Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΒΟΜΒΕΣ" ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(επί θητείας Νικολάου) ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ...ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΘΑ ΜΗΝΥΣΩ  ΞΥΔΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΑ"

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέβη ο Δήμαρχος κ. Ξύδης (αριστερά) κατά τη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου, δίνοντας στη  δημοσιότητα διαθήκη των άκληρων αδερφών Δήμητρας και Φανής  Καρύδη, διαθήκη η οποία βρέθηκε εγκαταλειμμένη στο γραφείο του κ. Νικολάου, αφότου  ο τελευταίος παρέδωσε τα κλειδιά  της Δημοτικής αρχής στον νυν δήμαρχο!
Σύμφωνα με  το περιεχόμενο της  διαθήκης όλη η περιουσία των αδερφών Καρύδη περιερχόταν  στον Δήμο Χολαργού! Όπως κατήγγειλε ο κ. Ξύδης, ο κ. Νικολάου δεν έφερε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο την εν λόγω διαθήκη προκειμένου να γίνει η αποδοχή της κληρονομιάς!
Η διαθήκη συντάχθηκε και δακτυλογραφήθηκε στις 20/12/2004 και όριζε  τον Δ. Νικολάου ως αποκλειστικό διαχειριστή της.
Μάλιστα η Δ. Καρύδη (γνωστή ως Μίκα), στον επίλογο της διαθήκης της σημείωνε:
«Η παρούσα διαθήκη μου την οποία ενεχείρησα στον Δήμαρχο Χολαργού κ. Δ. Νικολάου προς φύλαξη να ανακοινωθεί και να δημοσιευθεί μετά τα σαράντα μου».
Η διαθήκη όμως αυτή η οποία δώριζε στον Δήμο Χολαργού το συνολικό ποσό των 465.982, 16 € και  έφερε την ιδιόχειρη υπογραφή τόσο της Δ. Καρύδη όσο και του  τότε δημοτικού συμβούλου κ. Γκοτσόπουλου  (ως μάρτυρας)  επειδή δεν έφθασε ποτέ προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, είχε ως αποτέλεσμα (σύμφωνα πάντα με όσα αποκάλυψε ο κ. Ξύδης), η Δημοτική αρχή με υπαιτιότητα του Δ. Νικολάου να απωλέσει το σημαντικό χρηματικό ποσό των 465.982,16 € το οποίο σήμερα βρίσκεται στα… αζήτητα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων!
Σημειώνεται ότι η Δήμητρα Καρύδη ζούσε σε ιδιόκτητη μονοκατοικία στην οδό Ασπασίας αρ. 106 στον Χολαργό, ενώ η ανάπηρη αδερφή της διαβιούσε στον οίκο ευγηρίας «Φιλίππειον» της οδού Αγαμέμνονος 3 Χολαργός.
Επιπλέον, σύμφωνα με όσα έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Ξύδης, στο γραφείο του κ. Νικολάου, βρέθηκε και δακτυλογραφημένο ΜΕΜΟ της κ. Έλλης Ευαγγελίδου (τότε γενικής γραμματέος του δήμου), το οποίο έφερε ιδιόχειρη υπογραφή της  και απευθυνόμενο προς τον κ. Νικολάου, υπογράμμιζε  τα ακόλουθα:
«Με επισκέφθηκε η κ. Βλαμάκη (τηλ. 2106433128 ή 6512941) για το θέμα της κληρονομιάς της Καρύδη και μας  προτρέπει να παρέμβουμε εγκαίρως  για να μην προλάβει το «Φιλίππειο», που σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε, προσπαθεί να εξασφαλίσει την περιουσία της».
Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, αναφερόμενος στις λεπτομέρειες του συγκλονιστικού αυτού θέματος τόνισε ότι η διαθήκη είναι άκυρη γιατί ήταν δακτυλογραφημένη και όχι χειρόγραφη, όπως ο νόμος επιβάλλει. Όπως επίσης ότι «ουδεμία διαθήκη των αδελφών Καρύδη έχει κατατεθεί στο δικαστήριο ή έχει δημοσιευθεί».  Γι΄αυτό τον λόγο τα χρήματα παραμένουν στα …αζήτητα του Τ.Π.Δ.
Επίσης, «η μονοκατοικία Καρύδη, πωλήθηκε το 2001, οικοδομήθηκε από τον αγοραστή και έγινε πολυκατοικία. Δεν μπόρεσα να βρω ποιος ανέλαβε την κατασκευή της πολυκατοικίας αν και αυτό θεωρώ ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον και πιθανόν να πρέπει να διερευνηθεί», συνέχισε ο κ. Ξύδης.
Όμως οι αποκαλύψεις  είχαν συνέχεια: Η Δήμητρα (Μίκα) Καρύδη, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της 15 ημέρες μετά τη σύνταξη της διαθήκης, δηλαδή στις 5 Ιανουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την βρήκε νεκρή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος , πρώην Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου  Χολαργού, του οποίου το σπίτι είναι ακριβώς δίπλα από την οικία της Δ. Καρύδη.  Η αδερφή της Δήμητρας Καρύδη, Φανή, η οποία νοσηλευόταν στο γηρομοκείο «Φιλίππειον» απεβίωσε στις 31 Ιανουαρίου 2005, 25 ημέρες μετά τον θάνατο της «Μίκας».
Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις ανέφερε:  «Μετά το θάνατο της Δήμητρας Καρύδη βρέθηκαν στο σπίτι της, άγνωστο από ποιον, βιβλιάρια καταθέσεων, αμοιβαία κεφάλαια κ.λ.π. τα οποία παραδόθηκαν στις 19 Ιανουαρίου 2005 από το Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού στο Τ.Π.Δ.».
Ο κ. Ξύδης, κατηγόρησε τον κ. Νικολάου για ολιγωρία (ουσιαστικά για παράβαση καθήκοντος) και για το γεγονός ότι χάθηκε για τον δήμο Χολαργού ένα τόσο μεγάλο ποσό, διατυπώνοντας μερικά σοβαρά ερωτήματα:
α. Ποιος είχε τα κλειδιά της οικίας Καρύδη και ποιος μπήκε μέσα στην οικία μετά τον θάνατο της Δήμητρας Καρύδη;
β. Η διαθήκη γράφτηκε στο δήμο ή την είχε δακτυλογραφήσει η Δήμητρα Καρύδη;
γ. Η διαθήκη γράφτηκε στο δήμο και γιατί δακτυλογραφήθηκε και δεν εγράφη ιδιοχείρως, ώστε να είναι έγκυρη;
δ. Αν την είχε η εκλιπούσα και την παρέδωσε δακτυλογραφημένη στον κ. Νικολάου, γιατί δεν της υποδείχθηκε από τον κ. Νικολάου να την αντικαταστήσει με χειρόγραφη ώστε να είναι έγκυρη;
ε. Γιατί η διαθήκη, η οποία με την παράδοσή της στον κ. Νικολάου κατέστη δημόσιο έγγραφο εφυλάσσετο στο γραφείο του κ. Νικολάου δεν κατατέθηκε σε συμβολαιογράφο, ώστε να είναι έγκυρη;
Και ο κ. Ξύδης κατέληξε:
"Η δική μου άποψη είναι ότι από άστοχους και αδόκιμους χειρισμούς του κ. Νικολάου , ο Δήμος Χολαργού ζημι΄θηκε 465.982,16 €, πέρα βέβαια από το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε η βούληση της εκλιπούσης Δήμητρας Καρύδη, η οποία αξίζει του δικού μας επαίνου και της ευχής μας να είναι αιωνία η μνήμη αυτής και της  αδελφής της Φανής".






Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ  ΒΡΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΤΗΝ Δ.ΚΑΡΥΔΗ. 
ΝΑΙ, ΕΓΩ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΗΣ!

Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (φωτό), του οποίου το σπίτι βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την οικία της Δ. Καρύδη. Ο  πρώην Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Χολαργού, αποκάλυψε ότι κατείχε ο ίδιος στα χέρια του τα βιβλιάρια καταθέσεων και αμοιβαία κεφάλαια της θανούσης, η οποία του τα είχε εμπιστευθεί διότι, όπως είπε, «φοβόταν να μην της τα κλέψουν».
Σε ερώτησή μας αν βρήκε ο ίδιος νεκρή την Δ. Καρύδη στο σπίτι της, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος  απάντησε: «Όχι, δεν την βρήκα εγώ, αλλά ο ταχυδρόμος»!

--Πώς είναι δυνατόν να την βρήκε ο ταχυδρόμος;  Είχε κλειδιά του σπιτιού; Μπήκε από την εξώπορτα στο σπίτι; ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο.
Δ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ταχυδρόμος είδε ότι το παράθυρο του σπιτιού ήταν ανοιχτό και από ‘κει αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν νεκρή πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, διότι βρισκόταν εν ώρα δουλειάς.
Τα βιβλιάρια καταθέσεων των αφών Καρύδη παραδόθηκαν από τον Δ. Παπαδόπουλο στην Αστυνομία Χολαργού, 6 ημέρες μετά τον θάνατο της Δ. Καρύδη, ενώ η Αστυνομία τα κατέθεσε στο Τ.Π.Δ. στις 19 Ιανουαρίου 2005 .

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ  Ο ΞΥΔΗΣ!

"Είναι ντροπή σας Δήμαρχε. Εγώ δεν είχα ιδέα γι’ αυτή την διαθήκη. Σύντομα θα έχετε τις απαντήσεις της Δικαιοσύνης σε αυτούς που με σκευωρία σε βάρος μου κατασκεύασαν αυτή την διαθήκη που ευρέθη στο γραφείο μου ή κάποιο χαρτί που υποτίθεται μου έδωσε η κ. Ευαγγελίδου. Ποτέ! Ουδείς μου έδωσε γνώση ότι οι αδερφές Καρύδη θα άφηναν διαθήκη υπέρ του δήμου. Διότι δεν ήμουν ούτε βλάκας ούτε ανόητος να μην έφερνα χρήματα στον Δήμο. Κατά συνέπεια κ. Δήμαρχε θα καθίσετε στο σκαμνί εσείς και η κ. Κούτρα. Γνωρίζω ότι ο κ. Παπαδόπουλος που ήταν γείτονας, μπήκε στο σπίτι της Καρύδη, βρήκε τα βιβλιάρια , τα κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα και πήγαν εκεί που έπρεπε να πάνε, στον Εισαγγελέα. Είναι δυνατόν να ήξερα ότι υπάρχουν υπέρ του Δήμου 466.000 € και να μην τα πάρουμε για να φτιάξουμε την βίλα Σαλίγκαρου;  Και να πάρουμε δάνειο;

…Δεν θέλω να πω περισσότερα, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, γιατί πρόθεσή μου είναι να μηνύσω τον κ. Ξύδη και την κ. Κούτρα  για σκευωρία. Ο κ. Ξύδης μέσα στο γραφείο μου είχε βρει μια παλιά άδεια οπλοφορίας που  είχα εδώ και 50 χρόνια από τότε που ήμουν παιδί και είχε λήξει πριν από 10 χρόνια, την οποία μου έστειλε σπίτι μου με κλητήρα. Γιατί δεν μου στέλνατε και ένα αντίγραφο της διαθήκης κύριε Δήμαρχε; 
 Και όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε στους κύριους αυτούς ότι γιατί να μην φτιάξουμε μια διαθήκη να πάνε τα χρήματα στο δήμο. Όμως ουδέποτε με ενημέρωσε ο κ. Παπαδόπουλος και ουδέποτε με ενημέρωσε ο κ. Γκοτσόπουλος και ο κ. Κωνσταντάτος. Άρα κατά συνέπεια, χωρίς να γνωρίζω τίποτε, ευρέθηκα να έχω μια διαθήκη με μεγάλη περιουσία, χωρίς να την εκτελώ; Θεωρείτε ότι χάνω ψυχολογικά κύριε Δήμαρχε; Να έχω στα χέρια μια διαθήκη υπέρ του δήμου και να μην την εκτελώ, γιατί ήταν άκυρη;

  …Και εν πάση περιπτώσει γιατί να είναι άκυρη η διαθήκη; Αν ήταν, δεν το ’ξερα εγώ, υπάρχουν και νομικοί εδώ, να πάμε τώρα και να την ενεργοποιήσουμε. Εγώ δεν το’ξερα. Πώς είναι δυνατόν κάτι που δεν μου έδωσαν οι μακαρίτισσες…δεν μου έδωσαν κάποια διαθήκη για να ξέρω. Μπορεί να βάλετε στο γραφείο μου ό,τι θέλετε. Μπορεί να βάλετε και μαριχουάνα. Μπορεί να βάλετε και χασίσι ότι άφησα στο γραφείο μου μέσα.  Δεν το ξέρω, μπορεί και αυτό να το κάνατε κύριε Δήμαρχε. Και σας το καταγγέλλω.


Δεν μπορείτε κ. Ξύδη να θίξετε τον Δήμαρχο Χολαργού. Έχει παράδοση. Ο Δήμαρχος Χολαργού είναι διαμάντι. Αν εσείς ξέρατε την τακτική της σπίλωσης και λασπολογίας, αυτή να την πάρετε στου Παπάγου, όχι να την φέρνετε στο Χολαργό. Είδατε εγώ να καταχραστώ ένα ευρώ από την διαθήκη;"

ΞΥΔΗΣ: Όχι

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: …Και τι λέτε κύριε Ξύδη; Ότι είχα κρυμμένη τη διαθήκη στο γραφείο μου για να μην πάρει ο δήμος τα λεφτά; Γιατί δεν νομίζω να νομίζετε  ότι ήθελα να τα πάρω εγώ! Άρα όλα είναι μια σκευωρία και γι’ αυτό θα καθίσετε στο σκαμνί.  Εγώ έχω τρία παιδιά κύριε Ξύδη, εσείς είστε άκληρος, δεν πειράζει. Η οικογένειά μου θα σας τιμωρήσει πολύ άσχημα. Είστε που είστε ένα στοιχείο με υπόληψη πολύ χαμηλή στην κοινωνία…

Διεκόπησαν οι δηλώσεις του από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ-ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ:
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ
ΞΥΔΗΣ:ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!

Την ώρα που τόσο η κ. Ευαγγελίδου όσο και οκ. Γκοτσόπουλος διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν υπέγραψαν τα επίμαχα έγγραφα είτε ΜΕΜΟ είναι αυτό είτε διαθήκη, ο κ. Ξύδης στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι οι υπογραφές είναι γνήσιες, ιδιόχειρες, και στις οποίες έγινε  ενδελεχής έλεγχος και ταυτοποίησή τους με άλλες υπογραφές των ανωτέρω σε άλλα δημόσια έγγραφα, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Γι’ αυτό άλλωστε έδωσε στην δημοσιότητα τα συγκεκριμένα έγγραφα.
Πάντως είναι βέβαιον ότι μετά την δήλωση Νικολάου ότι θα καταθέσει μήνυση, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα υποχρεωθούν να αποδείξουν τα όσα ισχυρίζονται και βεβαίως θα κληθούν και γραφολόγοι.


ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ 
ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΑΚΛΗΡΗ -ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ- ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

O ιδιοκτήτης του Οίκου ευγηρίας «Φιλίππειον» κ. Φίλιππος Ποιμενίδης, πληροφορούμενος ότι το όνομα της επιχείρησής του ενεπλάκη στην υπόθεση της κληρονομιάς των αδελφών Καρύδη και   μάλιστα με το ΜΕΜΟ της κας Ευαγγελίδου προς τον κ. Νικολάου, σύμφωνα με το οποίο το «Φιλίππειον» στόχευε στην διεκδίκηση των περιουσιακών στοιχείων των αδελφών Καρύδη, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
«Θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα σε βάρος αυτών που διασύρουν το όνομα της επιχείρησής μας. Προσφέραμε τις καλύτερες υπηρεσίες στην Φανή Καρύδη όσο βρισκόταν στο γηροκομείο μας και ποτέ δεν διανοηθήκαμε να πράξουμε αυτό για το οποίο μας κατηγορούν. Αντιθέτως, σχεδόν επί καθημερινής βάσεως περνούσε από την επιχείρησή μας ο κ. Παπαδόπουλος, άνθρωπος του δήμου Χολαργού. Για ένα διάστημα μάλιστα μας έφερνε να υπογράψουμε κάτι χαρτιά, τα οποία αρνιόμασταν  να υπογράψουμε".

--Τι έγραφαν αυτά τα χαρτιά;
Ποιμενίδης: Δεν ξέρω. Αυτό όμως που μπορώ να υποθέσω είναι ότι επειδή δεν βάζαμε την υπογραφή μας σε αυτά τα χαρτιά, γι’ αυτό τον λόγο  έβγαλαν τη βρώμα ότι θέλαμε την περιουσία των αδελφών Καρύδη. Προφανώς με τα χαρτιά αυτά, άλλοι ήθελαν να κατοχυρώσουν δικά τους συμφέροντα.

Ο τότε Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου επισκεπτόταν το γηροκομείο σας για να δει την κυρία Καρύδη;
Ποιμενίδης: Όχι. Ο κ. Νικολάου είχε φέρει στο γηροκομείο μας μια άλλη κυρία, την Γενοβέφα Χορλόβα. Ήταν κάτοικος Χολαργού και μας την είχε φέρει τον Δεκέμβριο του 2003, λέγοντάς μας ότι τα νοσήλιά της θα τα πλήρωνε όλα ο Δήμος.

Τα πλήρωσε;
Ποιμενίδης: Όχι. Στην αρχή, ο δήμος Χολαργού μας έδινε ένα μέρος από τα νοσήλια, μέσα  από την σύνταξη της Γενοβέφας. Όμως τα υπόλοιπα χρήματα δεν μας τα πλήρωσε ποτέ και μας χρωστάει πολλά λεφτά από όλα τα χρόνια της παραμονής της Γενοβέφας Χορλόβα στο γηροκομείο μας, από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο 2009 όταν και απεβίωσε. Μάλιστα μια μέρα, αγανακτισμένος επισκέφθηκα τον κ. Νικολάου και του πέταξα στα μούτρα τις αποδείξεις που μου χρώσταγε έως τότε, ένα ποσό που έφτανε τα 28.000 €!

Θα διεκδικήσετε τα χρήματά σας;
Ποιμενίδης: Ναι. Μετά από συνεννόηση με τον δικηγόρο μας θα καταθέσουμε αγωγή σε βάρος του κ. Νικολάου προσωπικά.

Η θανούσα Γενοβέφα Χορλόβα, ήταν άκληρη; Είχε περιουσιακά στοιχεία;
Ποιμενίδης: Είχε έναν αδερφό ο οποίος πέθανε και της έγραψε ένα διαμέρισμα στην οδό Περικλέους. Η ίδια είχε ένα σπίτι στην οδό Σερίφου. Δηλαδή η μακαρίτισσα είχε δύο σπίτια στο όνομά της.

Σε ποιον περιήλθε η κληρονομιά της;
Ποιμενίδης:Δεν γνωρίζω. Πάντως στο γηροκομείο μας δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς να την αναζητήσει ως συγγενής της.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Το γηροκομείο να πάρει τα λεφτά από τους συγγενείς της Γενοβέφας»
Ερωτώμενος ο Νικολάου για το θέμα, απάντησε:
«Εμείς στο γηροκομείο είχαμε πει ότι θα πληρώσουμε τα χρήματα από τα νοσήλια της Γενοβέφας, εφόσον η μακαρίτισσα έγραφε την περιουσία της στον δήμο. Αφού δεν έκανε κάτι τέτοιο με διαθήκη, τι να κάνουμε; Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε εμείς τα νοσήλια. Οι ιδιοκτήτες του γηροκομείου μπορούν να διεκδικήσουν τα λεφτά τους από τους συγγενείς της Γενοβέφας».

Μα αφού δεν είχε συγγενείς, όπας μας είπαν.
Νικολάου: Εγώ ξέρω ότι είχε κάποιους συγγενείς από τον Βόλο.



 



 

1 σχόλιο:

  1. «Φιλίππειον» .... ψάξτο λίγο και θα καταλάβεις τι γίνεται εκεί μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή