Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!


αιτία, η μετωνομασία της 
Πλατείας Τσακού σε ..."Μικράς Ασίας"

 Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι δυο δημοφιλείς Σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού και ο αντίστοιχος Μικρασιατών, με αφορμή την προσπάθεια του δεύτερου εξ' αυτών να μετωνομάσει την πλατεία Τσακού σε "πλατεία Μικράς Ασίας"!
Μάλιστα, ο Σύλλογος Μικρασιατών έχει επιδοθεί σε ...σαφάρι συλλογής υπογραφών τις οποίες προτίθεται να καταθέσει στις αρχές φθινοπώρου στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής, επιδιώκοντας να επισπεύσει τις εξελίξεις!
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα της μεγάλης εορτής του Προφήτη Ηλία, την ώρα που ο κόσμος έμπαινε να προσκυνήσει, στην είσοδο της Εκκλλησίας υπήρχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών οι οποίοι ζητούσαν από τους περαστικούς να βάλουν την υπογραφή τους σε ετοιμα χαρτιά με το αίτημά τους για αλλαγή της ονομασίας της πλατείας Τσακού σε πλατεία Μικράς Ασίας. Ως βασικό επιχείρημα για να πείσουν τους προσκυνητές είχαν ήταν ότι "ο Τσακός ήταν ένας τσιφλικάς και τίποτε περισσότερο"!

Σε περίπτωση που κάποιος διαφωνούσε με την πρόταση προσπαθώντας να τους εξηγήσει τους λόγους του, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών, διέκοπταν τον διάλογο άμεσα λέγοντας, "σας παρακαλούμε σταματήστε για να μην αλλάξετε την γνώμη άλλων. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο και να μαζέψουμε υπογραφές"!!!
Προφανώς υπάρχει συγκεκριμένη τακτική από τον Σύλλογο Μικρασιατών, ο οποίος χωρίς πολλά-πολλά λόγια και με συνοπτικές διαδικασίες, επιδιώκει μόνον να ...υφαρπάξει την υπογραφή οποιουδήποτε περαστικού και μετά να τις παρουσιαάσει ως καθολικό αίτημα για μετωνομασία της πλατείας Τσακού σε πλατεία "Μικράς Ασίας"!!!
Και όλα αυτά, χωρίς  βεβαίως να γνωρίζει τίποτε ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού. Την ώρα που οι κάτοικοι του Τσακού διοργάνωναν την εθιμική ετήσια γιορτή τους στην πλατεία Τσακού, κατά την εορτή του Προφήτη Ηλία, ο Σύλλογος Μικρασιατών ...εργαζόταν σκληρά για την συγκομιδή υπογραφών, με στόχο την...κατάργηση της ονομασίας Τσακού από την περιοχή!!!
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού κ. Βασίλης Σαββίδης, πληροφορηθείς το γεγονός, αφ' ενός αιφνιδιάστηκε για τις ενέργειες του Συλλόγου των Μικρασιατών, ταυτόχρονα όμως διαβεβαίωσε ότι "κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου