Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων Επιχειρήσεων


                                                   
                                                           
Η τρόϊκα και οι διεθνείς τοκογλύφοι που επιβάλλουν στην χώρα οικονομική κατοχή, πέραν των άλλων, έχουν ευρύτερο σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο ίδιος o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης το έχει δηλώσει, όμως και τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την σκληρή πραγματικότητα για χιλιάδες καταστήματα, που βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο.
Σε αντίθεση με άλλους κλάδους επαγγελματιών, όπως για παράδειγμα  των φαρμακοποιών (μείωση τιμών στα φάρμακα) ή των ξενοδόχων (μείωση του ΦΠΑ από το 11% στο 6.,5%), οι όροι που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι βάρβαροι και διαρκώς επιβαρύνονται.
Τα παρακάτω στοιχεία μαρτυρούν ότι εξυφαίνεται οργανωμένο σχέδιο ταχείας εξόντωσης των καταστημάτων, ώστε μέσα σε 1-2 χρόνια να εφορμήσουν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και τα εμπορικά κέντρα, σε μια αγορά η οποία θα είναι πια ελεύθερη, λόγω των χιλιάδων λουκέτων που θα έχουν μπει παντού!
Τότε, όταν δηλαδή θα έχει νεκρώσει η αγορά από τα μικρομεσαία καταστήματα, θα εμφανιστεί η Πολιτεία ότι –δήθεν- κόπτεται  για τους επαγγελματίες και θα εξαγγείλει μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης της αγοραστικής κίνησης! Οι μόνοι όμως που θα επωφεληθούν από τα μέτρα, θα είναι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες θα έχουν ήδη αποκτήσει το συντριπτικό μερίδιο της αγοράς, ενώ με την πολιτική τους προβλέπεται να εξαφανίσουν και τις τελευταίες εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ιδού λοιπόν πώς ξετυλίγεται το σχέδιο ταχείας εξολόθρευσης των  μικρομεσαίων εμπορικών καταστημάτων.
  • Διπλή αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. σε 21% και 23%. : Ενώ και ο πιο αδαής περί τα οικονομικά γνωρίζει ότι  μόνον η μείωση του Φ.Π.Α. θα έδινε ώθηση στην αγορά, η Κυβέρνηση επέβαλε αύξηση δύο φορές μέσα σε 4 μήνες  στον Φ.Π.Α., με συνέπεια να συντρίψει την αγοραστική δύναμη και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες οι οποίοι αναγκάζονται να δουλεύουν για την …εφορία!
  • Κατάργηση των τριμηνιαίων δόσεων στην καταβολή της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. : Το ελάχιστο προνόμιο που είχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να καταβάλουν τον Φ.Π.Α. σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καταργήθηκε αμέσως μετά την αύξηση του συντελεστή στο 23%!!! Πρόκειται περί  σαδιστικού μέτρου σε βάρος των επαγγελματιών οι οποίοι με την επιβολή του, αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας,  αδυνατώντας  να ανταποκριθούν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους και βεβαίως δεν μπορούν να πληρώσουν τον Φ.Π.Α.!!!
  • «Όσοι δεν πληρώνουν τον Φ.Π.Α. θα οδηγούνται στη φυλακή»: Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής και όσων δεν καταβάλλουν τον Φ.Π.Α. έχει άμεση σχέση με τους μικρομεσαίους επιαγγελματίες, οι οποίοι με την ασφυξία που υπάρχει στην αγορά και την αδυναμία τους να καταβάλλουν έγκαιρα τον Φ.Π.Α. κινδυνεύουν να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.  
  • Κορόϊδεψαν τις επιχειρήσεις και δεν τις χορήγησαν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Το πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το περίφημο ΕΣΠΑ το οποίο πολυδιαφημίστηκε τόσο επί κυβέρνησης Καραμανλή όσο και από την κυρία Κατσέλη (επί ΠΑΣΟΚ), ήταν μια φούσκα! Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αποκλείστηκε από το πρόγραμμα λόγω ελλείψεως κρατικών πόρων!!! (Δείτε την χαρακτηριστική φωτό που δημοσιεύουμε πιο κάτω: Η απάντηση που έλαβε η επιχείρηση είναι ότι αποκλείστηκε από την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ , λόγω μη επάρκειας διαθέσιμων πόρων).  Η Πολιτεία η οποία έπρεπε να καλύψει μέρος του ΕΣΠΑ με δικούς της πόρους, δεν είχε τους πόρους και έτσι «κρέμασε» εκατοντάδες  μικρομεσαίους επαγγελματίες που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα, είχαν υποβάλλει έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους και κυρίως  είχαν επενδύσει χιλιάδες ευρώ -ο καθένας- στην ανακαίνιση ή στο άνοιγμα νέας επιχείρησης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου