Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Προγραμματίζει παράνομο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην ΛΟΥΤΣΑ, μεταβάλλοντας σε χαβούζα όλη την θάλασσα της ευρύτερης περιοχής! 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!

Ημέρα για το περιβάλλον σήμερα, αλλά η κυβέρνηση εγκληματεί και σε βάρος του περιβάλλοντος. Δείτε τι συμβαίνει στην Λούτσα και πώς ο Παπανδρέου με την Μπιρμπίλη, σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε χαβούζα την θάλασσα. Η συντονιστική Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση-διαμαρτυρία, στην οποία μεταξύ των άλλων σημειώνεται: 
kel2"Με πικρία οργή και αγανάκτηση πληροφορούμεθα ότι η περιφέρεια Αττικής, το ΥΠΕΚΑ  και η ΕΥΔΑΠ (χωρίς να ζητήσουν και πάλι την γνώμη μας), σχεδιάζουν την επικαιροποίηση της παλιάς  μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΚΕΛ Β. Μεσογείων που προέβλεπε την χωροθέτηση Κέντρου Επεξεργασίας των Λυμάτων 11 δήμων και κοινοτήτων της ανατολικής Αττικής στην θέση ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και αποδέκτη την θάλασσα μας στην θέση ΒΕΛΑΝΙ (ακτή Αγ. Νικολάου) της Αρτέμιδος. (ΚΥΑ 136125/10-09-03).
Σε αυτήν  την προσπάθεια τους οι ανωτέρω φορείς άσκησης διοικητικής εξουσίας πρόκειται άμεσα να συντάξουν μια περιβαλλοντική μελέτη παράνομη και μη βιώσιμη ως προς τον αποδέκτη και την χωροθέτηση, άκυρη ως προς την νομιμότητα του έργου και  απαράδεκτη προς κάθε δημοκρατική διαδικασία συναίνεσης.
 Μια περιβαλλοντική  μελέτη που έχει ήδη ακυρωθεί  από το Συμβούλιο της επικρατείας  με την υπ’ αριθμόν 3743/2008 απόφαση του.


Δεν θα επιτρέψουμε  σε κανέναν ούτε στους εαυτούς  μας να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της θάλασσας μας, της καθαρότερης της Αττικής.
Δεν θα αφήσουμε να γίνει ένα έργο έγκλημα για το περιβάλλον, μια νέα Ψυτάλλεια στον τόπο μας, ένα έργο Δούρειος Ίππος ΔΗΘΕΝ για την εξυπηρέτηση των Β. Μεσογείων, ΠΡΑΓΜΑΤΙ όμως άμεσα προβλεπόμενο για το ευρύτερο λεκανοπέδιο των Αθηνών και των άλλων δήμων της Αττικής.
Απαιτούμε διασφάλιση της ποιότητας της ζωής μας από κάθε άποψη: περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και επίσης απαιτούμε την συμμέτοχή μας, την συμφωνία και έγκριση μας σε ότι προγραμματίζεται στην περιοχή μας. Πόσο μάλλον στο έργο-έγκλημα για το περιβάλλον που λέγεται ΚΕΛ Β. Μεσογείων το οποίο θέλει να μας επιβάλλει αναγκαστικά παρά την θέληση μας η πολιτεία στην ευρύτερη έννοια της.
Δεν θα επιτρέψουμε  στους αρμόδιους φορείς του έργου  να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς την συναίνεση μας.
Εμείς στην παντελή έλλειψη ενημέρωσης και διαλόγου με τους πολίτες από μέρους της πολιτείας και την ανύπαρκτη διερεύνηση του βαθμού κοινωνικής αποδοχής του προτεινόμενου έργου θα απαντήσουμε με συγκεκριμένες δράσεις που θα αποδείξουν ότι το έργο τούτο είναι παράνομο και μη βιώσιμο.
Ανεξάρτητα  από τις ενέργειες της διοίκησης κεντρικής ή τοπικής, εμείς ξεκινάμε έναν υπέρτατο και άξιο αγώνα ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών των Δήμων Σπάτων Αρτέμιδος και Ραφήνας –Πικερμίου αλλά και κάθε άλλου ενεργού πολίτη, που θα συνεχιστεί με εντονότερο βαθμό, με δυναμικές δράσεις και ενέργειες είτε αφορούν αυτές στην ουσία του προβλήματος είτε στην νομική του διάσταση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου