Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΤΟΥΣ;



Δείτε παράστημα και υπερηφάνια νέων παιδιών που μόλις πριν από μερικές ημέρες παρήλασαν στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για να τιμήσουν τους ήρωες της εθνικής παλιγγενεσίας. Δείτε ζωγραφισμένο τον σεβασμό στα πρόσωπά τους για τους ήρωες του ΟΧΙ. Αυτών που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.
Ο Παναγιώτης, το μικρό λυκόπουλο, στην πρώτη σειρά της παρέλασης όταν ρωτήθηκε γιατί είχε τόσο σοβαρό και στενόχωρο βλέμμα, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Κάναμε παρέλαση για τους ήρωες του ’40 που πέθαναν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Τι έπρεπε, να χαμογελάω και να χαίρομαι;».

Αυτό το πλούσιο αίσθημα υπερηφάνειας και φιλοπατρίας έρχεται να συνθλίψει ο Παπανδρέου και οι συνεργάτες του. Χωρίς αίσθημα φιλοπατρίας ο ίδιος, ως κοινός-λογιστικός διεκπεραιωτής των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας μας, έκανε …γαργάρα τα χρέη της Γερμανίας στην Ελλάδα, από την εθνική καταστροφή που μας προκάλεσε με την κατοχή του ’41. Αντί να μας αποζημιώσει η Γερμανία, ο Παπανδρέου έφτασε στο άθλιο σημείο να ενυποθηκεύσει την δημόσια περιουσία μας στους Γερμανούς. Οι οποίοι ξανα-καταλαμβάνουν την Ελλάδα, αυτή την φορά με τα τοκογλυφικά τους όπλα.

Ο Παπανδρέου έκανε …γαργάρα και το θέμα των λαθρομεταναστών. Κατακλύζουν κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Αθήνας, καταστρέφοντας την δημογραφική σύνθεση της πατρίδας και την ήδη εξαθλιωμένη οικονομία μας. Ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό το έχει επωμιστεί η Ελλάδα. Και ο Παπανδρέου αντί να ζητάει λίτρα αποζημίωσης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, κάνει …μόκο!
Γιατί ρε Παπανδρέου οδηγείς σε καταστροφή τον τόπο και τη νεολαία;

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ!



Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τα νέα βάρβαρα μέτρα! Με επιπλέον αυξήσεις του ΦΠΑ, με άδειασμα στο καλάθι της νοικοκυράς, με δραματικές περικοπές στην υγεία, με προοπτικές απολύσεων στις ΔΕΚΟ κ.λ.π.  Μέτρα τα οποία τσακίζουν, λυγίζουν  ολοένα και περισσότερους Έλληνες, οδηγώντας σε εξαθλίωση όλο και νέες ελληνικές οικογένειες. Μέτρα που λαμβάνονται, όχι για να βγάλουν την Ελλάδα από τον βούρκο, ούτε για να μειώσουν το δημόσιο χρέος της χώρας. Είναι μέτρα ραγιαδισμού και αιώνιας υποταγής της πατρίδας μας στους  διεθνείς τοκογλύφους. Η Ελλάδα με τον Παπανδρέου έχει ενυποθηκεύσει   όλη την δημόσια περιουσία της χώρας ώστε να πληρωθούν οι δανειστές μας, σε περίπτωση που δεν μπορούμε να τους αποπληρώσουμε σε χρήμα. Και επειδή το χρέος στους τοκογλύφους μας θα αυξάνεται διαρκώς και επειδή δεν μπορούμε να πληρώνουμε σε χρήμα επ’ άπειρον, μια και ο ελληνικός λαός και το Δημόσιο σύντομα θα στραγγίξουν, η δημόσια περιουσία της χώρας θα δοθεί  στους  τοκογλύφους μας έναντι…πινακίου φακής. Αυτό σημαίνει ότι και τα νησιά μας και η Ακρόπολη και όλη η Ελλάδα θα παραδοθεί στις ξένες δυνάμεις κατοχής.
Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του ανέβηκαν στην εξουσία και σήμερα με την πολιτική τους ξεπουλάνε την Ελλάδα στους ξένους οικονομικούς κατακτητές! Η πατρίδα μας και ο λαός της ζουν την χειρότερη κατοχή της ιστορίας τους.
Προ ημερών –υποτίθεται- ότι εορτάστηκε η …θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Από την μεταπολίτευση κι εδώ όμως, η Δημοκρατία βιάζεται από τους πολιτικούς μας, ενώ σήμερα οι ίδιοι μοιραίοι άνθρωποι εκποιούν την περιουσία και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος.
 Δεν υπάρχει χαραμάδα ελπίδας. Δεν υπάρχει αύριο και σωτηρία για τον Έλληνα. Τον σκότωσαν οι πολιτικοί ταγοί της μεταπολίτευσης. Το αύριο του Έλληνα ζωγραφίζεται στην απελπισία του 20χρονου παλληκαριού που αυτοκτόνησε σήμερα  18 Νοεμβρίου στα Γιάννενα!
Εκεί οδηγεί την Ελλάδα και τους νέους η κυβερνητική πολιτική. Στην αγχόνη!

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ

Ο άτυχος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος φαίνεται ότι είναι ο Δημήτρης Οικονόμου από τον συνδυασμό του Δ.Νικολάου. Περίμενε έως τελευταία στιγμή στο... ακουστικό του, προκειμένου να ερμηνευτεί σωστά ο "Καλλικράτης" αλλά τελικά έχασε την πολυπόθητη έδρα μια και ο συνδυασμός του Νικολάου στον Χολαργό παίρνει μία περισσότερη έδρα σε βάρος του Παπάγου! 
Τυχερή της εκλογικής αναμέτρησης είναι η Μαρία Δημητριάδου η οποία θα πάρει την έδρα του Πάνου Δεμερτζή μια και παραιτείται λόγω της βαριάς ήττας του, ενώ το ίδιο φυσιολογικά θα πρέπει να συμβεί και με τον Νικολάου, του οποίου η ήττα με 20 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ξύδη ήταν κυριολεκτικά συντριπτική. Ο Νικολάου συνέθλιψε το ποσοστό και τις έδρες του συνδυασμού του, γι' αυτό θα πρέπει να παραιτηθεί. Αν τελικά αποχωρήσει, την έδρα του θα καταλάβει η Άννα Παπαναστασίου.
Ιδού ποιο θα είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού:
«ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»  ΒΑΣΙΛΗ ΞΥΔΗ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ:
Νικόλαος Κουτάκης
Αγγελική Κούτρα
Νικόλαος Κουκής (φωτό)
Ειρήνη Βεντουζά
Αικατερίνη Φασούλη
Ευάγγελος Σταθογιάννης
Παναγιώτης Ίσκος

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ:
Δημήτριος Τούτουζας
Χρήστος Δασκαλόπουλος
Ηλίας Αποστολόπουλος
Κων/νος Τσόχαλης
Βασιλική Ρετσινιά
Βασιλική Μπουφούνου
Άννα-Μαρία Τσικρικώνη
Δανάη Δοπτόγλου
Μαρία Κτιστάκη
Άγγελος Μπελιτσάκος
Ελένη Ευαγγελοπούλου
Νικόλαος Πατεργιαννάκης
Αλέξανδρος Νομικός  (φωτό)

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΠΑΓΟΥ
Χρυσούλα Παρίση
Παναγιώτης Κανελλόπουλος
Αικατερίνη Κομιώτη
Μαρία Νικολαΐδου
Ευστάθιος Κίντζιος
Ηλίας Μωρογιάννης
Καλλιόπη Θωμοπούλου

ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Νικόλαος Αποστολόπουλος
Γεωργία Αρβανίτη-Φραγκή
Αικατερίνη Πετράκη
Μιχαήλ Μπόγρης
Παρασκευή Χριστοδουλοπούλου
Νικόλαος Δεσύλλας
Χριστίνα Καπουσίζη

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ:
Κωνσταντίνος-Πολυχρόνης Τίγκας (φωτό)

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ:
Δημήτριος Νικολάου (αν παραιτηθεί την θέση του παίρνει η Αννα Παπαναστασίου)
Γιάννης Κεχρής (φωτό)
Μαρία Αθανασάκου- Μουντάκη
Αθανάσιος Αυγουρόπουλος (φωτό)
 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΠΑΓΟΥ:
Μιχαήλ Χατζής
 ΧΟΛΑΡΓΟΥ:
Δήμητρα Ρουφογάλη

«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ» ΠΑΝΟΥ ΔΕΜΕΡΤΖΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ:
Άκης Παπαγεωργίου
 ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ:
Πάνος Δεμερτζής (παραιτείται και την θέση του παίρνει η Μαρία Δημητριάδου) -πάνω φωτό-
Βίκυ Νικάκη
Γωγώ Μπρέμπου (φωτό)
 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΠΑΓΟΥ:
Γιώργος Τσουροπλής
ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Διονύσης Ραγκούσης
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ»  ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΟΛΥΚΑΛΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ:
Δημήτρης Πλειώνης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ:
Χριστίνα Πολυκαλά (φωτό)
 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΠΑΓΟΥ:
Μελισσάρης Αλέξανδρος
 ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Αλίκη Μπασιάκου

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ:

ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΠΛΑΤΑΝΙΑ (φωτό)
 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Παναγιώτης Δάλλας

«ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΠΕΡΙΚΛΗ ΖΗΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΖΗΚΑΣ (φωτό)

"ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ...ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΚΑ"




Στα παραλειπόμενα των εκλογών, δημοσιεύουμε τα καλύτερα. Τους χορούς που έλαβαν χώρα στο εκλογικό κέντρο του Ξύδη στον Χολαργό (πλατεία Κωστή Παλαμά). Χοροί που συνεχίστηκαν έως πρωίας. Αντί για σπάσιμο πιάτων είχαμε το... πέταγμα των ψηφοδελτίων!!!
Και τα ζεϊμπέκικα, τα τσιφτετέλια και οι άλλοι παραδοσιακοί χοροί, πήγαιναν...σύννεφο.
Μαζί και το άσμα του Σαββόπουλου, τροποποιημένο σε "Κι ας κρατήσουν οι χοροί και θα βρούμε αλλιώτικα, στέκια...Χολαργιώτικα".
Ο Ξύδης και ο συνδυασμός του βρήκαν πια στέκι στον Χολαργό όπου έρχονται με πίστη και αισιοδοξία να τον διοικήσουν μαζί με του Παπάγου.

Φωτογραφίες: 1.Δείτε ζεϊμπεκιά του Δημήτρη Τούτουζα. Ο άνθρωπος βγάζει το..άχτι του. 
2. Γύρω από το σόλο του Δημήτρη Τούτουζα και της...γυναικάρας με τα κόκκινα έχουν στήσει χορό οι Γεράσιμος Μιχαλιτσιάνος, Ηλίας  Αποστολόπουλος και Νίκος Κουκής.
3. Οι χοροί πάνω στην πίστα ...των ψηφοδελτίων συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί!

ΤΣΑΓΚΑΝΕΛΙΑΣ (πρώην Πρόεδρος Άρη Χολαργού): «ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΔΕΥΕΙ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ (!)



Ο Γιώργος Τσαγκανέλιας (φωτό), ο επί 40 και πλέον έτη δραστήριος Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Άρη Χολαργού, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την διεύθυνση του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», λίγο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου, είπε: «Δυο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, είχα μιλήσει με τον Νικολάου και του το είχα προβλέψει. Του είχα πει λοιπόν: “Πάρε τα κηπευτικά σου εργαλεία και μετά τις εκλογές πήγαινε στην Κερατέα για να αρχίσεις να κλαδεύεις κληματαριές. Μόνο γι’ αυτό κάνεις εσύ”. Και τελικά δικαιώθηκα ο Χολαργός απαλλάχτηκε μια και καλή από τον Νικολάου». Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Νικολάου έχει εξοχικό σπίτι στην Κερατέα.
Όταν μιλάει κατ’ αυτό τον τρόπο για τον Νικολάου μια ιστορική φυσιογνωμία για την πόλη του Χολαργού, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία του Άρη, αν μη τι άλλο δείχνει την συσσώρευση της αγανάκτησης και οργής που προκάλεσε ο Νικολάου επί τόσα χρόνια στον δήμο.

Κάποιοι μάλιστα δημότες του Χολαργού, έβγαλαν ήδη και κυκλοφορούν στην πόλη το παρακάτω στιχάκι: «Νικολάου, πάρε την παρέα και …ουστ στην Κερατέα».

Εμείς τα καταγράφουμε χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

H δύναμη του Τύπου: ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Το μήνυμα των δημοτικών εκλογών σε Χολαργό-Παπάγο, πέραν των άλλων, ήταν μια καθαρή ψήφος εμπιστοσύνης των δημοτών προς τον τοπικό Τύπο.
Ο «Ανεξάρτητος Παρατηρητής», η «30Μέρες» και η «Φωνή του Δημότη», επί 8 χρόνια  δημαρχίας Νικολάου, έδιναν  την έντιμη μάχη της ενημέρωσης και αλήθειας, ενώπιον των κατοίκων Χολαργού-Παπάγου. Προτάσσοντας το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της, ο τύπος δεν δίσταζε να λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια, ακόμη και αν αυτό σήμαινε δικαστικές διώξεις σε βάρος του.
Η εφημερίδα «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» και ο εκδότης της Μάκης Βραχιολίδης, οδηγήθηκαν 5 φορές στο δικαστήριο από τον Νικολάου, ακόμη και στον Άρειο Πάγο, από μπαράζ μηνύσεων που δέχτηκαν από τον Δήμαρχο Χολαργού. Τρεις φορές οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «30Μέρες», ενώ στον Πέτρο Καραμανέα εκδότη της "Φωνής του Δημότη" υποβλήθηκε αγωγή από Αντιδήμαρχο του Χολαργού.
Παρά τις πρωτοφανείς για την ιστορία του δήμου Χολαργού διώξεις,  πρωτοφανείς  και σε ποσότητα και σε συχνότητα,  ο τοπικός τύπος δεν λύγισε. Βάζοντας πάνω απ’ όλα τον αγώνα για την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού και το συμφέρον του τόπου, έμεινε άκαμπτος έως τέλους, κρίνοντας και επικρίνοντας τον Δήμαρχο Νικολάου,  για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο διοικούσε τον Δήμο.  
Έτσι που σήμερα, μεγάλο μερίδιο της συντριπτικής ήττας που υπέστη ο Νικολάου οφείλεται στον Τοπικό Τύπο.
Ναι. Ο Τοπικός Τύπος επιβραβεύτηκε από τους ψηφοφόρους για την αξιοπιστία του και την εγκυρότητα στην ενημέρωση του πολίτη.
Και η επιβράβευση αυτή του κοινού προς τον Τοπικό Τύπο, αξίζει πολύ περισσότερο από τις αθωωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων στα οποία οδήγησε ο Νικολάου τους εκδότες  του.

FLASH BACΚ ΕΚΛΟΓΕΣ 1998
ΛΟΓΩ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΤΗ ΓΙΑ 27 ΨΗΦΟΥΣ!!!

Ο ρόλος του Τοπικού Τύπου είναι εξόχως σημαντικός και το αποδεικνύει η πορεία του στο διάβα του χρόνου. Το 1998 στον Χολαργό, υπήρχαν δύο εφημερίδες: Ο «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» και η «30Μέρες». Η εφημερίδα «Φωνή του Δημότη», του Πέτρου Καραμανέα,  δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη.
Στις 16 Οκτωβρίου 1998 και ενώ στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών αναμετρούνταν ο Νικολάου με τον Σκούρτη, η εφημερίδα μας κυκλοφόρησε με έκτακτη έκδοση, προβλέποντας το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, με τον τίτλο «και πάλι ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ». Δεν ήταν μόνον αυτός ο λόγος που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με το οποίο ο Νικολάου έχασε την δημαρχία για 27 μόνον ψήφους!
Στο εκλογικό θρίλερ ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» συνέβαλε καθοριστικά, γιατί στο ίδιο επίμαχο τεύχος υπήρχε καταγγελία-βόμβα του τότε δημοτικού υπαλλήλου Ανδρέα Τρίτσα, ο οποίος κατηγόρησε δημοσίως τον δήμαρχο ότι τον εξύβρισε και προσπάθησε να τον ξυλοκοπήσει.
Η καταγγελία εκείνη είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους ψηφοφόρους του δήμου Χολαργού, με αποτέλεσμα να θορυβηθούν και να καταδικάσουν τον Νικολάου να παραμείνει στην αντιπολίτευση για 27 μόνον ψήφους. Ο Νικολάου αν και εθεωρείτο το μεγάλο φαβορί για νίκη επί του Σκούρτη, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» με την έκτακτη εκείνη έκδοσή του, επηρέασε καθοριστικά το τελικό αποτέλεσμα και  ο Νικολάου δεν εξελέγη Δήμαρχος το 1998.
Τότε μάλιστα, ο Νικολάου, όπου στεκόταν και βρισκόταν, έλεγε: «Έχασα τις εκλογές εξαιτίας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ».
Αυτή είναι η δύναμη και η επιρροή του Τοπικού Τύπου.  

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟ 1998
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 2010!
Δείτε περιπτώσεις και συγκρίνετε τον Νικολάου του 1998 με τον αυτόν του 2010. 
Δεν διαφέρει σε τίποτε.
1998:
Η δημόσια-ενυπόγραφη καταγγελία του τότε υπαλλήλου Ανδρέα Τρίτσα, έλεγε τα εξής: « …ο κ. Νικολάου φανερά εκνευρισμένος, ήρθε μπροστά μου βρίζοντας τον κ. Δήμαρχο (Σκούρτη) τον κατασκευαστή και μένα με τον χειρότερο τρόπο. Ισχυρίσθηκε ότι είναι ο ίδιος Δήμαρχος Χολαργού (σημ. συντάκτη: πριν γίνουν οι εκλογές δρούσε ως αφέντης-δήμαρχος). Του υπενθύμισα ότι δεν είναι τίποτε παρά μόνον πρόεδρος της ομάδας. Τότε παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών, έκανε κίνηση να έρθει να με χτυπήσει, συνεχίζοντας να με βρίζει και απειλώντας με ότι, μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχω στη δουλειά μου.»    
2008-2010:
Ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Χολαργού, κατήγγειλε δημοσίως τον Νικολάου το 2008, λέγοντας τα ακόλουθα: «Τι έκανες Δήμαρχε; Ξεκίνησες την επόμενη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου, να εκβιάζεις τους εργαζόμενους του πάρκου, να πάνε να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο…» «Πήρες εμένα τηλέφωνο και μου έβριζες τα παιδιά μου, καταριόσουν τα παιδιά μου δηλαδή, λες και φταίνε τα παιδιά μου, γιατί δεν πληρώνεις εσύ τους εργαζόμενους. Όχι μόνο αυτό αλλά με απειλούσες κιόλας, να προσέχω το βράδυ πού κυκλοφορώ».
Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2ου γύρου, ο Νικολάου επισκεπτόμενος τον υπεύθυνο του τένις Χολαργού Μανώλη Κωνσταντάκη, του είπε, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος: «να τα μαζέψεις και να φύγεις  από Δευτέρα που θα είμαι δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού. Θα μπει άλλος στην θέση σου».

Βλέπετε καμία διαφορά στην συμπεριφορά του Νικολάου τα τελευταία 12 χρόνια;  Εμείς απορούμε με όλους αυτούς τους συνεργάτες του που τον στήριζαν και δεν πήραν πρωτοβουλία μια ώρα αρχύτερα να τον απομονώσουν. Βέβαια την πρωτοβουλία την πήραν οι Αποστολόπουλος, Τούτουζας, Πολύδωρας, γι’ αυτό ο Νικολάου έχασε τις εκλογές.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ!

Τι έλεγε ο Νικολάου λίγες  ημέρες πριν από τον 2ο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης 

                                                                    
Μέχρι και 3-4 ημέρες πριν από την αναμέτρηση του 2ου γύρου των εκλογών, ο Νικολάου εμφανιζόταν τόσο σίγουρος για την νίκη του, ώστε το διαλαλούσε δεξιά και αριστερά, σχολιάζοντας υποτιμητικά τον αντίπαλό του Β.Ξύδη. Η πιο χαρακτηριστική του ατάκα ήταν «Η αρκούδα θα καταπιεί το ψάρι» εννοώντας ότι ο ίδιος είναι η…αρκούδα και το ψάρι… ο Ξύδης!!!
Τελικά το …ψάρι κατάπιε την αρκούδα.
Αλλά και την Τρίτη 9 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Νικολάου επικοινώνησε από το γραφείο του στο Δημαρχείο, με τον εκδότη του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ από τον οποίο ζήτησε προγνωστικά για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2ου γύρου. Ο Βραχιολίδης του απάντησε ότι δεν μπορούσε να κάνει προγνωστικά γιατί το θεωρούσε εξαιρετικά παρακινδυνευμένο.
Αμέσως ο Νικολάου του απάντησε με σιγουριά και αλαζονεία: «Θα σου πω εγώ. Θα τρίβεις τα μάτια σου με το αποτέλεσμα που θα δεις. Δεν θα το πιστεύεις» (!!!).
Με την ατάκα αυτή ο Νικολάου εννοούσε ότι θα επικρατούσε με μεγάλη διαφορά του Ξύδη. Τελικά, απ’ότι μαθαίνουμε ακόμη και σήμερα ο Νικολάου τρίβει και ξανατρίβει τα μάτια του μην μπορώντας να πιστέψει πώς του ήρθαν τόσο ανάποδα τα προγνωστικά: έχασε ο ίδιος με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων!!!

ΕΡΙΖΟΥΝ ΤΙΓΚΑΣ-ΚΕΧΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

                                                                                                                     
Μετά την συντριπτική ήττα του Νικολάου και την αναμενόμενη υποβολή της παραίτησής του από τα δημοτικά πράγματα του Παπάγου-Χολαργού, ήδη διαφαίνονται οι μνηστήρες της ηγεσίας του συνδυασμού "Ενεργοί Δημότες". Οι δύο πρωτεύσαντες σε ψήφους Κώστας Τίγκας από του Παπάγου και Γιάννης Κεχρής από τον Χολαργό ερίζουν για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής ώστε να οδηγήσουν την δημοτική παράταξη στις επόμενες εκλογές με καλύτερες προοπτικές να αντιπαρατεθούν απέναντι στον Ξύδη. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τον Κώστα Τίγκα και τον Γιάννη Κεχρή συνδέει προσωπική φιλία, όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να έχουν  φιλοδοξίες τους να ηγηθούν του νέου σχήματος που θα προκύψει μετά την αποχώρηση  Νικολάου. Ο Κώστας Τίγκας ήδη είχε ανακοινώσει την κάθοδό του ως υποψήφιος Δήμαρχος από τον περασμένο Μάρτιο, όμως οι ραγδαίες εξελίξεις στη Ν.Δ. η οποία δεν τού εδωσε το χρίσμα, αφήνοντας στο παιχνίδι και τον Ξύδη και τον Νικολάου, δεν του επέτρεψαν να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του, εντασσόμενος τελικά ως απλός υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Νικολάου.
Αλλά και ο Γιάννης Κεχρής, χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, φέρεται να τις έχει κοινοποιήσει στον ίδιο τον Νικολάου αλλά και σε ψηφοφόρους, φίλους του. Μάλιστα λέγεται  ότι τόνιζε εμφατικά ότι κατήλθε  για τελευταία φορά ως απλός σύμβουλος μια και βασικός του στόχος  είναι να διεκδικήσει την Δημαρχία Παπάγου-Χολαργού ως υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2014. "Δεν έχω κανένα λόγο να ξανακατέβω ως απλός σύμβουλος παρά μόνο ως υποψήφιος Δήμαρχος" φέρεται να έχει δηλώσει επανειλημμένως ο γιατρός.
'Ετσι, η κόντρα που θα υπάρξει ανάμεσα σε Κεχρή και Τίγκα, προβλέπεται γερή. Και ένας ακόμη λόγος, είναι ότι οι δυο τους πρώτευσαν σε ψήφους στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο πρώτος στον Χολαργό και ο άλλος στου Παπάγου, λαμβάνοντας σχεδόν 1000 σταυρούς ο Γιάννης Κεχρής και 1041 ψήφους ο Κώστας Τίγκας.Το ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Κεχρής βοήθησε ιδιαίτερα τον Κώστα Τίγκα στην συγκομιδή ψήφων από τον Χολαργό, δεν γνωρίζουμε πόσο θα προσμετρήσει στην διαφαινόμενη διαμάχη των δύο επίδοξων αρχηγών.
Στις εσωκομματικές διαδικασίες που θα ξεκινήσουν στις αρχές του νέου χρόνου θα οριστεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και αναμένουμε με ενδιαφέρον την μάχη της διαδοχής Νικολάου στον συνδυασμό "Ενεργοί Δημότες Παπάγου-Χολαργού.

ΞΕΦΡΕΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΞΥΔΗ


ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ!

Γλέντι και πανηγυρισμοί μέχρι πρωίας είχαμε στο εκλογικό κέντρο του Βασίλη Ξύδη μετά την σαρωτική επικράτησή του στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Χαλασμός κόσμου, χοροί, τραγούδια, κορναρίσματα από διερχόμενα αυτοκίνητα, ακόμη και μερικός αποκλεισμός του δρόμου παρατηρήθηκε, εξαιτίας του μεγάλου συνωστισμού που επικρατούσε στην οδό Εθνικής Αμύνης.
Πολλοί δεν σταμάτησαν να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται μεταξύ τους ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξέσπασαν σε κλάματα ανακούφισης! Η τραγική θητεία Νικολάου, δημιούργησε συναισθήματα  απελπισίας, ανάλογα με αυτά που κυριαρχούν σε περίοδο κατοχής ή επιβολής του ΔΝΤ, με συνέπεια η απαλλαγή του Χολαργού από τον Νικολάου να λειτουργεί ως …καθαρτήριο για πολλούς Χολαργιώτες.

Η στρατηγική του Ξύδη για το…ξεπουπούλιασμα του αντιπάλου του Νικολάου ήταν παροιμιώδης: Το γεγονός ότι συνεργάστηκε άμεσα με τους δύο ελπιδοφόρους νέους του Χολαργού, τον Ηλία Αποστολόπουλο και τον Δημήτρη Τούτουζα, δυο διαμάντια ήθους της περιοχής, τα οποία τα βρόντηξαν και έφυγαν από τον συνδυασμό του Νικολάου, αποτέλεσε το καλό χαρτί στα χέρια του Ξύδη.
Ακόμη και η συμμαχία με τον Δασκαλόπουλο τον οποίο προσπάθησε να λοιδορήσει έως τελευταίας στιγμής ο Νικολάου διά του Ροκόφυλλου, αποδείχθηκε έξυπνη κίνηση από την πλευρά του Ξύδη. Ο ναύαρχος ήξερε τι έκανε εντάσσοντας στον συνδυασμό του τον Χρήστο Δασκαλόπουλο.
Καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση του Ξύδη έπαιξε και η βοήθεια που είχε από τον πρώην Αντιδήμαρχο και στενό –έως πρότινος- συνεργάτη του Νικολάου. Ο Αντώνης Πολύδωρας, ο οποίος προσβλήθηκε και υποτιμήθηκε από τον Νικολάου με απρεπείς χαρακτηρισμούς, χωρίς να συμμετέχει στα κοινά μια και αποχωρεί ευδοκίμως στο τέλος του χρόνου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Ξύδη, συμβάλλοντας με τον δικό του δυναμικό τρόπο στην τελική επικράτηση του Δημάρχου Παπάγου.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστικές του πανηγυρικού κλίματος που επικράτησε στο εκλογικό κέντρο του Βασίλη Ξύδη:
Όπως βλέπουμε στην πρώτη φωτογραφία,  αριστερά με την υψωμένη γροθιά νίκης,
είναι ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Χολαργού κ. Σταϊκόπουλος. Ο άνθρωπος, βλέποντας το χάλι και την κατάντια του Χολαργού και της Ν.Δ. υπό τον Νικολάου, βρέθηκε αμέσως στο πλευρό του Ξύδη με το που ο τελευταίος ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του. Δίπλα του είναι ο Αντώνης Πολύδωρας, που με την παρουσία του και μόνο έκανε τον Νικολάου να πάθει ταράκουλο! Πιο δίπλα, είναι ο Άγγελος Μπελιτσάκος, ο οποίος και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Ένα επίσης δυνατό Χολαργιώτικο χαρτί που …έκαψε τον Νικολάου.
Στην δεύτερη φωτογραφία, δίπλα στον στρατηγό της νίκης Βασίλη Ξύδη, είναι οι:
Δημήτρης Τούτουζας, Αντώνης Πολύδωρας και Ηλίας Αποστολόπουλος. Ήταν δυνατόν να κερδίσει ο Νικολάου, από την ώρα που έχασε τα βασικά του στηρίγματα; Και πάλι καλά που πήρε 40%!
Άντε γειά…

ΞΥΔΗΣ: Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ



Η περίπτωση του Βασίλη Ξύδη είναι σίγουρα μοναδική. Ξεπέρασε ήδη τα σύνορα της πόλης του Παπάγου και διαγράφει την δική της πορεία και στον Χολαργό. Με τον συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό άρχοντα,  η εφημερίδα μας έχει έρθει σε ρήξη τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω της έντονης  κριτικής που του ασκούσαμε και του ασκούμε όμως δεν μπορούμε παρά να του αναγνωρίσουμε την εκπληκτική συγκρότηση, οργάνωση και μαεστρία στρατηγού που διαθέτει σε κρίσιμες μάχες, τις οποίες διεκπεραιώνει με απόλυτη επιτυχία. Ο Βασίλης Ξύδης  με την ιστορική του νίκη σε Παπάγο-Χολαργό, όχι μόνον ισοφαρίζει το ρεκόρ του Χαράλαμπου Σκούρτη αλλά και το ξεπερνά, δεδομένου ότι ο δήμαρχος Παπάγου από τον ερχόμενο Γενάρη θα διοικεί και τους δύο δήμους!!!
Του ευχόμαστε να παραμείνει σιδερένιος και να επιδείξει σύνεση  στην διοίκηση των δύο δήμων. Να έχει εποικοδομητικό έργο μια και η αποστολή που αναλαμβάνει στον Χολαργό είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της απαράδεκτης διοίκησης Νικολάου η οποία κυριολεκτικά έκανε σμπαράλια τα οικονομικά του δήμου. Καλή επιτυχία σε σένα και τους συνεργάτες σου ναύαρχε.

Παπαγιώτες-Χολαργιώτες… ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!



Με αποτέλεσμα-ράπισμα, οι δημότες Παπάγου-Χολαργού έδιωξαν… κλωτσηδόν  τον Νικολάου από τον δήμο, αναδεικνύοντας πανηγυρικά τον Β.Ξύδη δήμαρχο του νέου, ενοποιημένου δήμου των δύο πόλεων. Το αποτέλεσμα των εκλογών το ο οποίο χάρισε ισοπεδωτική νίκη στον Ξύδη, νίκη η οποία του δίνει ποσοστό που αγγίζει το 60%, αποτελεί έκφραση αγανάκτησης και οργής προς το πρόσωπο του Νικολάου, για  τον τρόπο με τον οποίο διοίκησε τα 8 χρόνια που είναι δήμαρχος Χολαργού:  Με αλαζονική συμπεριφορά, ύβρεις, απειλές προς του εργαζόμενους ακόμη και προς συνεργάτες του, με προπηλακισμούς, επιθέσεις και συνεχείς μηνύσεις σε βάρος των τοπικών εκδοτών-δημοσιογράφων, με τεράστια χρέη που υποθηκεύουν το μέλλον του Χολαργού, με παρανομίες  και προκλητική αδιαφορία προς τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, ο Νικολάου νόμιζε πως μπορούσε να διοικεί επ’ άπειρον με αυτό τον χυδαίο για δήμαρχο τρόπο.
Αλλά και στις τελευταίες ημέρες των εκλογών, η αλαζονική-αυταρχική  του συμπεριφορά έσπασε κάθε όριο: Οι αφίσες με τις οποίες γέμισε όλο τον Χολαργό,  αφίσες οι οποίες υπογράμμιζαν «οι δημότες Χολαργού ψηφίζουν τον δικό τους Δήμαρχο», δημιούργησε επικίνδυνη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δύο πόλεις Παπάγου-Χολαργού, τέτοια που να θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές  με τους «Φουρτουνάκηδες» και τους «Βροντάκηδες» να βρίσκονται σε εμφύλια διαμάχη. Συνέπεια αυτής της απαράδεκτης για δήμαρχο ενέργειας, ήταν να πάρει απάντηση - χαστούκι από τους δημότες Παπάγου, οι οποίοι και εξέφρασαν με την ψήφο την καθολική τους αποδοκιμασία προς τον Νικολάου, δίνοντάς του το ισχνό ποσοστό του 20%!!! Ακόμη, ο Νικολάου την τελευταία-κρίσιμη εβδομάδα πριν από την Β’ Κυριακή, πήρε στο τηλέφωνο την Χρύσα Παρίση, εκδότρια τοπικής εφημερίδας στου Παπάγου και ακολουθώντας πιστά την προσφιλή του τακτική, την έβρισε και την απείλησε!!!  Επίσης ο δήμαρχος Χολαργού, είπε στον υπεύθυνο του Ομίλου τένις της περιοχής, Μανώλη Κωνσταντάκη, «να τα μαζέψεις και να φύγεις  από Δευτέρα που θα είμαι δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού. Θα μπει άλλος στην θέση σου». Το κλίμα τρομοκρατίας, με απειλές και ύβρεις που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια ο Νικολάου,  ξεσήκωσε τσουνάμι αγανάκτησης και οργής το οποίο εκφράστηκε στις χθεσινές εκλογές με εκπληκτικό τρόπο. Οι δημότες του Χολαργού και  Παπάγου κυριολεκτικά έστειλαν σπίτι του τον Νικολάου, ο οποίος  με το που έβλεπε να φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα, εξαφανίσθηκε εν ριπή οφθαλμού από το στρατηγείο του.   Και βέβαια,  πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι την 1η Ιανουαρίου θα υποβάλει την παραίτησή του από τα δημοτικά συμβούλια, αποσυρόμενος  από τα κοινά του Χολαργού-Παπάγου. 



ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, με τα ποσοστά και τις έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί στα δημοτικά συμβούλια, έχουν ως εξής:
ΞΥΔΗΣ: (59,42%) 20 έδρες
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: (40,58%) 5  έδρες
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ:                4 έδρες
ΠΟΛΥΚΑΛΑ:                  2 έδρες
ΠΛΑΤΑΝΙΑ:                   1 έδρα
ΖΗΚΑΣ:                          1 έδρα