Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ 
ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

Αγανακτισμένοι πολίτες μας πήραν εδώ και μέρες στο τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθούν για την κοπή μεγάλων δένδρων στην πλατεία Παλαμά. Τους είπαμε να περιμένουν λίγες ημέρες και όλα αποκαλύφθηκαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας όταν και τα σκαπτικά μηχανήματα άρχισαν να παίρνουν μπρος σκάβοντας τμήμα της πλατείας Παλαμά.
Πρόκειται για συνέχεια των έργων ανάπλασης της οδού Φανερωμένης η οποία έχει φτάσει ήδη στο ύψος της πλατείας Παλαμά. Το σχέδιο απαιτεί το κόψιμο κάποιων δένδρων που δυστυχώς έγινε και αυτό.
Όταν είσαι μια πόλη η οποία αποκτά ολοένα και ρυθμούς που μοιάζουν με αυτούς της Αθήνας, όταν οι ανάγκες και οι κάτοικοι αυξάνονται, δυστυχώς τα δένδρα είναι τα πρώτα που θυσιάζονται. Έτσι έγινε και με την ανάπλαση της πλατείας Παλαμά.

Ας δούμε μπροστά μας, μετά από 10-15 χρόνια πώς θα είναι το σημερινό άλσος της οδού Περιικλέους!
Όταν ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ φώναζε και φωνάζει να μην ανοίξει το αναψυκτήριο γιατί σκέφτεται και φοβάται το Αύριο, γινόταν κακός και στιγματιζόταν από τον πρωην Δήμαρχο ότι εναντιώνεται στη θέληση του λαού. Σήμερα η θέληση και οι ανάγκες του λαού απαιτούν μεγαλύτερο αναψυκτήριο, τη λειτουργία του χειμώνα-καλοκαίρι, αποφασίστηκε ήδη να δοθεί σε ιδιώτη και πάει λέγοντας. Αύριο - μεθαύριο οι ανάγκες θα απαιτήσουν την κοπή δένδρων και τη συρρίκνωση του δάσους...κ.λ.π. κ.λ.π.
Έτσι γίνεται στις μεγαλουπόλεις, δυστυχώς. Και ο Χολαργός μέρα με την μέρα γίνεται μεγαλούπολη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου