Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ

ντροπή!
Κατηγορούμενος ο Χίος στο ΕΣΡ από τον Πεταλωτή!


Κατηγορούμενο στο  Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έστειλε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής το γνωστό δημοσιογράφο Στέφανο Χίο (φωτό), επειδή ο τελευταίος στην εκπομπή του «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» χρησιμοποίησε  φράση η οποία θεωρήθηκε από τον κ. Πεταλωτή προσβλητική!
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο  Στέφανος Χίος δεν εστάλη κατηγορούμενος για την ουσία του ρεπορτάζ, αλλά γιατί εν τη ρύμη του λόγου του είπε «πού είναι η γυναίκα σου ρε;»!!!
Αυτό και μόνο δείχνει με τον πιο καταφανή τρόπο ότι η δίωξη του δημοσιογράφου και του τηλεοπτικού σταθμού ΚΟΝΤRΑ,  γίνεται με μοναδικό σκοπό τη φίμωση της ελεύθερης φωνής των δημοσιογράφων και την οικονομική εξουθένωση του καναλιού .  
Το γεγονός ότι ο θιγείς Κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απαντά επί των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων-καταγγελιών αλλά πιάνει μια αποσπασματική φράση του δημοσιογράφου για να στοιχειοθετήσει αδίκημα φανερώνει την πρόθεσή του να χαντακώσει οικονομικά τον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA.
Ένας σταθμός που από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του έκανε σημαία του τον αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας και το ξεγύμνωμα όλων όσων βυσσοδομούν σε βάρος του τόπου και του λαού. Με τίτλο «κόντρα σε όλους κόντρα σε όλα» ο τηλεοπτικός σταθμός αποκαθηλώνει τους πολιτικούς,  αποκαλύπτει  τον ρόλο που παίζουν και καταρρακώνει το σαθρό πολιτικό σύστημα που υπηρετούν.
"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟ"

25-30 άτομα προσήλθαν αυθόρμητα στα γραφεία του ΕΣΡ, αγκάλιασαν τον Στέφανο Χίο ενώ με την είσοδο του δημοσιογράφου στην αίθουσα συνεδριάσεων, φώναζαν συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τον Χίο», απαιτώντας από την Ολομέλεια του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να αποδώσει δικαιοσύνη και να  μην επιβάλλει κυρώσεις στον δημοσιογράφο και το σταθμό. 
Η αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΣΡ όπου προσήλθε ο Σ.Χίος ήταν ερμητικά κλειστή (φωτό δίπλα) με στόρια ώστε να μην μπορεί να διακρίνει κανείς το παραμικρό. Βεβαίως απαγορεύτηκε η είσοδος και στους φωτορεπόρτερς για να φωτογραφίσουν.
Ο δημοσιογράφος, με επιχειρήματα προσπάθησε να πείσει τη σύνθεση του ΕΣΡ ότι η εκπομπή του δίνει δημοσιογραφικό αγώνα για την αλήθεια, είναι καυστική αλλά και έχει και σατιρικό χαρακτήρα κάτι που αποδεικνύεται και από τα γραφικά και από τα όσα λέγονται στο πάνελ. Το ίδιο υποστήριξε και για το επίμαχο θέμα με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, ισχυριζόμενος ότι  δεν άφησε κανένα …σεξουαλικό υπονοούμενο (όπως ήταν η κατηγορία) αλλά το σχόλιο αναγόταν στην γενικότερη σάτιρα σε βάρος των πολιτικών προσώπων.   Άλλωστε η σάτιρα επιχειρεί τον εμπαιγμό κάποιας έννοιας ή προσώπου που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δημοσιογράφος θεωρεί ότι αξίζει τέτοια αντιμετώπιση με σκοπό τη βελτίωσή του. Γίνεται μέσω διαφόρων μεθόδων όπως τη παρωδία, την υπερβολή, τη σύγκριση και την ειρωνία.

Η ολομέλεια του ΕΣΡ είναι δοτή και δικαίως θεωρείται ότι συχνά εκφράζει θέσεις που ταυτίζονται με την κυβερνητική γραμμή.
Με αυτό το σκεπτικό αναμένεται η τιμωρία-πρόστιμο του δημοσιογράφου και του σταθμού KONTRA CHANNEL.
Παρακάτω αναφέρουμε τα ονόματα της ολομέλειας του ΕΣΡ ώστε να τους απονείμετε τα εύσημα για την απόφαση που θα πάρουν: Ιωάννης Λασκαρίδης- Πρόεδρος, Λίνα Αλεξίου (Δημοσιογράφος) - Αντιπρόεδρος, Εύη Δεμίρη (Δημοσιογράφος)- Μέλος,  Γεώργιος Στεφανάκης (Δικηγόρος) – Μέλος,  Γιάννης Παπακώστας (Καθηγητής της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών)-  Μέλος, Κωνσταντίνος Τσουράκης (Δημοσιογράφος)-  Μέλος,  Κωνσταντίνος Αποστολάς (Δρ. Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής)- Μέλος (A)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου