Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ!


Το Μνημόνιο επιβάλλει απανθρωπιά στους δήμους;
ΠΥΡΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

 Οργή και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των κατοίκων για την κατάργηση των δρομολογίων του μικρού πούλμαν προς το κοιμητήριο της πόλης, το οποίο ναύλωνε έως το τέλος του 2010 ο δήμος Χολαργού,  
Οι λόγοι που επικαλείται ο νέος δήμος Παπάγου-Χολαργού και που οδήγησαν στην παύση των καθημερινών μετακινήσεων,  είναι καθαρά οικονομικοί!
Αυτό έχει ως συνέπεια οι δημότες και κάτοικοι που έχουν θαμμένο στο κοιμητήριο κάποιο συγγενή τους και ταυτόχρονα δεν έχουν αυτοκίνητο να μετακινηθούν,  είτε αναγκάζονται να διανύουν με τα πόδια μια απόσταση 5-6 χιλιομέτρων είτε ψάχνουν να βρουν ταξί να τους μεταφέρει!
Άμεσο επακόλουθο είναι η οικονομική τους αιμορραγία και η φυσική τους εξάντληση και βεβαίως πολλοί αναγκάζονται να αραιώνουν σημαντικά τις επισκέψεις τους το κοιμητήριο Χολαργού.
Ηλικιωμένη η οποία μετέβαινε καθημερινά στο κοιμητήριο, τώρα πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα:  «Ευτυχώς που φιλοτιμείται μια άλλη κυρία και με μεταφέρει με το αυτοκίνητό της» μας είπε και συνέχισε: «Είναι απανθρωπιά αυτό. Δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι θα έφτανε μέχρι εκεί η αντικοινωνική συμπεριφορά μερικών. Εάν υπήρχε συγκοινωνία για το νεκροταφείο,  να καταργούσαν το λεωφορείο. Αφού δεν υπάρχει όμως, γιατί το καταργούν;» αναρωτιέται εξοργισμένη!
Ο αντιδήμαρχος κ. Δασκαλόπουλος συγκεντρώνει για μια ακόμη φορά την μήνιν των κατοίκων.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε το πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, αφορά την επιβαλλόμενη κοινωνική ευαισθησία που οφείλει να επιδεικνύει ο δήμος και τουλάχιστον είναι αδόκιμο να οχυρώνεται πίσω από το επιχείρημα της οικονομικής δυσπραγίας.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου