Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!



Επιβεβαιώνεται 100% το δημοσίευμα της εφημερίδας μας για τη μεγάλη οικονομική κρίση που ήδη μαστίζει και την Γερμανία, ειδικά μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου στην Λιβύη και τη συμμετοχή της Γαλλίας και του ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς της.
Κρίση, που βαθαίνει συνεχώς, μια και το πετρέλαιο που αναγκάζεται να προμηθεύεται τώρα η Γερμανία, προέρχεται κυρίως από τη Βόρεια Θάλασσα, το λεγόμενο Brent, το οποίο έχει –εντέχνως- εκτιναχθεί στα ύψη.
Ήδη η Γερμανία, βλέποντας το αδιέξοδο, ανακοίνωσε ότι στρέφει την ενεργειακή της πολιτική προς την εκμετάλλευση λιγνίτη και λιθάνθρακα, έως ότου προωθήσει την στρατηγική της στην αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά κ.λ.π.
Ως γνωστόν, λιγνίτης και λιθάνθρακας επιβαρύνουν δραματικά το περιβάλλον και επιβάλλονται πρόστιμα από την Ε.Ε. (η Ελλάδα ήδη πληρώνει) και θα προσομοιάσει με τις ΗΠΑ που έχουν γεμίσει τον πλανήτη με διοξείδιο και λοιπούς ρύπους. . Η Γερμανία δηλαδή προτιμά τα πρόστιμα της Ε.Ε. τα οποία προφανώς θα της στοιχίσουν φθηνότερα από το πετρέλαιο Brent το οποίο χρυσοπληρώνει.  
Ήδη ο πληθωρισμός στην Γερμανία, όπως μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε., έχει εκτιναχθεί αιφνιδίως στο 3,3% !!!
Αυτή λοιπόν τη κρίση, ενώ θα έπρεπε ο κ. Παπανδρέου να την εκμεταλλευτεί προς όφελος της χώρας, ζητώντας διαγραφή μέρους του χρέους απειλώντας ταυτόχρονα ότι αν δεν γίνει η διαγραφή χρέους, η χώρα δεν θα μπορέσει να πληρώσει ούτε καν τους πολίτες της και θα κάνει παύση πληρωμών, ο σύγχρονος εφιάλτης Τζέφρυ, δεν βγάζει άχνα!!!
Αντιθέτως, η Γερμανία βλέποντας την οικονομική κρίση να πνίγει και την ίδια, θα εφαρμόσει την παροιμία «ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται»! Δηλαδή θα πιαστεί από τις χώρες που έχει δανείσει, όπως την Ελλάδα, απαιτώντας περισσότερα.
Μην αμφιβάλλει λοιπόν κανείς ότι τα νέα σκληρά μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός με δραστικές περικοπές στο δημόσιο, τους μισθούς, τις συντάξεις και νέα φορολογία, θα πάνε υπέρ… Γερμανίας και Μέρκελ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου