Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ! ΕΦΤΑΣΕ Η ΜΗΝΥΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΞΥΔΗ-ΚΟΥΤΡΑ

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα δημοτικά συμβούλια θα τα αντικαταστήσουν οι δικαστικές αίθουσες! Η μήνυση Ξύδη κατά Νικολάου για την υπόθεση διαθήκης Καρύδη, έφερε την ανταπάντηση του Νικολάου σε βάρος τόσο του δημάρχου όσο και της Αντιδημάρχου κας Κούτρα οι οποίοι κατηγορούνται αμφότεροι από τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού για  τα άρθρα 229 και 362 – 363 Π.Κ. και συγκεκριμένα για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση αντίστοιχα. 
Στην υπόθεση αναγκαστικά εμπλέκεται και ο τοπικός Τύπος μια και τα δημοσιεύματά του για το θέμα κυριάρχησαν το προηγούμενο διάστημα. Ενδεχομένως λοιπόν να κληθούν να καταθέσουν και οι εκδότες του τοπικού Τύπου. Πάντως, ο κ. Νικολάου θα υποστηρίζεται στο δικαστήριο από 6 μάρτυρες! 
Την πολυσέλιδη μήνυση του κ. Νικολάου συνέταξε ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος (φωτό), αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύουμε παρακάτω:

"...όσα ανακοίνωσαν οι εγκαλούμενοι για την διαθήκη, για ένα γεγονός δηλαδή, ένα συγκεκριμένο περιστατικό του εξωτερικού κόσμου με σαφές και ορισμένο περιεχόμενο, ενώπιον τρίτων, είναι και αντικειμενικώς ψευδές, αφού ουδέποτε έλαβα γνώση της ύπαρξης της εν λόγω διαθήκης, και ουδέποτε αυτή εγχειρίστηκε σε εμένα. Από τη στιγμή που αγνοούσα την ύπαρξη της διαθήκης αυτής δεν είναι δυνατόν να την δημοσίευα ή γενικώς, να προέβαινα σε οποιαδήποτε ενέργεια. Δεν μπορεί να θεωρηθεί, δηλαδή, ότι σκοπίμως δεν την εμφάνισα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα, ήτοι αποδοχή της κληρονομίας και με αυτή να περιέλθει η κινητή και ακίνητη περιουσία στον Δήμο Χολαργού.
Όσον αφορά δε τα βιβλιάρια της διαθέτιδος, για ποιο λόγο, τα είχε στην κατοχή του ο κ. Παπαδόπουλος;; Αν, αφού στη φερόμενη διαθήκη, με καθιστά η αποβιώσασα εκτελεστή, δεν θα έπρεπε εγώ να τα έχω στην κατοχή μου και να έχω γνώση επί όλων των κινητών και ακίνητων στοιχείων της;;; Εξ αυτών, αποδεικνύεται ότι καμία γνώση δεν είχα επί όλων αυτών.
Οι εγκαλούμενοι, ισχυρίστηκαν και διέδωσαν ενώπιον τρίτων, τόσο ενώπιον δημοτών όσο και σε δημοσιογράφους των άνω αναφερόμενων τοπικών, αλλά και πανελληνίως εμβέλειας και κυκλοφορίας, εφημερίδων όλα αυτά τα ψεύδη και τις αναλήθειες περί μίας διαθήκης την οποία είχα δήθεν "ξεχάσει" στο γραφείο όσο διατελούσα Δήμαρχος του Χολαργού και σκοπίμως δεν την είχα αξιοποιήσει, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο δήμος.

Με αυτές τους τις ενέργειες οι εγκαλούμενοι με ζημίωσαν προσωπικά και ηθικά, πλήττοντας την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς, αν υποτεθεί, ότι η διαθήκη αυτή είναι πραγματική και όχι προϊόν πλαστογραφίας, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ καν την ύπαρξή της.


Συνεπώς, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχω με όσα συνέβησαν, και ΟΥΔΕΠΟΤΕ περιήλθε εις γνώση μου η ύπαρξη αυτής της διαθήκης, και οι εγκαλούμενοι, με τους ψευδείς ισχυρισμούς τους ενώπιον τρίτων, με ζημιώνουν και να με βλάπτουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου