Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ»!!!

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 70 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!


ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ",  ΕΝΩ  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕ ΜΕ 46 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ!!! 

Η κ. Διαμαντοπούλου (φωτό) η προϊσταμένη  Υπουργός του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», ξήλωσε  70 συμβασιούχους  που στελεχώνουν καίριους τομείς του Κέντρου στον ευαίσθητο τομέα της έρευνας!
Επιστήμονες, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό που εργάζονταν από 2 έως 11 χρόνια (!) οδηγήθηκαν  στην ανεργία μετά από απόφαση της κας Διαμαντοπούλου, απόφαση που στηρίζεται στο Ν. 3812/2009 ο οποίος όμως αφορά συμβασιούχους που επιβαρύνουν τον τακτικό Προϋπολογισμό της χώρας. Οι συμβασιούχοι του Δημόκριτου είναι διορισμένοι με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμείβονται μέσω αυτών των προγραμμάτων, χωρίς να επιβαρύνουν καθόλου τον Προϋπολογισμό της χώρας!!!
Άρα η Υπουργός Παιδείας δεν είχε κανένα λόγο να ξηλώσει τους 70 ερευνητές του «Δημόκριτου», προχώρησε όμως στην ενέργεια αυτή γιατί όπως αναφέρουν  πληροφορίες, στόχος της  Κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση και το οριστικό λουκέτο του ερευνητικού κέντρου. Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της έρευνας και συγκεκριμένα: Διαγιγνώσκει καρκίνους με εξειδίκευση στην λευχαιμία, καθοδηγεί την ερευνητική κοινοπραξία PYTHIA, μια Ευρωπαϊκή προσπάθεια ανάπτυξης νέων μικροσκοπικών βιοαισθητήρων για την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών,  ελέγχει την ραδιενέργεια του περιβάλλοντος (σε αέρα, ξηρά και θάλασσα), διαγιγνώσκει τα ποσοστά ραδιενέργειας από πυρηνικά υποβρύχια  που περνούν από τη Μεσόγειο θάλασσα, διαθέτει εργαστήριο ηλιακών συστημάτων και εργαστήριο μέτρησης διοξινών, μέχρι και εξελιγμένο εργαστήριο χρονολόγησης αρχαιολογικών ευρημάτων λειτουργεί στον «Δημόκριτο».
Σήμερα όμως, με το ξήλωμα των 70 έμπειρων επιστημόνων-διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, οι οποίοι εργάζονταν έως και 11 χρόνια στο  ΕΚΕΦΕ «Δ» είναι βέβαιον ότι το σπουδαίας σημασίας για την χώρα ερευνητικό κέντρο, υπολειτουργεί και οδεύει ολοταχώς προς κλείσιμο!!!

Σύμφωνα μάλιστα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι απολυθέντες  (φωτό αριστερά) η έρευνα στον «Δημόκριτο» υποχρηματοδοτείται σε σημείο που να κατατάσσεται ως η χαμηλότερη σε επίπεδο Ε. Ένωσης!!! Η δε Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των απολυθέντων, τόνισε ευθαρσώς ότι «δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα για ενίσχυση των αρχικά εγκεκριμένων προϋπολογισμών»!!!
Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση με το επιχείρημα της έλλειψης χρημάτων οδηγεί ενσυνείδητα το «Δημόκριτο» σε λουκέτο!

Οι απολυθέντες συμβασιούχοι του «Δημόκριτου» σε επιστολή τους που επιδόθηκε και στην Διοίκηση (φωτό δεξιά), αναφέρουν «Περιμέναμε από τη Διοίκηση του Κέντρου να επιδείξει τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία αλλά και συναδερφική αλληλεγγύη. Περιμέναμε λοιπόν να στοχοποιήσει τον υπεύθυνο της υποχρηματοδότησης της Έρευνας και να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της έρευνας»!
Η απάντηση όμως για το ποιος είναι υπεύθυνος της υποχρηματοδότησης του «Δημόκριτου»,  ήρθε λίγες ημέρες αργότερα από την κα Διαμαντοπούλου, η οποία απέλυσε  τους 70 ερευνητές του ερευνητικού Κέντρου.
Και έτσι σήμερα, βρίσκονται στο δρόμο δεκάδες οικογένειες που εργάζονταν από 2-11 χρόνια στο «Δημόκριτο» μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν πώς έχει φτάσει η ανεργία στα επίπεδα του 15% με σχεδόν 1.000.000 ανέργους! Την δημιουργεί η Κυβέρνηση με το έτσι θέλω!
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 ΤΟΥ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ»!!!

Μέσα σε όλο αυτό το θλιβερό σκηνικό, γεννώνται ερωτηματικά αναφορικά με  την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του «Δημόκριτου».  500 στρέμματα είναι η συνολική έκταση που καταλαμβάνει ο  «Δημόκριτος» (πάνω φωτό), μεγάλο μέρος των οποίων βρίσκεται μέσα στο δάσος.  Ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες  αναφέρουν ότι έχει μειωθεί και ο αριθμός των φυλάκων που εκτελούν περιπολίες στο χώρο των εγκαταστάσεων του «Δημόκριτου», ειδικά κατά τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα ότι έχουν απομείνει μόνο 2 φύλακες για τη φύλαξη των 500 στρεμμάτων!!! Επικοινωνήσαμε δύο φορές με τη Τεχνική Διεύθυνση του Ερευνητικού Κέντρου, αλλά ουδείς μπορούσε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία, ενώ ο προϊστάμενος του γραφείου απουσίαζε και τις δύο φορές από το γραφείο του.
Εφόσον αληθεύει η πληροφορία, μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας  σε ποιους κινδύνους μπαίνει ο «Δημόκριτος» και η γύρω περιοχή, με τα καμώματα της Κυβέρνησης και της κας Διαμαντοπούλου!
Η κα Διαμαντοπούλου, η οποία μπορεί να μπουχτίζει το γραφείο της με 46 συμβούλους, αλλά πετσοκόβει το ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο!    


ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ!
Επανέφεραν περί τα 10 άτομα από τους απολυθέντες!
Μόλις πριν από 2 ημέρες, η Διοίκηση του "Δημόκριτου", βλέποντας ότι με το ξήλωμα των 70 συμβασιούχων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα η λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου, επανέφερε περί τους 10 συμβασιούχους! Το πρόβλημα όμως συνεχίζεται και εντείνεται για τους υπόλοιπους 60 που παραμένουν στην ανεργία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να καταθέσουν από εβδομάδα, ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Διοίκησης για την εκδίωξη την οποία έχουν υποστεί.

4 σχόλια:

  1. - δεν έδιωξε η Διαμαντοπούλου, αλλά το Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ"Δ",
    - διαγράψτε τους ερευνητες, δεν έδιωξαν ερευνητές
    - ουδέποτε ομάδα απολυθέντων είδε την Υπουργό
    - από όλο το ρεπορτάζ η μεγάλη αλήθεια είναι "η εξέλιξη τελευταίας στιγμής", το υπόλοιπο ρεπορτάζ θέλει αρκετές διορθώσεις.
    - το ρεπορταζ σας δεν ανταποκρίνεται πλήρως στο έγγραφο των συμβασιούχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - οι 68 συμβασιούχοι πληρωνόντουσαν από κονδύλια ερευνητικών προγραμμάτων
    - την αύξηση της χρηματοδότησης που πιθανόν ζήτησε από την Υπουργό η Διοίκηση του ΕΚΕΦΕ"Δ", αφορούσε τον Τ.Π.για άλλες λειτουργικές δαπάνες και όχι για την αμοιβή των απολυθέντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ANALH8ES TO DIMOSIEYMA SAS! PRIN DIMOSIEYSETE KATI PRWTA NA TO PSAXNETE PIO KALA!!!!!!
    APOLYMENOS SYMBASIOUXOS EKEFE DIMOKRITOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ........
    ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ!!!
    ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΚΑΙ 10 ΚΑΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ "ΕΜΠΕΙΡΙΑ" ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!!
    ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΛΑΤΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΙ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ 5 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!!!!
    ΑΡΚΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΗΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ,ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΟΣΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!!!!!
    ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΩ ΠΟΛΥ ΕΠΙΕΙΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή