Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!


Έχει αφήσει να αραχνιάζουν σκοπίμως απλήρωτα τιμολόγια στην Οικονομική Υπηρεσία  του Δήμου χωρίς να τα εξοφλεί!



Ύπουλο παιχνίδι στις πλάτες των προμηθευτών παίζει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής  υπό την διοίκηση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά!
Δεκάδες επί δεκάδων απλήρωτα τιμολόγια  είναι παρατημένα στα ράφια του δήμου από την άνοιξη και το καλοκαίρι  του 2010, χωρίς να κινείται η παραμικρή διαδικασία για την εξόφλησή τους!  Εν μέσω βαθιάς κρίσης, την ώρα που οι προμηθευτές έχουν ήδη πληρώσει -εδώ και ενάμισι χρόνο- τον ΦΠΑ που αναλογεί στις υπηρεσίες που έχουν παράσχει προς τον δήμο Αγίας Παρασκευής και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των προμηθευτών τόσο προς την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κα Κουνέλη όσο και προς τον ίδιο τον Δήμαρχο, δεν …κουνιέται φύλλο!
Η κα Κουνέλη κυριολεκτικά έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, διότι όπως μας αποκάλυψε  πολλά τιμολόγια ενώ είναι ήδη έτοιμα προς πληρωμή,  τρία άτομα της Επιτροπής κωλυσιεργούν εδώ και 6 μήνες, χωρίς να βάζουν την υπογραφή τους  στο τελικό Ο.Κ. για την εξόφληση των τιμολογίων!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ομολογείται από την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου ότι …ψάχνει τους αρμόδιους της Επιτροπής να βάλουν την υπογραφή τους και είτε δεν τους βρίσκει είτε καθυστερούν αδικαιολόγητα!  Σε ερώτησή μας γιατί δεν υπογράφουν τα εντάλματα, η κα Κουνέλη αποκάλυψε: «Τι να σας πω, εδώ και 6 μήνες τους… ψάχνω. Τα τιμολόγια χρειάζονται την υπογραφή τους για να πάνε στο ταμείο προς εξόφληση. Χωρίς αυτή δεν μπορώ να τα προωθήσω»!!!
Οι …αρμόδιοι της  Επιτροπής που δεν έχουν υπογράψει εδώ και έξι μήνες είναι οι κ. κ. Χερουβής , Μυλωνάκης καθώς και η κα Παπαντωνίου!
Για να διαπιστώσετε πόσο τούς… ψάχνει η κα Κουνέλη,  αρκεί να ειπωθεί ότι τόσο ο κ. Χερουβής όσο και η κα Παπαντωνίου εργάζονται στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής σε διπλανά γραφεία δηλαδή από την Οικονομική Υπηρεσία, ενώ ο κ. Μυλωνάκης  ήταν πρώην Δημοτικός Σύμβουλος!
Χαρακτηριστικό της κωλυσιεργίας, είναι ότι ο Γιώργος Χερουβής (το ένα από τα τρία μέλη της Επιτροπής) προχθές πήρε την καλοκαιρινή του άδεια.   Οπότε γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει ….φως στο τούνελ  για το πότε θα πληρωθούν οι προμηθευτές!
Ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, από την πλευρά του απάντησε ότι «από την αρχή του χρόνου έχουμε πληρώσει περίπου 3.000.000 ευρώ, τιμολόγια της προηγούμενης περιόδου»,  χωρίς όμως να δώσει την παραμικρή απάντηση για το πότε θα εξοφληθούν τα συγκεκριμένα δεκάδες τιμολόγια που αραχνιάζουν στην Οικονομική Υπηρεσία, τα οποία δεν υπογράφουν οι…αρμόδιοι. Το μόνο που μας υποσχέθηκε ήταν  «θα επικοινωνήσει μαζί σας σε λίγο ο κ. Χερουβής», ο οποίος όμως μετά από λίγη ώρα …έφυγε για διακοπές!

Ο Δήμαρχος φέρει τεράστια προσωπική ευθύνη για την πολύμηνη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εξόφληση των τιμολογίων των προμηθευτών, καθυστέρηση που ενδεχομένως να  τελεί κάτω από  τις δικές του εντολές!
Τα όσα μάλιστα είπε ο Δήμαρχος αφήνουν το περιθώριο να έχουν δόση αλήθειας αυτό που εκφράζουν απλήρωτοι προμηθευτές ότι δηλαδή ο Δήμος εξόφλησε γνωστούς και φίλους, αφήνοντας στο ράφι τούς μη αρεστούς ή αποκλεισμένους από την διοίκηση Ζορμπά προμηθευτές!  
Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία επίπτωση σε βάρος των υπαλλήλων που δεν υπογράφουν τα προς πληρωμή τιμολόγια. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να αιτιολογήσουν γιατί κωλυσιεργούν επί 6 μήνες και δεν υπογράφουν τα απολύτως νόμιμα τιμολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου