Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΚΑΤΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


 Απάντηση στον κ. Δασκαλόπουλο     για την Καθαριότητα
Ο κ. Δασκαλόπουλος εκτός από αρκετούς πολίτες συγκεντρώνει αντιδράσεις και μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Φιλοξενούμε την απάντηση του κ. Αυγουρόπουλου σε επιστολή που έστειλε ο αντιδήμαρχος στο myxolargos.gr


"Δυστυχώς για τον κ. Δασκαλόπουλο οι Χολαργιώτες γνωρίζουν πολύ καλά ποια ήταν η κατάσταση στην Καθαριότητα και ειδικά στην αποκομιδή των απορριμμάτων και της Ανακύκλωσης, μέχρι 31/12/2010 και ποια είναι σήμερα, οπότε περιττεύουν τα δικά μου σχόλια.
Όσο για τις δικαιολογίες που επικαλείται απαντώ:
1.      Πράγματι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Ελλείψεις υπήρχαν όμως και επί δικιάς μας διοίκησης, αλλά βρίσκαμε τρόπους να έχουμε ένα πολύ καλό επίπεδο σε ότι αφορούσε την Καθαριότητα.
2.      Θα δεχτούμε ότι η προηγούμενη διοίκηση είναι υπεύθυνη διότι, είτε από αμέλεια, είτε από αδυναμία δεν εξόφλησε ένα ένταλμα 45.000 ευρώ προς την εταιρεία που ασφαλίσαμε τα αυτοκίνητα τον  Οκτώβριο 2010.
Ζητώ να απαντήσει, γιατί η νέα διοίκηση δεν εξόφλησε το συγκεκριμένο ένταλμα από 2/1/2011 μέχρι 31/3/2011 που είχε υποχρέωση και κάλλιστα μπορούσε, σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις της παρ. 2. του άρθρου 267 του ν.3852/2010 «Καλλικράτης», αλλά και της υπ’ αριθμ. 45/28-12-2010 Εγκυκλίου του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντόλιου. Ακόμη οφείλει να απαντήσει γιατί και μέχρι σήμερα 20/5/2010 δεν το έχει εξοφλήσει;
Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το ανεξόφλητο ένταλμα πληρωμής για τα καύσιμα.
3.      Γιατί ο κ. Δασκαλόπουλος αποφεύγει ν’ αναφερθεί στα πραγματικά αίτια της απαράδεκτης κατάστασης που εμφάνισε ο Τομέας Καθαριότητας τον τελευταίο καιρό; Η αλήθεια είναι πως η πραγματική αιτία ήταν η απόφαση που πήρε η διοίκηση για να μην μαζεύονται τα σκουπίδια της Κυριακές, με αποτέλεσμα να επέλθει και πλήρης ρήξη στις σχέσεις τους με τους εργαζόμενους.
Όταν πριν από ένα μήνα διαπίστωσαν ότι δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα και δέχτηκαν τις έντονες διαμαρτυρίες των Χολαργιωτών, έδωσαν εντολή να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς. Έθεσαν όμως ως όρο, οι εργαζόμενοι να μην αποζημιώνονται όπως επί δημαρχίας των κ.κ. Νικολάου και Σκούρτη δηλαδή με 40 ευρώ για κάθε Κυριακή, αλλά με 20 ευρώ αρχικά και μετά το έκαναν 30 ευρώ. Οι εργαζόμενοι όμως δεν δέχτηκαν αυτή την περικοπή που μεταφράζονταν σε 10 ευρώ για κάθε άτομο και αρνήθηκαν να εργάζονται τις Κυριακές.
Διευκρινίζω ότι η οικονομική διαφορά μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων ήταν 1200 ευρώ μηνιαίως. Ήτοι: 30 εργαζόμενοι Χ 10 ευρώ Χ 4 Κυριακές = 1200 ευρώ.
4.      Τέλος ερωτώ γιατί όταν διαπίστωσαν ότι για 1200 ευρώ μηνιαίως ο Χολαργός στην κυριολεξία βρώμισε και μετά από το αίτημα όλων των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την Καθαριόττηα, δέχτηκαν να δώσουν τα 10 ευρώ επιπλέον, με αποτέλεσμα η κατάσταση να  έχει σχετικά ομαλοποιηθεί, ειδικά στην αποκομιδή των απορριμμάτων;
5.      Δεν έχει ξανασυμβεί για ότι δεν πάει καλά, κατά τον κ. Δασκαλόπουλο,ο ίδιος δεν φταίει σε τίποτε αλλά κάποιοι άλλοι, όπως π.χ. ο Δήμαρχος που δεν μας ακούει, οι Εργαζόμενοι που μας σαμποτάρουν, ακόμη απλοί εργάτες καθαριότητας και φυσικά πάντα η προηγούμενη «κάκιστη» διοίκηση.
6.      Επιβάλλεται να γίνει κατανοητό πως, για να έχεις καλό επίπεδο Καθαριότητας πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στο ταμείο του Δήμου, δηλαδή στο ταμείο των ίδιων των Δημοτών.
Ο κ. Δασκαλόπουλος σίγουρα δεν γνωρίζει ακόμη ούτε τη νομοθεσία, ούτε τις βασικές αρχές που ισχύουν στο Δήμο. Τον πληροφορούμε ότι η Υπηρεσία της Καθαριότητας είναι ανταποδοτική. Αυτό σημαίνει ότι, τη μισθοδοσία και τις υπερωρίες τις πληρώνουν οι ίδιοι οι Δημότες με τα δημοτικά τέλη που καταβάλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι υποχρέωση της διοίκησης να μαζεύει καθημερινά τα σκουπίδια και δεν κάνει στους Δημότες απολύτως την παραμικρή χάρη.
7.      Όσο γι’ αυτό που γράφει ότι, «είμαστε ανεύθυνοι αντιπολιτευόμενοι που ψάχνουμε να βρούμε  μια θέση στο προσκήνιο», τον πληροφορώ πως προσωπικά στο προσκήνιο βρίσκομαι ανελλιπώς τα τελευταία 28 χρόνια και μάλιστα με θετικό πρόσημο. Αντίθετα ο ίδιος τα τελευταία 14 χρόνια συνεχώς έψαχνε να βρει μια θέση στο προσκήνιο βολοδέρνοντας πότε αριστερά, πότε σοσιαλιστικά και κατέληξε ολίγον τι παραπέρα από τα δεξιά της δεξιάς. Του υπενθυμίζουμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή συζητούσε και με τον κ. Νικολάου και σχεδόν τα είχαν βρει, αλλά τελικά χάλασε η «δουλειά» γιατί ζήτησε να είναι ο αυριανός αναπληρωτής του. Δηλαδή ο άνθρωπος σ’ όλη του τη ζωή ήταν ένας πραγματικός γυρολόγος και καιροσκόπος.
                                                                                       Θανάσης Αυγουρόπουλος
                                                                                           Δημοτικός Σύμβουλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου