Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΣΡ!


150.000 € ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟNTRA CHANNEL ΓΙΑΤΙ Ο ΧΙΟΣ ΕΙΠΕ: "ΠΕΤΑΛΩΤΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ, ΞΕΡΕΙΣ ; ... ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ"

Αυτός είναι ο φασισμός  που στοχεύει απευθείας στη φίμωση του τύπου και στην οικονομική του εξόντωση. Ένας μικρός σταθμός το «ΚΟΝΤRA CHANNEL» καλείται να πληρώσει πρόστιμο 150.000 € που του επέβαλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για  την αναφορά που έκανε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος στην σύζυγο του Κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Πεταλωτή η οποία αναφορά είχε «σεξουαλικό υπονοούμενο» όπως είχε καταγγείλει ο κ. Πεταλωτής!!!
‘Όμως η αναφορά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, αφορούσε στο δημόσιο πρόσωπο Γ. Πεταλωτή και για μεθοδεύσεις που ακολουθούσε  η σύζυγός του για τον διορισμό συγγενικών της προσώπων στο νοσοκομείο Κομοτηνής!
Από την πλευρά του Kontra, η εκπομπή «Μακελειό» δεν προέβη σε καμία έκτροπη πράξη με το σταθμό να υποστηρίζει ότι η κριτική των πολιτικών προσώπων μπορεί και πρέπει να είναι αυστηρή. Κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ, τέτοιου είδους κριτική δεν αφορά τον έλεγχο της δημόσιας εξουσίας.

Προσέξτε επιχείρημα του Προέδρου του ΕΣΡ που είναι λες και βγήκε από τα χείλη του Πεταλωτή!
Το ερώτημα είναι, το ΕΣΡ ποια κριτήρια έχει; Οι δημοσιογράφοι που υπάρχουν σε αυτό, δεν βλέπουν ότι στόχος του δημοσιογράφου είναι να καυτηριάσει την παρουσία ενός δημοσίου προσώπου το οποίο, όπως θεωρεί ο υπεύθυνος της εκπομπής, προσβάλλει και θίγει με τις πράξεις του το δημόσιο συμφέρον;
Και σύρεται πίσω από τις σκοπιμότητες του κ Πεταλωτή ο οποίος μιλάει για … σεξουαλικά υπονοούμενα  του δημοσιογράφου; Ο κ. Πεταλωτής μπορεί να θέλει να φιμώσει τον δημοσιογράφο, κατηγορώντας τον ακόμη και για τεντιμποϊσμό! Και το ΕΣΡ υιοθετεί πειθήνια τους ισχυρισμούς και τις αιτιάσεις του Πεταλωτή;
Και ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιβάλλεται ένα πρόστιμο; Δεν λαμβάνονται καθόλου τα κριτήρια οικονομικής αντοχής ενός τηλεοπτικού σταθμού; Είναι δυνατόν να μπαίνει ένα τόσο εξοντωτικό πρόστιμο, την ώρα που οι οικονομικές δυνατότητες του σταθμού είναι πενιχρές;

Γι΄αυτό λέμε ότι το ΕΣΡ αποτελεί το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης για την φίμωση του Τύπου και τον αφανισμό όσων τηλεοπτικών σταθμών εναντιώνονται στις αυθαιρεσίες της. 
Αυτός είναι ο φασισμός στην εποχή της-δήθεν- ελευθεροτυπίας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου