Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΑΨΥΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΡΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ!


Η χώρα τελεί υπό κατοχή. Την  πιο σκληρή κατοχή, η οποία ήδη  περιγράφεται από πολλούς (Θεοδωράκης κ.λ.π.), ως χειρότερη και από αυτή του 1940. Η τότε στρατιωτική κατοχή των Γερμανών κράτησε λιγότερο από 4 χρόνια. Η σημερινή οικονομική κατοχή, που εξαθλιώνει την χώρα και τον λαό, υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 30 χρόνια!!!
Χωρίς ελπίδα, χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον. Οι νέοι και χιλιάδες Ελλήνων, εγκαταλείπουν την πατρίδα για την ξενιτειά. Η χώρα έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω. Η δημόσια περιουσία της χώρας παραδίδεται στους διεθνείς εγκληματίες της τοκογλυφίας. 
Και όμως, γι' αυτή την κατάσταση στην οποία μας έβαλε με το έτσι θέλω ο Παπανδρέου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, το μόνο που βρήκε να πει, ήταν:
"Νομίζω ότι επειδή η Ελλάδα έχει περάσει τέτοιες κρίσεις, τέτοιες δοκιμασίες, βρήκε την δύναμη και ξεπέρασε τις δυσκολίες. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, θα τις ξεπεράσουμε και τώρα τις δυσκολίες"
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Λες και βρίσκεται εκτός πραγματικότητας ο Αρχιεπίσκοπος!  Πώς έφτασε εδώ ο τόπος και ο Έλληνας Μακαριώτατε; Ποιος ετοίμασε και έσυρε σε αυτή την δόλια δοκιμασία την χώρα; Πώς και από πού μπορεί ο πιστός να αντλήσει αισιοδοξία από το μήνυμά σας; Έτσι, αορίστως, επειδή και στο παρελθόν η Ελλάδα...βρήκε την δύναμη και ξεπέρασε τις δυσκολίες; 
Κρίμα, κρίμα, Μακαριώτατε!
Ο λαός και το πλήρωμα της Εκκλησίας περίμεναν Ψυχικό Ανάστημα από μέρους σας. 
Και δυστυχώς δεν το δείχνετε!

1 σχόλιο: