Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΞΥΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ


Τις αντιρρήσεις του για το δημοσίευμά μας “Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ "ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΧΟΛΑΡΓΟΥ” υπέβαλε προφορικά ο δήμαρχος κ. Ξύδης

«Πρόθεσή μας είναι να τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον κ. Πολύδωρα» δήλωσε με νόημα ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού.

 Η δήλωση αυτή του κ. Ξύδη ερμηνεύεται ως ευγενής πρόθεσή του δημάρχου να αποδώσει την ανώτατη τιμή στον Αντώνη Πολύδωρα τουτέστιν να τού απονεμηθεί ο τίτλος του «επίτιμου Δημάρχου». Το γιατί τελικά ο κ. Ξύδης αποφάσισε να τιμηθεί ως "επίτιμος Αντιδήμαρχος", πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι ο κ. Πολύδωρας δεν εξελέγη Δήμαρχος με δημοκρατικές εκλογές αλλά διορίσθηκε από το τότε καθεστώς της επταετίας.

Προφανώς και ο κ. Ξύδης δεν θέλει να αμφισβητήσει το έργο και την σημαντική προσφορά του Αντώνη Πολύδωρα ως Δημάρχου την περίοδο της επταετίας, αλλά επειδή σε εκείνη την περίοδο δεν λειτούργησε ο κοινοβουλευτισμός και δεν υπήρξαν εκλογές, η απονομή του  τίτλου του «επίτιμου Δημάρχου» στον Αντώνη Πολύδωρα θα σηματοδοτούσε κύκλο έντονων αντιπαραθέσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ πολλών δημοτικών συμβούλων κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Κάτι που βεβαίως θέλει να αποφύγει ο κ. Ξύδης, εν μέσω κρίσιμων εθνικών στιγμών που περνά η χώρα, όπου απαιτείται εθνική ομοψυχία.

Η ερμηνεία όλων των παραπάνω γίνεται από την εφημερίδα μας, με βάση την δήλωση του κ. Ξύδη, ο οποίος περιορίσθηκε σε αυτή.

Προφανώς, εφόσον το θέμα Αντώνη Πολύδωρα  έρθει προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου