Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



Στις 28/7/1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος επετύγχανε τη Συνθήκη των Σεβρών, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα παραχωρούνταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, και η Θράκη.  Η περιοχή της Σμύρνης  θα διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των Συμμάχων, και θα μπορούσε να προσαρτηθεί στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα. Ουσιαστικά τα σύνορα της Ελλάδος διπλασιάστηκαν, έφθαναν σχεδόν 40 χιλιόμετρα από την Κων/πολη. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, περιμένοντας στο σταθμό Λυών των Παρισίων για να επιστρέψει στην Ελλάδα και έχοντας στα χέρια του την μοναδικά επιτυχή για την Ελλάδα συνθήκη των Σεβρών, δέχθηκε επίθεση από δύο επίδοξους δολοφόνους του οι οποίοι τον τραυμάτισαν.  Αυτή ήταν η ανταμοιβή του Βενιζέλου!


Ενενήντα ένα χρόνια μετά, στις 25/7/2011 ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου επέστρεφε από τις Βρυξέλλες έχοντας διπλασιάσει το δανεισμό της Ελλάδος  και πετσοκόβοντας στο μισό τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων! Ταυτόχρονα παραχωρούσε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές και μείωνε την εθνική κυριαρχία της χώρας!
Με την άφιξή του στην Αθήνα, ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αποθεώθηκε και από τους 153 βουλευτές του!  Αυτή ήταν η ανταμοιβή του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου!
Κάντε σύγκριση και βγάλτε συμπέρασμα. Έτσι γράφεται η Ιστορία!!!

10 σχόλια:

  1. Μάκαρε με τέτοια φόρα που έχεις πάρει παίζει να ανακαλύψεις και καμιά μηχανή του χρόνου ρε μπας και ησυχάσουμε !!! Κάνε και μια σύγκριση με Καραμανλή να πέσει το γέλιο της αρκούδας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρατηρητη, οταν...ριξεις την κυβερνηση, οταν...εγκαταστησεις αρεστο σε εσενα πρωθυπουργο, τοτε....τοτε....να γραψουμε κανενα αρθρο με κριτικη στον χολαργο και συγκεκριμενα για καποιους κυριους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάκη ώρα έχεις να ανεβάσεις κάτι για τον Δασκαλόπουλο ....πήγες διακοπές; Άνδρο ; χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακη αν εχεις κοτερο, παμε μια βολτα;;
    χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=9YbzsXGsisE&feature=related

    xaxaxxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πως φαινεται οτι καποιοι δεν εχουν τι να κανουν και καθονται και γραφουν ειρωνικα σχολια σε καθε τι!!!αφου έχετε τοση ορεξη να κρίνετε τον δασκαλόπουλο τον αυγουροπουλο και δεν ξερω εγω ποιον αλλο γιατι δεν φτιάχνετε ενα Blog και εσείς να κάνετε την κριτική που σας αρεσει???αλλα μαλλον απλα βολευεστε κατω απο το ΑΝΩΝΥΜΟΣ και σπρώχνετε τον μάκη να γράψει αυτα που εσείς θέλετε!!ο μακης ειναι δημοσιογραφος και γραφει αυτα που κοινουν σε εκείνον το ενδιαφέρον και όχι στον κάθε ανωνυμο!!!
    το μόνο που καταλαβαινει κανεις απο αυτα τα σχόλια ειναι οτι από πισω τους κρύβονται δειλοί άνθρωποι που εχουν πρόβλημα με τον μάκη και δεν μπορούν να του το πουν μπροστα του!!!το internet σας δίνει την δυνατοτητα να συνεχίσετε να είστε ανώνυμοι αλλα ετσι ποτε κανείς δεν θσ σας παρει στα σοβαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΣΚΕΙ "ΤΟΝΟΥΣ" ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ....(ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ)

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ) ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟ. ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟ (ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΚΕ. ΚΑΚΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ, Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗς ΤΟΥ SITE ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ) ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΤΕ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΣΥΝΕΠΩΣ, "ΤΟΝΟΥΣ" ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ (ΑΔΙΚΩΣ...) ΚΑΙ "ΜΗΔΕΝ" ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.....

    Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ....

    ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΣΤΟΧΑ.
    ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΜΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ "ΘΑΒΟΝΑΤΙ"....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ.

    ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΣΑ & ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΚΕ. ΚΑΚΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ ΘΕΩΡΩ ΛΙΓΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ,

    ΔΙΑΒΑΛΩ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΛΛΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ....(30 ΜΕΡΕΣ, ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ)

    ΜΟΝΟ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ....ή....ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙΘΕΤΑΙ ΜΗΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ........ΔΛΔ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΑ...)

    ΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ, ΚΕ ΚΑΚΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ, ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ;;;

    ΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ...(ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΑΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΧΟΛΕΝΟΥΝ...)

    "ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ" ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ! (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριοι, εσείς που δεν έχετε βαρεθεί να επιμένετε να ασχοληθεί ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ με τον Αυγουρόπουλο: Εάν οι εφημερίδες "30 Μέρες" και "Φωνή του Δημότη" πιστεύετε ότι προσφέρουν καλύτερες δημοσιογραφικές ευκαιρίες επί του θέματος, δεν έχετε παρά να πιέσετε τις εφημερίδες αυτές να ασχοληθούν με τον Αυγουρόπουλο. Για μας η περίπτωση Αυγουρόπουλου θεωρείται χωρίς περαιτέρω δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Απλά πράγματα κύριοι. Αλλιώς, αν επιμένετε ότι μπορείτε να βγάλετε ...δημοσιογραφικό λαβράκι, κάντε τη δική σας έρευνα ή απευθυνθείτε στις άλλες εφημερίδες. Όπως κάθε εφημερίδα, έτσι και ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είναι σαν το εστιατόριο: Προσφέρουμε αυτό το μενού, εάν σας αρέσει καλώς εάν όχι, τι πρέπει δηλαδή, να σας φτιάξουμε σώνει και καλά αυτό το ...πιάτο που θέλετε εσείς; Δεν μας αρέσει το ...φαγητό "Αυγουρόπουλος" κύριοι, πηγαίνετε στο διπλανό μαγαζί που πιθανώς να μπορεί να το ...μαγειρέψει
    Ο "Αυγουρόπουλος" αποτελεί μπαγιάτικο μενού. Δεν είναι στην επικαιρότητα, δεν βρίσκεται στην εξουσία, δεν επηρεάζει καταστάσεις, με λίγα λόγια δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς ασχολούμαστε με...καυτά δημοσιογραφικά μενού. Με τον Παπανδρέου που ξεπουλάει την Ελλάδα, την Τρόϊκα, τους αγανακτισμένους, τους...ταξιτζήδες, τα αυθαίρετα του Αιγιαλού. Βλέπετε τις συνεντεύξεις και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που έχουμε αναρτήσει και πόσοι θεατές τα έχουν παρακολουθήσει. Σχεδόν 900 τη συνέντευξη ΛΑΦΑΖΑΝΗ, σχεδόν 500 το ρεπορτάζ για το "φρούριο Αγγέλου στον αιγιαλό" και πάει λέγοντας.
    Με τον Αυγουρόπουλο θα ασχολούμαστε τώρα; Υπάρχει μια παροιμία που λέει "εδώ καράβια χάνονται...βαρκούλες ανεμίζουν".
    Ε, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δημοσιογραφικές βαρκούλες την ώρα που βουλιάζουν καράβια δίπλα μας!
    Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή