Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


 Χαιρετισμός Προέδρου
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Αιδεσιμότατε
 Κυρία Επίτιμε Δήμαρχε Παπάγου,
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, Φίλες και Φίλοι του Συλλόγου μας,
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να γιορτάσουμε τα 130 χρόνια από την ενσωμάτωση της αγαπημένης μας ιδιαίτερης πατρίδος της Θεσσαλίας, στη μητέρα Ελλάδα.
Είναι ημέρα μνήμης και τιμής γι’ αυτούς που αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωσή της, στις 2 Ιουλίου 1881 και που απελευθερώθηκε ολόκληρη η Θεσσαλία και ο Νομός Άρτης εκτός από την Επαρχία Ελασσόνας.
 Θα ήθελα εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εμού να δεχθείτε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη σημερινή σας παρουσία.
 Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της εποχής, δεδομένου ότι αρκετοί συμπατριώτες μας έχουν ήδη φύγει για διακοπές, ως επίσης και το γεγονός ότι σε διάστημα 6 μηνών δώσατε το παρόν 4 φορές και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία.
Αυτό μας δίνει, για μια ακόμη φορά να πιστεύουμε ότι είσθε κοντά στο Σύλλογό μας και στις δραστηριότητές του και σας ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό.
            Το ξέρετε πολύ καλά ότι θέλουμε τη βοήθειά σας, θέλουμε την παρουσία σας. Όσο πιο κοντά είσθε, τόσο πιο μεγάλη δύναμη μας δίνετε να συνεχίσουμε.
          Σε στιγμές που η πατρίδα μας μαστίζεται από μια πρωτοφανή κοινωνική και οικονομική κρίση και δοκιμάζεται ακόμη και η κοινωνική της συνοχή, πιστεύω ότι  εκδηλώσεις σαν τη σημερινή αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να υπενθυμίσουμε ότι και στις μέρες μας  υπάρχουν άνθρωποι και φορείς που τιμούν την αξιοσύνη των ηγετών τους και πιστεύουν σε αρχές και αξίες.
         Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι Διαχρονικά οι Πυλώνες για την επιβίωση του Έθνους μας είναι η Λαογραφία, ο Πολιτισμός και η Ιστορία. Δηλώνουμε δε ότι δεν θα δεχθούμε καμιά απολύτως διαστρέβλωση ή παραχάραξη της Ιστορίας μας. Δηλώνουμε ακόμη με όλη τη δύναμη της φωνής μας ότι δεν θα δεχθούμε τις απόψεις κάποιων νεόκοπων Ιστορικών, πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και καναλαρχών που προσπαθούν να παραποιήσουν την Ιστορία μας.   Αυτά πιστεύουμε, αυτά πιστεύουμε και αυτά υπηρετούμε.
Για να φθάσουμε όμως στις 2 Ιουλίου 1881 πολεμικοί και πνευματικοί αγώνες απειράριθμων Θεσσαλών, για να μείνει η ψυχή του λαού Ορθόδοξη και Ελληνική.
Αυτούς τιμάμε σήμερα τους κλέφτες και τους αρματολούς του ΟΛΥΜΠΟΥ, του ΚΙΣΣΑΒΟΥ, των ΧΑΣΙΩΝ, των ΑΓΡΑΦΩΝ και του ΠΗΛΙΟΥ, τους μοναχούς των ΜΕΤΕΩΡΩΝ που μετέτρεψαν τα Μοναστήρια σε σταθμούς Πνευματικού και Πολεμικού ανεφοδιασμού.
 Φέρνουμε με συγκίνηση στο νου μας το Γιωργάκη Ολύμπιο, τον Άνθιμο Γαζή και τους αγώνες τους αλλά και τόσους και τόσους άλλους ήρωες.
 Δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι αγαπημένη μας Θεσσαλία απελευθερώθηκε χάρις στους αγώνες των Καραγκούνηδων, των Βλάχων και των Πηλιωριτών, Ελλήνων που ήταν άνθρωποι ΕΥΦΥΕΙΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ και πάνω απ΄ όλα ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
 Aυτούς θυμόμαστε και αυτούς τιμάμε.
 Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το διακεκριμένο ομιλητή μας τον Λαογράφο και Ερευνητή κ. Παναγιώτη Καμηλάκη για τη σύντομη, απλή αλλά τόσο μεστή περιεχομένου παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας μας.
  Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας και να ευχηθώ σε όλες και όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου