Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

«Απάντηση για τις Δημαιρεσίες» από τους «Ενεργούς Δημότες Παπάγου-Χολαργού»



Σχετικά με τις ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στο «myxolargos», από τις δημοτικές  παρατάξεις «Κοινωνία Δημοτών» και «Συμπολιτεία Παπάγου - Χολαργού», με θέμα τις Δημαιρεσίες, για αποκατάσταση και μόνον της αλήθειας, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.
Πληροφορηθήκαμε ότι, σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις Δημαιρεσίες,  μεταξύ των εκπροσώπων της ελάσσονος μειοψηφίας, εκτός της κας Πλατανιά η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει, η κα Πολυκαλά κατέθεσε πρόταση για τον αποκλεισμό των Δημοτικών Συμβούλων των «Ενεργών Δημοτών» από τις δύο Επιτροπές, για δήθεν «κακοδιαχείριση στα οικονομικά του Δήμου». Τελικά προς τιμή τους οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας δεν έκαναν δεκτή αυτή την πρωτόγνωρη και αντιδημοκρατική πρότασή της.
Για όσους δεν γνωρίζουν τους ενημερώνουμε ότι, την τελευταία τετραετία πραγματοποιήθηκαν δεκάδες έλεγχοι από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας και δεν βρέθηκε το παραμικρό σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου. Αν όμως η κα Πολυκαλά, ή όποιος άλλος Δημοτικός Σύμβουλος, ή Δημότης γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό για κακοδιαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, τους καλούμε να δημοσιοποιήσουν άμεσα όσα στοιχεία διαθέτουν και ταυτόχρονα να τα καταθέσουν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Εμείς από την πρώτη στιγμή με όσους από την Αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένης και της κας Πολυκαλά,  ήλθαμε σε επικοινωνία, δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι επιθυμούμε να εκπροσωπηθούν όλες αδιακρίτως οι παρατάξεις στις Επιτροπές, καταθέτοντες τρεις εναλλακτικές προτάσεις. α) Να παραχωρήσει η Διοίκηση του Δήμου μια θέση στην Αντιπολίτευση, αφού αναμφισβήτητα δεν διαταράσσονταν η πλειοψηφία της στις συγκεκριμένες Επιτροπές. β) Εφόσον δεν θα γίνονταν δεκτή αυτή η πρόταση, να εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις κατόπιν κλήρωσης, μολονότι εμείς και η «Συμπολιτεία», κινδυνεύαμε να έχουμε μόνον έναν εκπρόσωπο, μολονότι δικαιούμασταν δύο.   γ) Να γίνει η κατανομή αναλογικά σύμφωνα με το ποσοστό που πήραν οι Παρατάξεις την Α΄ Κυριακή και τους Δημοτικούς Συμβούλους που διαθέτουν. Ειδικά η κα Πολυκαλά δεν καταδέχτηκε να μας απαντήσει έστω και αρνητικά. Με παρασκηνιακές δε ενέργειες πέτυχε η παράταξή της να βρεθεί με δυο εκπροσώπους, μολονότι της αναλογούσε ένας και κατάφερε οι δύο μικρότερες δημοτικές παρατάξεις ν’ αποκλειστούν και να μην εκπροσωπούνται σε καμία από τις Επιτροπές του Δήμου. Όπως αποδείχτηκε στην πράξη από την πρώτη στιγμή αυτός ήταν ο στόχος της, ο οποίος τελικά και επιτεύχθηκε.
Όσον γι’ αυτό που γράφει στην ανακοίνωσή της η «Συμπολιτεία» ότι, «πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει σε διαβούλευση τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που προέρχονται από το δημοκρατικό χώρο», αποκλείοντας τους «Ενεργούς Δημότες», δηλώνουμε ότι, η δημοκρατικότητα του καθενός δεν αποδεικνύεται, ούτε με ετικέτες, ούτε με λόγια, άλλα με πράξεις. Ευτυχώς, έστω και την τελευταία στιγμή, οι εκπρόσωποι της «Συμπολιτείας» αντιλήφθησαν την «παγίδα» που τους είχαν στήσει κάποιοι και άλλαξαν ρότα.
Αυτή και μόνον αυτή είναι η αλήθεια και αποδεικνύεται περίτρανα πως κάποιοι ενώ δηλώνουν ότι είναι πάνω απ’ όλα δημοκράτες και αγωνίζονται διαχρονικά για την απλή αναλογική και αντίστοιχη εκπροσώπηση σε όλα τα όργανα των πάντων, στην πράξη και ειδικά στα παρασκήνια πράττουν το αντίθετο ενδιαφερόμενοι αποκλειστικά και μόνον για τον εαυτόν τους και την παράταξη που εκπροσωπούν.
Για τους «Ενεργούς Δημότες Παπάγου-Χολαργού»
Δημήτρης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου