Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

"ΦΥΓΕ ΑΠΟ 'ΔΩ"! ΕΤΣΙ...ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ-ΧΗΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ!

Η Μίμα από το Καρ του Πακιστάν, είναι μια άρρωστη, νέα γυναίκα, χήρα με δυο παιδιά, η οποία πάσχει από άσθμα και όχι μόνο και έχει ανάγκη από άμεση βοήθεια.

Την βρήκαμε χθες το πρωί 19/1/ έξω από την 5η στάση Χολαργού, στο κατώφλι της τράπεζας ΜIllenium,  να κείτεται στο πεζοδρόμιο, χωρίς να εχει το κουράγιο να σηκωθεί. Το πρωινό ψύχος ήταν δριμύ και περόνιαζε τα κόκκαλα.  Η θερμοκρασία με το ζόρι άγγιζε τους 5 βαθμούς Κελσίου. Πλησιάσαμε την Μίμα, όπου δίπλα της εκτός από το δοχείο για την πενιχρή  υλική βοήθεια των περαστικών, υπήρχαν φάρμακα και οι φωτογραφίες από τα ανήλικα παιδιά της (φωτό κάτω).
Μόλις μας είδε, έκανε να σηκωθεί και με δάκρυα στα μάτια, με λίγα- ελάχιστα ελληνικά, μας είπε ότι ήταν άρρωστη, ότι χρειαζόταν 15 € για να μπορέσει να αγοράσει τα φάρμακά της και ότι ήθελε να επιστρέψει στην  πατρίδα της, στο Κάρ του Πακιστάν. 

Όταν της προτείναμε να πάει στην Εκκλησία της Φανερωμένης για να της δώσει ρουχισμό ή λίγα χρήματα για να αγοράσει φάρμακα, μας απάντησε:
"Πήγα και με έδιωξε. Μου είπε φύγε από 'δω."

Δεν έχει λόγο να πει ψέμματα η Μίμα η οποία, χήρα πια, είχε ανάγκη από 15 € για να αγοράσει τα φάρμακά της  και ήθελε να βρει λίγα χρήματα για να επιστρέψει στην πατρίδα της.
Ο τόπος αυτός δεν την χωρά. Είναι άρρωστος και μαραζώνει, ίσως πιο γρήγορα και από την ίδια.
Όταν μάλιστα βλέπει να την διώχνουν και από την Εκκλησία, ίσως θέλει να φύγει μια ώρα νωρίτερα για το Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου