Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΗΡΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ!


 Με εισήγηση του Αντιδημάρχου Κώστα Τσοχαλή, αναμένεται αύριο να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας του δημοτικού κυλικείου στο κεντρικό άλσος του Χολαργού. Θα λειτουργήσει μέσω... πλαγίας οδού, ως "κυλικείο του Δημαρχείου". Επειδή  το  κυλικείο του Δημαρχείου παραμένει κλειστό και ο χώρος του χρησιμοποιείται ως αποθήκη, το υπάρχον λυόμενο κτίσμα στο άλσος, θα χρησιμοποιηθεί ως "κυλικείο του Δημαρχείου", το οποίο μάλιστα θα δοθεί με διαγωνισμό σε ιδιώτη, δοκιμαστικά για ένα χρόνο. 
Το θέμα όμως που προκύπτει είναι αν το υπάρχον κτίσμα θα διαθέτει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ή θα είναι παράνομο. Και με δεδομένο ότι ο Δ. Νικολάου έχει κινήσει δικαστικές διαδικασίες σε βάρος του κ. Ξύδη για το αναψυκτήριο  του Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου στο δάσος του Υμηττού, το οποίο κρίθηκε αυθαίρετο αλλά το οποίο αδειοδότησε ο Δήμαρχος, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι αντιδράσεις θα υπάρξουν! Και αν τελικά ο κ. Νικολάου θα εναντιωθεί στον... εαυτό του, δεδομένου ότι για δυο χρονιές λειτουργούσε το αναψυκτήριο στο άλσος Χολαργού!
Παρακάτω δημοσιεύουμε την εισήγηση του κ. Τσοχαλή:                                                                    
    " Χολαργός  27-4-2011

                                                    Εισήγηση
                     
Θέμα : Επαναλειτουργία του δημοτικού κυλικείου    
■ Όπως γνωρίζετε στο επίπεδο -1 του νόμιμα κατασκευασμένου Δημαρχείου Χολαργού, υπάρχει κλειστός χώρος (διαστάσεων 5,5 Χ 5,85 μέτρων, αποτελούμενος από το χώρο του κυλικείου και από δύο WC ανδρών και γυναικών), προβλεπόμενος από την εγκεκριμένη μελέτη κατασκευής να λειτουργήσει ως κυλικείο για να  εξυπηρετεί το Δημαρχείο. Ο χώρος αυτός, μέχρι σήμερα, παραμένει άδειος και έχει μετατραπεί σε αποθήκη.
■ Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει στον προβλεπόμενο ως άνω χώρο το κυλικείο του Δημαρχείου που θα εξυπηρετούσε όχι μόνο τους υπαλλήλους του δήμου αλλά και όσους επισκέπτονται το Δημαρχείο και οι συνδημότες μας ζητούν να λειτουργήσει εκ νέου ως χώρος διημέρευσης των τους καλοκαιρινούς μήνες το κεντρικό άλσος, όπου θα μπορούν καθήμενοι δίπλα στη λιμνούλα να απολαμβάνουν τη δροσιά του, εισηγούμαι τη λειτουργία του κυλικείου του Δημαρχείου, με εκμίσθωση με δημοπρασία σε ιδιώτη (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), όπου στη διακήρυξη θα επισημαίνονται και τα εξής:
α/ επιτρέπεται στον εκμισθωτή να καταλαμβάνει τους καλοκαιρινούς μήνες με τραπεζοκαθίσματα (ανώτατος αριθμός καθισμάτων 100) το χώρο του άλσους μεταξύ της λιμνούλας και της ξύλινης λυόμενης κατασκευής
β/ στη διακήρυξη της δημοπρασίας θα αναφέρονται συγκεκριμένα τα είδη ευρείας κατανάλωσης που θα πωλούνται με καθορισμένη ανώτατη τιμή πώλησης (στους υπαλλήλους, επισκέπτες του Δημαρχείου και διημερεύοντες στο άλσος), ενώ τα υπόλοιπα θα πωλούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις.
■ Επειδή για πρώτη φορά εκμισθώνεται με τον τρόπο αυτό το κυλικείο, εισηγούμαι να εκμισθωθεί κατ’ αρχήν για ένα έτος, τούτου θεωρουμένου ως δοκιμαστικού έτους.   
■ Η εκμίσθωση στον ιδιώτη εκμισθωτή να γίνει σύμφωνα με το άρθρο 192, παρ.1 του Ν.3463/2006, η οποία έχει ως εξής:
‘Άρθρο 192. Εκμίσθωση ακινήτων των Δήμων και των Κοινοτήτων
1. Η εκμίσθωση ακινήτων των Δήμων και των Κοινο­τήτων γίνεται με δημοπρασία. Αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται. Αν και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο.’
     

ο αντιδήμαρχος Οικονομικών

Κώστας Χαρ. Τσοχαλής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου