Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ"

  "Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΜΕ ΛΟΙΔΩΡΗΣΕ"

Με ανακοίνωσή του ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής περνά  στην αντεπίθεση,  λέγοντας ότι η θέσεις του για τα οικονομικά του δήμου δικαιώνονται, κατηγορώντας τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά ότι έστησε πολιτική σκευωρία σε βάρος του με αβάσιμες κατηγορίες οι οποίες ό,ως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό σώμα, με αποτέλεσμα να χάσει τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. 
Η ανακοίνωση του κ. Γιαννακόπουλου έχει ως εξής:

"Αγαπημένοι μου συνδημότες,

Μια μακρά και πολύ επώδυνη περίοδος για μένα δείχνει να παίρνει τέλος με αίσιο τρόπο. Λέω επώδυνη γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κατηγορείσαι για τα οικονομικά του δήμου. Και πόσα νούμερα δεν ακούστηκαν την περίοδο των εκλογών! Άνοιγμα 15 εκατ., 17 εκατ., 20 εκατ., τα όποια όπως αποδείχθηκε έπαιξαν το ρόλο τους στις τοπικές πολιτικές εξελίξεις.

Έξι μήνες αργότερα όλες αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες οδηγούνται στο κενό. Επιπλέον μη ανεχόμενος άλλο αυτή την κατάσταση με στόχο την πλήρη απαξίωσή μου προχώρησα πριν λίγο καιρό σε συνέντευξη τύπου για τα οικονομικά του δήμου μας αποκαθιστώντας την αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι σιγά σιγά σταμάτησε πια να γίνεται συζήτηση για το δήθεν άνοιγμα του δήμου και έχει μεταφερθεί η προσοχή στη λεγόμενη κακοδιαχείριση μέχρι να αποδειχθεί ότι και στον τομέα αυτό δεν υπάρχει κάτι.

Διοικήσαμε συνετά το δήμο και τον παραδώσαμε με ταμειακό υπόλοιπο ? 3,5 εκατ. Οι ανακοινώσεις του υπουργού εσωτερικών αλλά και μια σειρά δημοσιεύσεων σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο όλων των αποχρώσεων (Ελευθεροτυπία, Αθηναϊκή, Αυριανή, onair24.gr, myota.gr) έρχονται να με δικαιώσουν έστω και κατόπιν εορτής με τίτλους όπως "αθώος ο Γιαννακόπουλος", "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" και "στους πράσινους δήμους η Αγία Παρασκευή". Ο δήμος μας βρίσκεται στην 166η θέση (myota.gr) από πλευράς δανειοληψίας σε σύνολο 326 δήμων και ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια πόλη 100.000 κατοίκων.


Λοιδωρήθηκα ίσως όσο κανείς άλλος δημάρχος σχετικά με τα οικονομικά της πόλης του και το χρεώθηκα αυτό. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι δεν είναι αυτό που ενοχλεί, άλλωστε η ζωή κάνει κύκλους. Κανείς δεν είναι μόνιμος πουθενά. Η ήττα βρίσκεται πάντα μέσα στο παιχνίδι και είναι αποδεκτή όταν έρχεται για λόγους που έχουν μια βάση. Περισσότερο με πλήγωσε ως άνθρωπο το γεγονός ότι μερίδα συμπολιτών μου δε με πίστεψε. Αυτό όμως δε με πτοεί. Είμαστε εδώ, τόσο εγώ όσο και η δημοτική μου ομάδα με την παράταξη στο σύνολό της για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να δικαιωθούμε.


Βασίλης Γιαννακόπουλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου