Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΛΚΟΣ!


 Κάθε φορά που γράφει αυτός ο νεαρός, πασχίζει να… πουλήσει εξυπνάδες! Για να έχει όμως την ικανότητα να πουλήσει εξυπνάδες, πρέπει πάνω απ’ όλα να διαθέτει πείρα και να κατέχει το… άθλημα με το οποίο καταπιάνεται.

Μαθητευόμενος δημοσιογράφος ο Μανώλης Χάλκος, αναδημοσίευσε σχόλιο της εφημερίδας «Το Παρόν», που αφορούσε στην αθώωση των 110 αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, και κάτω από τον δικό του τίτλο «Χωρίς κανένα σχόλιο»,  ειρωνεύτηκε τη δημοσιογραφική επιτυχία του Μάκη Βραχιολίδη, η οποία αποκάλυψε το σκάνδαλο των 13 δήμων της Δυτικής Αττικής. Σκάνδαλο, που οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους 110 αιρετούς της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άκου νεαρέ: Το σχόλιο από το ΠΑΡΟΝ βρίθει από μπούρδες. Αυτός που το έγραψε, ούτε τη δίκη παρακολούθησε, ούτε την απόφαση διάβασε και γενικά είχε… μεσάνυχτα.

Νομίζεις δηλαδή ότι επειδή βρέθηκε κάποιος να γράψει 10 γραμμές σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, σημαίνει ότι πληροφορεί και σωστά;

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είναι άσχετος και σε τελική ανάλυση παραπληροφορεί, κάτι το οποίο κάνεις και εσύ νεαρέ Μανώλη, με το να υιοθετείς αυτό το κείμενο, χωρίς σχόλιο!

 Ιδού τι μπούρδες γράφει «Το Παρόν»:  

1η μπούρδα: «Αθωώθηκαν οι 13 δήμαρχοι και 110 δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων της δυτικής όχθης»! Οι κατηγορούμενοι ήταν –συνολικά- 110 αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και αρκετοί δήμαρχοι. Δεν κάθισαν δηλαδή στο εδώλιο 13 δήμαρχοι και άλλοι 110 δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά όλοι μαζί ήταν 110 αιρετοί!

2η μπούρδα: «Τους πήγαν στο δικαστήριο γιατί έκαναν το αυτονόητο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο τους έστειλε επίτροπο, με έδρα το Περιστέρι, το έτος 2005, για τον έλεγχο νομιμότητας των δαπανών…» Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν τους έστειλε επίτροπο με έδρα το Περιστέρι. Το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε ήδη επίτροπο με έδρα τα γραφεία του Ελεγκτικού στην οδό Τσόχα, αλλά οι 13 δήμαρχοι συνεννοήθηκαν υπογείως με τον επίτροπο (ο οποίος είναι ήδη κατηγορούμενος για τις ψευδείς βεβαιώσεις που υπέγραφε) και τον σπίτωσαν σε κτίριο του δήμου Περιστερίου.

3η μπούρδα:    «…με την προϋπόθεση να συμβάλουν όλοι οικονομικά για να επανδρωθεί και να λειτουργήσει το γραφείο του επιτρόπου».  Πού υπάρχει αυτή η προϋπόθεση; Δεν μας λέει –ο ανίδεος αρθρογράφος- πού ανακάλυψε την ύπαρξη προϋπόθεσης από την πλευρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τους 13 δημάρχους, ώστε οι τελευταίοι να συμβάλουν όλοι οικονομικά για την  εγκατάσταση του επιτρόπου στο Περιστέρι; 50 σελίδες δικογραφίας και ένας σωρός από έγγραφα, πουθενά δεν αναφέρουν αυτή την…προϋπόθεση! Ενώ είναι γνωστό ότι απαγορεύεται από τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου το να ζητάει λεφτά από τους δήμους προκειμένου να τους στείλει επίτροπο!!!

4η μπούρδα:  «Με ομόφωνες αποφάσεις που πήραν τα δημοτικά συμβούλια, τις οποίες ενέκρινε για τη νομιμότητά τους η Περιφέρεια Αττικής και με έγκριση των ενταλμάτων τους από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δόθηκαν τα χρήματα για να λειτουργήσει το γραφείο του επιτρόπου».  Η Περιφέρεια Αττικής δεν ελέγχει τη νομιμότητα των δαπανών αλλά των αποφάσεων. Δηλαδή, αν είχε απαρτία το δημοτικό συμβούλιο κ.λ.π. Η νομιμότητα των δαπανών ελέγχεται από τον επίτροπο του Συνεδρίου, (στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον…σπιτωμένο επίτροπο), ο οποίος όμως υπέγραφε σωρηδόν παράνομες και ψευδείς βεβαιώσεις. Και γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται ήδη κατηγορούμενος στα δικαστήρια! Η δε εντεταλμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο επίτροπος, που διενήργησε τον κατασταλτικό έλεγχο, τύλιξε σε πολλές κόλες χαρτί τις παράνομες πράξεις του επιτρόπου, κάτι που επιβεβαίωσε με τη μαρτυρία της και στην δίκη των 110.  

 

5η μπούρδα: «Η πρακτική αυτή καταγγέλθηκε ως παράνομη από κάποιους, γιατί θεωρήθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να δίδονται δημοτικά χρήματα για να λειτουργεί μια κρατική υπηρεσία. Το δικαστήριο όμως έκρινε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ορθώς έπραξαν οι δήμαρχοι, γι' αυτό και τους αθώωσε πανηγυρικά». Πρόκειται για μπουρδολογία στο τετράγωνο! Το δικαστήριο δεν αθώωσε… πανηγυρικά τους κατηγορούμενους γιατί διαπίστωσε ότι έκαναν καλά την δουλειά τους. Αντιθέτως, επιβεβαίωσε τις παραβάσεις,  αλλά αθώωσε τους κατηγορούμενους λόγω ελλείψεως δόλου! Δηλαδή αθωώθηκαν, επειδή δεν προέκυψε ότι  έβαλαν λεφτά στην τσέπη τους,! Όμως οι ψευδείς βεβαιώσεις τις οποίες υπέγραφε σωρηδόν ο επίτροπος, ήταν αδιαμφισβήτητες, γι’ αυτό τον λόγο γίνεται ξεχωριστή δίκη με μόνο κατηγορούμενο τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

 

Γκέ-γκε νεαρέ εκκολαπτόμενε δημοσιογράφε;

Όσο για το ποιοι ήταν αυτοί οι… «κάποιοι» που έστειλαν σε δίκη τους 110 κατηγορούμενους αιρετούς, σου γράφω τα ονόματά τους:

1.     Το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο τότε Πρόεδρός του κ. Γιώργος-Σταύρος Κούρτης, ο οποίος έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

2.     Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο το απάρτιζαν οι: α) Σεραφείμ Ντότσικας (Πρόεδρος Πλημμελειοδικών), β) Μαρία Παπαδογρηγοράκου και Φώτιος Βλάχος (Πλημμελειοδίκες) και γ) Σταυρούλα Κουτουλάκου (Εισαγγελέας). Αυτοί όλοι συνέταξαν το υπ. Αριθμ. 1381/2010 βούλευμα 50 σελίδων, το οποίο και απήγγειλε κατηγορίες στους 110 αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το να έρχεσαι εσύ εξυπνάκια Μανώλη Χάλκο και να ακυρώνεις το έργο αυτών των δικαστών ή ο αρθρογράφος από το «Παρόν» και να μιλάτε για το… αυτονόητο, το οποίο προφανώς το καταλάβατε αμέσως και οι δυο σας, δείχνει και το μέτρο ευφυΐας που σας διακρίνει.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή, όχι όμως ανεπίδεκτη κρίσεως. Αρκεί μόνον τούτο να πω: Η μεταπολιτευτική πορεία του τόπου έχει αποδείξει ότι οι πολιτικοί βρίσκονται στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης. Μεγάλα σκάνδαλα, ειδικά την τελευταία δεκαετία, όπως της Siemens, του Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων, των άγονων γραμμών κ.α., έχουν αφήσει ανέγγιχτους τους πολιτικούς. Εθεωρείτο … «αυτονόητο», οι πολιτικοί να απολαμβάνουν ασυλίας από όλα τα αδικήματα. Και όσοι τυχόν επιτύγχαναν να οδηγήσουν πολιτικό ή πολιτικούς ενώπιον της Δικαιοσύνης, λοιδορούντο ως οι … «κάποιοι», οι άσχετοι που δεν καταλαβαίνουν το «αυτονόητο» κ.λ.π. κ.λ.π. 

 Εάν η δημοσιογραφία διέθετε περισσότερους λειτουργούς-υπηρέτες της αλήθειας και των νόμων και όχι οσφυοκάμπτες ή αργυρώνητους των πολιτικών, τότε Μανώλη Χάλκο, να είσαι βέβαιος ότι θα είχαν οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου πολλοί πολιτικοί. Και ο τόπος δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το χάλι.  

Δες τους εξεγερμένους-αγανακτισμένους πολίτες, πώς σήμερα ζητούν μετ’ επιτάσεως να οδηγηθούν οι πολιτικοί ενώπιον της Δικαιοσύνης και πώς ταυτόχρονα υβρίζουν τους δημοσιογράφους.

Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι μέχρι σήμερα έχω κάνει το καθήκον μου  ως έντιμος δημοσιογράφος. Το ίδιο έκανα και στην περίπτωση των 110 αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης: Με κίνητρο την αναζήτηση της αλήθειας και μετά από 8 μήνες δημοσιογραφική έρευνα, επέτυχα να οδηγηθεί η υπόθεση στην Δικαιοσύνη. Το ίδιο εύχομαι να καταφέρεις κι εσύ στη ζωή σου Μανώλη Χάλκο. Όμως λυπάμαι, με την ρηχή, άνευ περιεχομένου εξυπνακίστικη αντίληψη που έχεις, δεν θα τα καταφέρεις.  

Μάκης Βραχιολίδης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου