Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η «ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΔΕΞΙΩΘΗΚΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ



Η πρωτοβουλία κατοίκων Χολαργού-Παπάγου υπό την ονομασία «Έκφραση Πολιτών» παρέθεσε γεύμα στον τοπικό Τύπο και παράλληλα παρουσίασε τους τομείς δράσεις της κίνησης  αλλά και δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν από τον Τύπο οι  Χάρης Κουγιουμτζόπουλος (30 Μέρες), Μάκης Βραχιολίδης (Παρατηρητής), Πέτρος Καραμανέας (Φωνή του Δημότη), Εύη Φώτου (Παπάγου Πολιτεία)  και Κώστας Δεληγιάννης (Αντίλογος).
Από την «Έκφραση Πολιτών» παρόντες ήταν οι Μιχάλης Αγγελάκης, Λουκάς Ρίζος, Χαρά Παούρη, Ελευθερία Σιαμέτη, Νίκος Αρώνης ,  Γιώργος Τασιός, Παντελής Κόλιας και Ντίνα Φίλιου.  .
Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της νέας κίνησης, θα έχουν ως ρόλο τους  την δραστηριοποίηση των πολιτών και ενεργή συμμετοχή τους στα προβλήματα του δήμου τους,  για τα οποία τόσο καιρό, είτε αδιαφορούσαν είτε δεν εύρισκαν τον χρόνο να ασχοληθούν.
«Ο «Καλλικράτης» μεγέθυνε  τα προβλήματα της πόλης. Εμείς, σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε τον πολίτη, να τον σηκώσουμε  από τον καναπέ του σπιτιού του και να τον βγάλουμε έξω, ώστε να τον κάνουμε κοινωνό των προβλημάτων και άτομο υπεύθυνο που θα αγωνιστεί για να δώσει λύσεις, που θα παλέψει για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του», τόνισαν τα μέλη της «Έκφρασης Πολιτών»
 Σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι αυτό τον ρόλο τον διαδραματίζει ήδη ο τοπικός Τύπος, διευκρινίστηκε ότι: «Η Έκφραση Πολιτών θα αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα στον Τύπο και τη δημοτική Αρχή. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο του Τύπου, κάθε άλλο μάλιστα, ο δικός μας ο ρόλος θα κατατείνει στο  να κινητοποιούμε δυναμικά τους πολίτες. 100 ή 200 άτομα μπορεί να βγουν ταυτόχρονα από τα σπίτια τους και να απαιτήσουν την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος».
Η ερώτηση που κέντρισε περισσότερο τα στελέχη της κίνησης, ήταν εάν η οργάνωσή τους είναι πραγματικά ακομμάτιστη ή χρησιμοποιεί τον όρο για να προσεγγίσει μελλοντικά άλλους χώρους, αλλά αυτή την στιγμή τα μέλη της «Έκφρασης Πολιτών» ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Μιχάλης Αγγελάκης αφού τόνισε ότι ο όρος «ακομμάτιστος» που χαρακτηρίζει την κίνησή τους, συμπυκνώνει την πεμπτουσία της πρωτοβουλίας τους, δεν έκρυψε το γεγονός ότι  ο ίδιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά «ο κόσμος έχει κουραστεί από τα κόμματα και αυτό φαίνεται  παντού. Εγώ δεν κρύβω ότι ζήτησα συγγνώμη για την όποια ευθύνη μου αναλογεί  επί τόσα χρόνια που στήριζα το ΠΑΣΟΚ. Μακάρι αυτό που έκανα εγώ να το είχαν κάνει και αυτοί που χειρίζονται τις τύχες του λαού», επισήμανε με νόημα ο κ. Αγγελάκης. Πάντως κατέστησε σαφές ότι ο χώρος τους θα αποτελείται από άτομα που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα αλλά τους συνδέει το κοινό όραμα για την βελτίωση του τόπου στον οποίο ζουν.
Τέλος, σε ερώτηση  αν η «Έκφραση Πολιτών»  μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για την δημιουργία πολιτικής παράταξης η οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών στις επόμενες δημοτικές εκλογές, οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας, αφού ξεκαθάρισαν ότι  οι στόχοι τους προσανατολίζονται μακριά από αυτή την προοπτική, εν τούτοις διευκρίνισαν ότι «τίποτε δεν αποκλείεται».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου