτάσεις για το νέο Δήμο, είναι αυτά που πιστεύουμε ότι εξασφαλίζουν στους συμπολίτες μας ένα Δήμο αλληλεγγύης και λαϊκής συμμετοχής και όχι Ανώνυμη Εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων και εξουσίας, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:  Με ποια κριτήρια πρέπει να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν οι δημότες Παπάγου-Χολαργού;

ΖΗΚΑΣ: Οι προσεχείς εκλογές είναι πρωτίστως μάχη αυτονομίας των τοπικών κοινωνιών κατά του «Καλλικράτη» και του Μνημονίου. Η κυβέρνηση παρέδωσε ουσιαστικά τον έλεγχο της χώρας στο ΔΝΤ και τους κερδοσκόπους της Ε.Ε. και ξεπερνάει στην πράξη ακόμα και τις προβλέψεις του Μνημονίου. Παίρνει μέτρα που τσακίζουν το σήμερα και το αύριο της ελληνικής κοινωνίας και αφορούν όλους τους τομείς.
Ο «Καλλικράτης» είναι η εφαρμογή του μνημονίου στην Αυτοδιοίκηση (δείτε το παράρτημα 4 του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ με την Τρόικα (Ν.3845/2010)...). Όλα τα αντικοινωνικά μέτρα, που πήρε η κυβέρνηση με βάση το Μνημόνιο, εκφράζονται στον Καλλικράτη !...
Σήμερα, μόνο όποιος θέλει να παραπλανήσει ή να εθελοτυφλεί μπορεί να επικαλείται ότι αυτές οι εκλογές είναι μόνο Αυτοδιοικητικές. Αυτούς που μας κλέβουν το μέλλον, όλοι εμείς με την ψήφο μας, ας τους κάνουμε παρελθόν.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Στον δεύτερο γύρο θα στηρίζατε τον Πάνο Δεμερτζή; Με άλλα λόγια, θα συστήνατε στους ψηφοφόρους σας να στηρίξουν τον Πάνο Δεμερτζή ή θα τους λέγατε να ψηφίσουν…κατά συνείδηση; Δηλαδή ακόμη και Νικολάου ή Ξύδη;

ΖΗΚΑΣ: Όπως αναφέρουμε στην εκλογική μας Διακήρυξη, αποτελεί δέσμευσή μας, ότι δεν θα συνεργαστούμε και δεν θα υποστηρίξουμε παρατάξεις ή δημοτικές κινήσεις που αποδέχονται ακόμη και σήμερα ή έχουν συμμετάσχει στην εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Πολιτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, τόσο γενικότερα στην κοινωνία, όσο και στους Δήμους Χολαργού – Παπάγου. Θα επιδιώξουμε όμως στην πορεία να συνεργαστούμε, με τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν στην αντίκρουση των πολιτικών του ΔΝΤ και της τρόικας, καθώς και των αντιδημοκρατικών και αντικοινωνικών ρυθμίσεων του «Καλλικράτη».

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΑΤΙΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ!


Με μαχαίρι έκοψαν άγνωστοι, την αφίσα του Πάνου Δεμερτζή έξω από την λ.Περικλέους, στο ύψος του Βασιλόπουλου!
Το γεγονός  επιβεβαιώνει ότι   το προεκλογικό κλίμα όσο θα βαδίζουμε προς την Κυριακή της 7ης Νοεμβρίου, θα γίνεται όλο και πιο τραχύ και επικίνδυνο. Το να χρησιμοποιήσουν μαχαίρι για να ...σφάξουν χειρουργικά την μεγάλη αφίσα του Πάνου Δεμερτζή, δεν είναι τυχαίο.
Για να απομονωθούν όσοι προβαίνουν σε τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες, είναι αναγκαίο να βγουν δημοσίως όλοι οι υποψήφιοι, να τους καταδικάσουν και να δηλώσουν ενωμένοι-αποφασισμένοι να πατάξουν τέτοια φαινόμενα.
Άλλωστε, αν και η ανάρτηση αφισών είναι εξαιρετικά περιορισμένη και αυτή γίνεται μόνο σε ειδικά σταντ, μερικοί φασιστοιειδείς ψάχνουν την παραμικρή αιτία και αφορμή για να πρωταγωνιστήσουν αρνητικά στο προεκλογικό σκηνικό.