Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ KONTRA CHANNEL THN ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Μην χάσετε το βράδυ της Κυριακής (10.00 μ.μ.) να δείτε το ΜΑΚΕΛΕΙΟ με τον Στέφανο Χίο και τη συνεργασία  του Μάκη Βραχιολίδη. Αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της τρέχουσας επικαιρότητας και ειδικό αφιέρωμα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Μιλούν επγγελματίες του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι πρόεδροι των Επαγγελματιών κ.κ. Χάρχαρος (Αγίας Παρασκευής)  και Μπελιτσάκος (Χολαργού).
Συζήτηση και στο στούντιο.
Οι λαθρομετανάστες τρώνε το βιος του επαγγελματία. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής αν και έχει ενημερωθεί, δεν κάνει τίποτε! Το μνημόνιο κλείνει τα μαγαζιά.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

O Αλέξης Ανδρίτσος (πάνω φωτό), -γέννημα θρέμμα Χολαργιώτης-  ταλαντούχος σκηνοθέτης και συγγραφέας, καταθέτει το νέο του έργο στο φιλοθεάμον κοινό κάθε Τετάρτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Πρόκειται για τη σατιρική κωμωδία - αντιεπιθεώρηση ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚ (κάτω φωτό η διαφημιστική μακέττα του έργου) που πραγματεύεται θέματα της σύγχρονης Παγκόσμιας Κρίσης - Ελληνικής Ευημερίας...!!!  Στην σκηνή του θεάτρου πρωταγωνιστεί η θεατρική ομάδα AMNIMONIUS και συγκεκριμένα οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ελλάδα Μεσβελιάνη, Νατάσα Μήττα, Σταύρος Τσιτσόπουλος, Θεοδώρα Παπαϊωάννου. Στο πιάνο, ο Γιάννης Παπλωματάς. Την Σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξης Ανδρίτσος. Τα κοστούμια και την ενδυματολογική επιμέλεια της παράστασης έχει αναλάβει η Σοφία Αλεξανιάν. Ενώ την οργάνωση της παραγωγής καθώς και την επικοινωνία της παράστασης έχει η Ελεάννα Φραγκιαδάκη.

 

"Ο Αριστοφάνης ξυπνάει απ' τη λήθη της ιστορίας και βρίσκεται ξαφνικά στη σύγχρονη Ελλάδα, σατιρίζοντας Περσόνες κα...ι καταστάσεις της επικαιρότητας. Ένα σύγχρονο Ελληνικό ζευγάρι και μία Ιέρεια μπερδεύονται μαζί του, για να καταλήξουν στη ρίζα του κακού που πάντα θα είναι η νοοτροπία του Έλληνα που κλίνεται στη φράση "Δεν Νογάω Τίποτα" κοινώς ΔΝΤ...!
ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚ: Μια ανατρεπτική ματιά του Κοινωνικού Γίγνεσθαι πάνω στην πιο μεγάλη 'αλλαγή εποχής' της νεότερης ιστορίας του Δυτικού Πολιτισμού. Μια φρέσκια νεανική παράσταση με στοιχεία ποίησης & αντισάτιρας. Οι προβληματισμοί των νέων στην εποχή της Παγκόσμιας Κρίσης -- Ελληνικής Ευημερίας...!!!!!!"

Ο Χολαργιώτης Αλέξης Ανδρίτσος, γιος του μεγάλου αείμνηστου σκηνοθέτη Κώστα Ανδρίτσου, μεγάλωσε μέσα στα πλατώ του κινηματογράφου, παίρνοντας σπουδαία διδάγματα από τον πατέρα του. Καλλιεργώντας τα κατάφερε να περάσει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο. Ο Αλέξης Ανδρίτσος είναι συγγραφέας-σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο αγαπητός Χολαργιώτης ήταν ο πρώτος που δημιούργησε στην Ελλάδα το καθημερινό σήριαλ  και συγκεκριμένα το "Γαλάζιο Διαμάντι" που παιζόταν στον ΑΝΤ1 αλλά τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπούσε ο ...καρχαρίας Φώσκολος, υποβάθμισαν τις σπουδαίες επιτυχίες του Χολαργιώτη, με συνέπεια το σήριαλ να σταματήσει στα 400 επεισόδια! 
Ο Αλέξης Ανδρίτσος συνεργάστηκε με μεγάλους ηθοποιούς ενώ οι επιτυχίες του, όσο και αν κάποιοι επιδίωξαν να τις ... αγνοήσουν, είναι καταγεγραμμένες στην ιστορία της τηλεόρασης και του θεάτρου. Ιδού μερικές από τις δημιουργίες του Αλέξη Ανδρίτσου καθώς και οι ηθοποιοί με τους οποίους συνεργάστηκε σε αυτές.
1. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ (1990) ΕΤ2, Τηλεπαιχνίδι με δραματοποιημένα θεμάτα πολλαπλών εκδοχών. 16 επεισόδια 
 2. ΑΠΕΡΙΤΙΦ (1990) MEGA, Πρωϊνό Τηλεοπτικό Magazino. 60 επεισόδια (120 min), Παρουσίαση: Μιμή Ντενίση
3. ΤΟ ΤΡΑΣΤ (1990-1992) ΑΝΤ1, Κοινωνική - Αστυνομική Σειρά. Προβλήθηκε για δύο συνεχείς τηλεοπτικές περιόδους (90/91)&(91/92) από τον ΑΝΤ1. Ταυτόχρονη προβολή από το TVE (Ισπανία) μεταγλωτισμένο. 48 επεισόδια (45 min), cast ηθοποιοιών: Νίκος Γαλανός - Τίτος Βανδής - Αθηνά Τσιλίρα - Χρήστος Πάρλας - Μαίρη Βιδάλη
4. ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (1991-1992) ΑΝΤ1, Κοινωνική Δραματική Καθημερινή Σειρά μικρού κύκλου. Η πρώτη καθημερινή σειρά της Ελληνικής Τηλεόρασης. Κινηματογραφημένη εξ' ολοκλήρου σε φυσικούς χώρους. Προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. 85 επεισόδια, cast ηθοποιών :Δάνης Κατρανίδης - Μπέτη Βαλάση - Τίτος Βανδής - Άντζελα Γκερέκου - Σοφία Αλιμπέρτη - Σπύρος Μισθός
5. Ο ΦΟΒΟΣ (1990-1992) ΕΤ2 , Αστυνομική Δραματική Σειρά. Προβλήθηκε από την ΕΤ2. 48 επεισόδια, Cast ηθοποιών: Αλέκος Αλεξανδράκης - Νίκος Δαδινόπουλος - Κατερίνα Διδασκάλου - Τάσος Κωστής
6. ΓΑΛΑΖΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ (1992-1994) ΑΝΤ1, Κοινωνική Δραματική Καθημερινή Σειρά. Προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. 400 επεισόδια, Cast ηθοποιών: Ανδρέας Μπάρκουλης - Έλενα Ναθαναήλ - Σπύρος Φωκάς - Μιχάλης Μανιάτης - Τατιάννα Λύγαρη - Γκέλυ Γαβριήλ - Ανδρέας Ντούζος - Κάτια Ιμπροχώρη - Σπύρος Μαβίδης - Σπύρος Μισθός
7. ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ (1994-1995) MEGA , Δραματική Σειρά Αυτοτελών Επεισοδίων. Προβλήθηκε από το MEGA. 16 επεισόδια, Cast: Πλοιάδα Ελλήνων Πρωταγωνιστών
8. ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ (2001-2002) ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ, Ελεύθερη Διασκευή του διηγήματος "Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ" του Βίκτορος Ουγκώ για παιδική σκηνή. Ανέβηκε στο ΤΡΙΑΝΟΝ από τον θίασο Ανδρέα Ντούζου
9. 48 ΩΡΕΣ ΓΑΜΟΥ (2009-2010) ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ 41 STREET , Θεατρικό Έργο, που πραγματεύεται το γάμο ενός νιόπαντρου ζευγαριού που κλείνεται μέσα στο ασανσέρ του σπιτιού του, την πρώτη νύχτα του γάμου του, για 48 ώρες

Συστήνουμε σε όλους τους Χολαργιώτες -Παπαγιώτες να δουν το έργο "ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚ"  του συντοπίτη μας Αλέξη Ανδρίτσου, κάθε Τετάρτη στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Λ. Συγγρού 143.


Ουρές Ελληνων για μια μεριδα φαγητο...

Μια απίστευτη εικόνα βλέπουν όλοι όσοι βρίσκονται στα συσσίτια που διοργανώνονται στις διάφορες περιοχές της χώρας. Σε αυτά καταφεύγει ολοένα και περισσότερος κόσμος, σε βαθμό που κάποιες έρευνες να υποστηρίζουν ότι ένας στους έντεκα Έλληνες πηγαίνει σε αυτά για να εξασφαλίσει πλέον ένα πιάτο φαγητό. Κυρίως όμως, το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται όχι μόνο γιατί αυξάνονται οι άστεγοι αλλά γιατί δραματικά αυξάνονται και οι άνεργοι, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να στέκονται στην ουρά των συσσιτίων πτυχιούχοι, πίσω από αστέγους και λαθρομετανάστες, εκλιπαρώντας για ένα πιάτο φαγητό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου έρευνα της «Ελευθεροτυπίας» αποκαλύπτει ότι μόνο από πέρυσι μέχρι φέτος έχει αυξηθεί μέχρι και 30% ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνονται στους δήμους και τις μητροπόλεις για βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, αλλά και χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν κάποιο λογαριασμό. Με άλλα λόγια, ούτε ένα πιάτο φαγητό δεν δείχνει να είναι σίγουρο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Βλέπετε, εκείνοι που σπεύδουν στα συσσίτια δεν είναι μόνο άστεγοι, ηλικιωμένοι και λαθρομετανάστες, όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, αλλά πλέον άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, πτυχιούχοι, 40άρηδες και 50άρηδες που έμειναν άνεργοι καθώς και ανύπαντρες μητέρες.

Μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης ανέρχονται στους 700 πλέον οι δικαιούχοι, μεταξύ των οποίων και πολύτεκνες οικογένειες, που έχουν εγγραφεί στις λίστες κοινωνικής βοήθειας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αστέριο Δεληγιάννη, έχουν αυξηθεί κατά 20% οι μερίδες συσσιτίου που παρέχει ο δήμος, ενώ και οι αιτήσεις για οικονομική υποστήριξη αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρσι. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων αυτών είναι τα 50 έτη, ενώ το 80% είναι άνεργοι και κυρίως ανύπαντρες μητέρες γύρω στα 50 έτη, με 2 παιδιά. Μάλιστα, από την καταγραφή που έχει κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι το 85% των ανθρώπων αυτών πάσχει από κατάθλιψη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται πλέον μόνο στις λεγόμενες φτωχές περιοχές της συμπρωτεύουσας, όπως η δυτική Θεσσαλονίκη. Εμφανίζεται και σε περιοχές με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, όπως η Θέρμη, στην οποία ο τοπικός δήμος ξεκίνησε πριν από δύο μήνες τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου – κάτι που υπάρχει και στην Καλαμαριά. Στο Ωραιόκαστρο, επίσης, ο τοπικός δήμος δημιούργησε Τράπεζα Ρουχισμού, ενώ στην Νεάπολη Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και όλα αυτά, στην Ελλάδα του 2010 (αλλά και του ΔΝΤ...).

Στην Αθήνα του 2010: Συνωστισμό στο κατώφλι των συσσιτίων, δήμων, Αρχιεπισκοπής και ανθρωπιστικών οργανώσεων, δημιουργεί ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και συσσώρευσης οικονομικών μεταναστών και προσφύγων λαθρομεταναστών στις ελληνικές μεγαλουπόλεις. Οι ουρές απόρων έξω από τους ορισμένους χώρους εστίασης διογκώνονται. Παράλληλα αλλάζει και η σύνθεση των ανθρώπων, που τις σχηματίζουν, για την ικανοποίηση της βασικής ανάγκης. Της καθημερινής τους σίτισης.
Το «φρέσκο αίμα» στα συσσίτια είναι νεόπτωχοι Έλληνες. Χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, μόνοι, χωρίς στήριγμα από παιδιά και οικογένεια. Τους τελευταίους επτά μήνες ο Θανάσης, ναυτικός, είναι άνεργος. Η 58χρονη Παναγιώτα, γαζώτρια, μετράει ήδη τέσσερα χρόνια ανεργίας. Ο Γιώργος, οικοδόμος, είναι σε αναζήτηση δουλειάς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η οικοδομή όμως έχει «πέσει» και τα μεροκάματα είναι δυσεύρετα. Άνεργος και ο Ανδρέας, πρώην προϊστάμενος σε λογιστήριο εταιρίας, που απομακρύνθηκε ως υψηλόμισθος. Στον «αέρα» βρίσκεται και ο Αλέξανδρος, που είχε ξενοδοχείο και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο. Ο Χρυσάφης είναι συνταξιούχος των 500 ευρώ και από αυτά 300 πάνε για το νοίκι. Ο Νίκος, 58 ετών, έχει σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, δεν παίρνει σύνταξη και δεν διαθέτει χρήματα για να βάλει βηματοδότη. Ο 66χρονος Παναγιώτης, συνταξιούχος των 470 ευρώ από τα οποία τα 400 φεύγουν στο νοίκι και η γυναίκα του η Χρυσάνθη, 57 ετών άνεργη. Παλιά καθάριζε σπίτια. Η Μαρία πάλι, συμβασιούχος του Υπουργείου Πολιτισμού, πριν επτά χρόνια. Η σύμβασή της δεν ανανεώθηκε. Καθημερινά, αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων. Το μεσημέρι στις 12:00 συνωστίζονται εκεί μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας, πολλοί από τους οποίους είναι άστεγοι, χρήστες ουσιών, ή αλκοολικοί, πρώην φυλακισμένοι, ή άτομα με ψυχικά προβλήματα.
Για τον Νικήτα Κανάκη από τους «Γιατρούς του Κόσμου», που μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αθήνα είναι «πόλη σε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση». Εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί η παρουσία οργανώσεων από το εξωτερικό, που θα έρθουν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις αρχές στο δύσκολο έργο της ανακούφισης των αναγκών χιλιάδων ανθρώπων, που πλήττονται από την οικονομική κρίση ή έχουν έρθει στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι θα βρουν τον παράδεισο και εγκλωβίστηκαν στο κατώφλι του. Οι Γιατροί του Κόσμου ξεκίνησαν, εδώ και έναν μήνα, πιλοτικά, ένα πρόγραμμα διανομής τροφίμων στο σπίτι για 30 ελληνικές οικογένειες στον Δήμο Πετρούπολης και περιστασιακά σε 100 ελληνικές οικογένειες στο Πέραμα, καθώς εκτιμούν ότι «είναι πολλοί οι Έλληνες, που ενώ δεν έχουν τα απαραίτητα για να τραφούν, ντρέπονται να μπουν στην ουρά των συσσιτίων, θεωρώντας ότι αυτό θίγει την αξιοπρέπειά τους». Όπως εκτιμά ο κ. Κανάκης, είναι πολλά και τα παιδιά που υποσιτίζονται στις υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά και γι' αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία.
Ο Λευτερης Σκιαδάς, πρόεδρος του Ιδρύματος, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη Κακλαμάνη, που στις 31 Δεκεμβρίου θα παραδώσει την «σκυτάλη», στον συνεργάτη του νέου δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι καθημερινά, στις 12:00, ο δήμος χορηγεί 800-1.200 μερίδες φαγητό σε Έλληνες και στις 18:00 το απόγευμα 100-1.500 σε Έλληνες και αλλοδαπούς. Από αυτές, 500 εξασφαλίζονται από το Βρεφοκομείο και οι υπόλοιπες είναι προσφορές εταιρειών. Παράλληλα, στο χώρο του Ιδρύματος Αστέγων λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που χορηγεί δωρεάν τρόφιμα δύο φορές την εβδομάδα σε 200 κυρίως ελληνικές οικογένειες, που επιλέγονται βάσει κοινωνικών κριτηρίων για έξι μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης. Όλα τα τρόφιμα είναι προσφορά μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με τον κ. Σκιαδά, «η Αθήνα έχει βουλιάξει από την αθρόα είσοδο χιλιάδων αλλοδαπών και είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθούν δομές, όχι όμως στο κέντρο της πόλης, αλλά έξω από αυτό. Η κατάσταση επιβάλλει τη λήψη έκτακτων μέτρων και την εξεύρεση ειδικών κονδυλίων για τη δημιουργία χώρων υποδοχής παντού, για σίτιση, ένδυση και πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη αυτών των ανθρώπων» των ΕΛΛΗΝΩΝ! (λέμε εμείς). Προσθέτει δε ότι αν και υπάρχει σχέδιο για την αποκέντρωση των συσσιτίων, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο, αυτό δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να εφαρμόζεται.
Από την πλευρά της, η Αρχιεπισκοπή φροντίζει συστηματικά για την κάλυψη των αναγκών σίτισης χιλιάδων ανθρώπων, όπως προκύπτει από τα συσσίτια που οργανώνει σε Αθήνα και περιφέρεια. Σε καθημερινή βάση παρέχονται 17.000 γεύματα από τις ενορίες σε 75 σημεία της πρωτεύουσας και 85.000 πανελλαδικά με στόχο να φτάσουν τα 100.000. «Αυξήθηκαν, ήδη, οι μερίδες φαγητού στην Αθήνα από τον περασμένο μήνα και μέσα σε 30 ημέρες είχαμε 50 - 60 επιπλέον αιτήσεις. Δουλεύουμε όλοι εθελοντικά, σαν μία γροθιά. Δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από το χρώμα ή τη θρησκεία», δηλώνει η δημοσιογράφος, Μαίρη Πίνη, υπεύθυνη της Αρχιεπισκοπής για τα συσσίτια, που προσφέρονται καθημερινά, στις 15:00, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος Αστέγων σε 1.400 άτομα, κυρίως αλλοδαπούς, σε συνεργασία με την Αγγλικανική Εκκλησία και την Αφρικανική Πεντηκοστιανή. Η κ. Πίνη, επισημαίνει ότι προς το τέλος του μήνα στα συσσίτια αυτά έρχονται και Έλληνες συνταξιούχοι, που δεν τους φθάνει η σύνταξη. Από τους αλλοδαπούς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση σε γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν, καθώς και σε γυναίκες κυρίως από τη Βουλγαρία, που δούλευαν σαν καθαρίστριες, ή αποκλειστικές σε ηλικιωμένους και τώρα, λόγω οικονομικής κρίσης, βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Στις ενορίες έρχονται κυρίως Έλληνες, άνθρωποι που βρίσκονται σε διαδικασία έξωσης, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους, άτομα, που τους έχει κόψει η Δ.Ε.Η. το ρεύμα, καρκινοπαθείς, τους οποίους οι κατά τόπους ενορίες προσπαθούν να βοηθήσουν, ποικιλοτρόπως.
Από την πλευρά του, ο πατέρας Malkom Bracshw της Αγγλικανικής Εκκλησίας, πληροφορεί ότι αυτά τα συσσίτια ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια, με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερωνύμου, και με αφορμή το γεγονός ότι πολλά τρόφιμα, που προορίζονταν για την Γάζα, δεν έγινε δυνατό να αποσταλούν, λόγω του αποκλεισμού των ισραηλινών. Παρέμεναν, λοιπόν, αδιάθετα σε αποθήκες. Τότε, τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας με την Αγγλικανική Εκκλησία, που είχε την εμπειρία από διοργάνωση ανάλογων συσσιτίων σε άπορους στην Αγγλία. Η Αγγλικανική Εκκλησία, από την πλευρά της, πρότεινε συνεργασία με την Αφρικανική Πεντηκοστιανή, που λειτουργεί στην Αθήνα 20-22 χώρους λατρείας και με τον τρόπο αυτόν τέθηκαν, το 2008, τα θεμέλια για να ξεκινήσουν τα συσσίτια αυτά, που στηρίζονται «στη φιλοσοφία της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης με τον κόσμο και της ανθρώπινης μεταχείρισης». Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι και το γεγονός ότι στα συσσίτια μπορεί να προσέλθει όποιος έχει ανάγκη, χωρίς προηγούμενη αίτηση και έγκριση από κάποιο όργανο.
Πρόγραμμα σίτισης εξελίσσεται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι, σε 260 ενήλικες και 60 παιδιά, κυρίως πρόσφυγες λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, από την «Κάριτας Αθήνας» στο κτήριο της Οργάνωσης, επί της οδού Καποδιστρίου 52 της Πλατείας Βάθη. Από την ίδια οργάνωση παρέχονται, άπαξ μηνιαίως, δωρεάν τρόφιμα σε 70-80 νεοαφιχθείσες οικογένειες προσφύγων λαθρομεταναστών. Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Οργάνωσης, Νίκος Βουτσίνος, πολλές καθολικές ενορίες στην Αθήνα βοηθούν μετανάστες και πρόσφυγες λαθρομετανάστες, καθώς και η Οργάνωση «Μητέρα Τερέζα» στην Κολοκυνθού, που διανέμει συσσίτια σε περίπου 200 άτομα, κυρίως πρόσφυγες λαθρομετανάστες από την Ασία και την Αφρική. Μία ακόμη φιλανθρωπική ογάνωση είναι η «Helping Hands», η οποία ανήκει στην ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία και λειτουργεί με εθελοντές από το εξωτερικό, κυρίως από τις Η.Π.Α.. Παρέχει, δύο φορές την εβδομάδα, συσσίτια σε 150 άτομα, αραβόφωνους, κυρίως Ιρανούς και Αφγανούς. Βοήθεια, τέλος, προσφέρουν και οι οργανώσεις της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης, «Ο Καλός Σαμαρείτης» και η «Όασις» (αμερικανική ιεραποστολική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την τελευταία πενταετία).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι επεμβάσεις-επισημάνσεις δικές μας.

Δείτε τα συσσίτια ανά την Ελλάδα. Και τους ανευθυνο-υπεύθυνους για την κατάντια:

Labels: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

ΤΟ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ!
τραγική η κατάσταση σε Χολαργό-Αγία Παρασκευή!
                                                                            
Η πολιτική Παπανδρέου στραγγαλίζει την αγορά. Τα δύο τελευταία μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η περαίωση και η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τις ραγδαίες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με απολύσεις στις ΔΕΚΟ, αποτελούν τα τελειωτικά χτυπήματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα καταστήματα τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν μέσα σε ένα χρόνο την διπλή αύξηση του ΦΠΑ από το 18% στο 21% και 23% αντίστοιχα, αδυνατούν να εκπληρώσουν στο ελάχιστο τις καθημερινές υποχρεώσεις τους. Το κράτος έχει γίνει ο χειρότερος δυνάστης τους, που υφαρπάζει τις ελάχιστες εισπράξεις τους με συνέπεια οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να είναι συνεπείς τόσο προς τους προμηθευτές τους όσο και προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων από τους οποίους έχουν νοικιάσει τα καταστήματά τους. Οι Τράπεζες έχουν γεμίσει από ακάλυπτες επιταγές και ανεξόφλητα γραμμάτια εξ' αιτίας αυτής της κατάστασης που βιώνουν οι επαγγελματίες. 
Το πρόβλημα γίνεται τραγικότερο και με την αδυναμία των επιχειρήσεων να πληρώσουν τον ΦΠΑ ο οποίος αποδίδεται ανά δίμηνο στις κατά τόπους ΔΟΥ! 
Με αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψιν ότι μέχρι της 28 Δεκεμβρίου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση της περαίωσης (το νέο χαράτσι του ΠΑΣΟΚ), είναι βέβαιον ότι μέσα στον επόμενο Γενάρη, οπότε και υποβάλλεται η τελευταία περιοδική δήλωση των επιχειρήσεων, θα γίνει το μεγάλο κραχ στην αγορά!
Τα λουκέτα θα μπαίνουν σωρηδόν αφού η νεκρή αγορά δημιουργεί ασφυξία με την έλλειψη ρευστού και την αδυναμία των  επαγγελματιών να πληρώσουν το ΦΠΑ τον Γενάρη του 2011. 
Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι οι επιχειρηματίες που έχουν υπαλληλικό προσωπικό πρέπει να τους καταβάλλουν και το δώρο των Χριστουγέννων, τότε μπορεί να διανοηθεί  τι τραγικές συνθήκες βιώνουν οι επιχειρήσεις. 

Στον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή η κατάσταση είναι απελπιστική. Μεγάλη, πασίγνωστη επιχείρηση γρήγορου φαγητού, είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο, ο δε ιδιοκτήτης της μας είπε: "Έχω 8 υπαλλήλους. Πώς είναι δυνατόν να τούς πληρώσω το δώρο των Χριστουγέννων, να πληρώσω και το ΙΚΑ  και τον ΦΠΑ στην εφορία τον ερχόμενο Γενάρη; Με οδηγούν σε πτώχευση και θα κλείσω. Δεν τον βγάζω τον χειμώνα"!





Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης

Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί. Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί. Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον    πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια «ότι επιθυμεί να το  δει πριν την κυρία Μέρκελ».
  Προχθές ολοκληρώθηκε και η «έκτακτη» επίσκεψη του Λιβάνιου πρωθυπουργού. Η πλειονότητα των Κυπρίων πολιτών διερωτούνται «τι έγινε και ξαφνικά όλοι αυτοί μας θυμήθηκαν;». Οι πιο ποψιασμένοι ήξεραν. Το βράδυ της Παρασκευής έσκασε και η βόμβα: Ο κ. Χριστόφιας ειδοποίησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν «ότι δεν έχει χρόνο να μεταβεί στην Νέα Υόρκη γιατί πρέπει να παρευρεθεί στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ και αμέσως μετά, θα υποδεχθεί τον Σύριο ομόλογο του, Μπασιάρ Αλ Ασσαντ». Προηγήθηκε επείγουσα πρόσκληση του Κι Μουν προς την κυπριακή κυβέρνηση και την τουρκοκυπριακή ηγεσία για τριμερή συνάντηση, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Τριάντα έξι χρόνια τώρα οι Κύπριοι χιλιοπαρακαλούσαν για μια τέτοια πρόσκληση. Και πανηγύριζαν όταν κάποιος έλληνας  αξιωματούχος (ανεπίσημα πάντα για να μην. ενοχληθούν οι     Τούρκοι) επισκεπτόταν την Λευκωσία. Σπανίως πήγαιναν στο νησί αξιωματούχοι από άλλες χώρες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Και τώρα ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι είναι πολύ. busy για να δει τον γ.γ. του ΟΗΕ!! Τι μεσολάβησε;;;   Οι γεωτρήσεις έδειξαν πετρέλαιο. Πολύ πετρέλαιο. Στα ανοικτά της Κύπρου με την Συρία, τον Λίβανο και την Αίγυπτο. Μόνο που το μεγαλύτερο μέρος πέφτει εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Ρώσοι, Γερμανοί και λοιποί συνωστίζονται για  να εξασφαλίσουν συμφωνίες προς όφελος εταιριών της χώρας τους. Τα οικονομικά συμφέροντα ανέκαθεν υπαγόρευαν την εξωτερική πολιτική. Γι' αυτό και η κ. Μέρκελ δεν διστάζει να επισκεφθεί την «μικρή» Κύπρο. Ο Δ. Χριστόφιας κατάλαβε που πάει το πράγμα και άνοιξε το παιχνίδι. Θέλετε κομμάτι από την πίτα; Βάλτε πλάτες να κλείσει το Κυπριακό, είπε. Την πρώτη επίσημη πλάτη έβαλε η Ρωσία. Αμέσως τσίμπησε και το Βερολίνο. Η Ουάσινγκτον, που παρακολουθεί τις εξελίξεις με ιδιαίτερη αμηχανία, χτύπησε την πόρτα της Λευκωσίας μέσω του  Μπαν Κι Μουν. Μόνο που η Λευκωσία είπε no thanks guys, δεν  βιαζόμαστε και άρχισε να στρώνει το χαλί βάζοντας τους δικούς της όρους.
Τα βλέπει αυτά ο Γιώργος; Έτσι θα μπορούσε να παίζεται το παιχνίδι. Όχι να μοιράζεται το Αιγαίο στα δύο. Ας πάρει κανένα μάθημα από τους «μικρούς».
  ΥΓ: Α, και George. Και η Κύπρος είναι υπό επιτήρηση λόγω  υψηλού ελλείμματος. Η Κομισιόν έστειλε ραβασάκι ότι «μέσα σε 3 χρόνια πρέπει να μειώσετε το έλλειμμα στο 3%». Η Λευκωσία  απάντησε «εμείς είμαστε αριστερή κυβέρνηση και κάνουμε κοινωνική πολιτική. Δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε μισθούς  και συντάξεις. Θα μειώσουμε το έλλειμμα, αλλά σε 5 χρόνια».
  Και αμέσως ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα για όλους ύψους 300  ευρώ. Για να τους σπάσει τα νεύρα. Εκνευρίστηκαν οι Βρυξέλλες που πήγαν να απειλήσουν με κυρώσεις. Για να πάρουν την αποθεωτική απάντηση «εάν μας πιέσετε, θα βάζουμε βέτο σε όποια απόφαση πάει να περάσει η ΕΕ μέχρι την δευτέρα παρουσία». Φοβήθηκαν οι Βρυξέλλες ότι η «κομμουνιστική κυβέρνηση της Κύπρου» δεν το' χει και πολύ να αποφασίσει  έξοδο από την ευρωζώνη και σιώπησαν. Βρε, τσαμπουκά οι  μικροί!!! Αλήθεια, με τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο, τι γίνεται;  
Regards από Δημήτρη Λαζαρίδη και φίλους...

ΕΠ'ΑΥΤΟΦΟΡΩ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ!


πηγή: myxolargos.gr
Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας στο Χολαργό που κατόρθωσε να συλλάβει διαρρήκτες λίγο πριν από την δράση τους τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου.
Οι επίδοξοι διαρρήκτες περιφέρονταν με σπορ αυτοκίνητο σε διάφορα στενά του Χολαργού προφανώς για να εντοπίσουν τα ενδιαφέροντα σημεία και εύκολα προσπελάσιμα ή πρόσφορα σπίτια.
Οι περίεργες όμως κινήσεις του αυτοκινήτου έγιναν αντιληπτές από ειδικούς φρουρούς που φυλούσαν πιθανό στόχο τρομοκρατών και άρχισαν να παρακολουθούνται. Οι συνεχείς στάσεις του αυτοκινήτου σε διάφορα σημεία επιβεβαίωσαν τις υποψίες των αστυνομικών. Η παρακολούθηση όμως από συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας δεν έγινε αντιληπτή από τους δράστες. Ετσι μετά από λίγη ώρα το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες κατέβηκαν για να «χτυπήσουν» σπίτι που εντόπισαν. Μόλις οι δράστες απομακρύνθηκαν και δεν ήταν πλέον ορατοί από το συνεργό τους συνελήφθησαν ενώ ένα περιπολικό πλησίασε το αυτοκίνητο με τον τρίτο δράστη και αφού άναψε την σειρήνα του, κάλεσε τον τρίτο δράστη από το μεγάφωνο να κατέβει από το αυτοκίνητο. Εκείνος όμως έμενε για πολύ ΄βρα ακίνητος στο πίσω κάθισμα χωρίς να ανταποκρίνεται. Ετσι κλήθηκαν ενισχύσεις και μετά από πέντε λεπτά έφτασαν τέσσερις μοτοσυκλέτες της ομάδας Δίας ενώ ένα δεύτερο περιπολικό έκλεισε το δρόμο. Αφού πέρασε μισή ώρα και ο δράστης δεν ανταποκρινότανε στις συνεχείς κλήσεις από το μεγάφωνο, τρεις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αποφάσισαν να επιχειρήσουν και με φακούς και τα όπλα προτεταμένα πλησίασαν το αυτοκίνητο και έβγαλαν τον δράστη έξω.
Ετνυπωσιακό ήταν το θάρρος των αστυνομικών που πλησιάσαν το αυτοκίνητο χωρίς να γνωρίζουν αν ο δράστης είναι οπλισμένος όπως σχολίασαν οι κάτοικοι της γειτονιάς που είχαν βγει από τα μπαλκόνια τους και παρακολουθούσαν την επιχείρηση.