Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σε νευρική κρίση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια

peloponnisiaki.gr

του Σπύρου Μασούρη
Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει εδώ και καιρό πλέον οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην περιφέρεια, καθώς βλέπουν από την μια το κόμμα τους να καταρρέει εξαιτίας των αδιεξόδων που το ίδιο προκάλεσε στην οικονομία και την αγορά, από την άλλη, έρχονται σε επαφή με πολίτες οι οποίοι δείχνουν πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη πλέον στην κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου.
...Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην επαρχία, έχουν τον δύσκολο ρόλο να έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες  που έχουν διαπιστώσει την αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης που πολιτεύτηκε από την πρώτη στιγμή αναδεικνύοντας τον λαϊκισμό (συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου σε πορείες της ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά και αργότερα, υποσχέσεις πως λεφτά υπάρχουν, πως υπάρχει το σχέδιο εξόδου από την κρίση, πως για όλα φταίει η κυβέρνηση Καραμανλή και πως οικονομική κρίση δεν υπάρχει κ.ο.κ.) και αργότερα, δείχνοντας την ανικανότητά της να χειριστεί την κρίση (τιτανικός, αναξιοπιστία ελληνικών στοιχείων, μνημόνιο, αποτυχία μνημονίου, μεσοπρόθεσμο κ.ο.κ.).
Το γεγονός αυτό τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση, αφού μαζί με τον Γ. Παπανδρέου, όλα αυτά ήταν στοιχεία που και οι ίδιοι ανέλαβαν σε κάθε περίοδο να τα επικοινωνήσουν στους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας, προσπαθώντας να τους πείσουν πως η μόνη σωτηρία για την χώρα είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, όσα επώδυνα μέτρα κι αν έπαιρναν, όσους μισθούς κι αν έκοβαν, όσο κι αν η μεγάλη τους έγνοια ήταν να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα και μόνο. Όμως το πρόβλημα για τους βουλευτές είναι πως απέναντί τους έχουν υποψιασμένους πολίτες, που διαπιστώνουν και αμφισβητούν τις προθέσεις μερίδας του τύπου, ο οποίος αν και πλήττεται από την κρίση, επιχειρεί να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, να μιλήσει για την μεγάλη επιτυχία στη σύνοδο κορυφής, για την ανάκαμψη του Γ. Παπανδρέου, ενώ την ίδια ώρα δεν αγγίζουν καν το τραπεζικό σύστημα, έχοντας στις σελίδες τους σειρά από διαφημίσεις τραπεζικών ιδρυμάτων.
Αλλά ο κόσμος της επαρχίας έχει μάθει την άμεση επικοινωνία με τους πολιτικούς, που τους θέλει στα καφενεία, γι’ αυτό και ο ρόλος τους γίνεται δύσκολος και επικίνδυνος. Πώς θα στηρίξουν κάτι που έχει οδηγήσει στην κατάρρευση την χώρα, την τοπική αγορά, τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά; Πώς θα αναπτύξουν επιχειρήματα υπέρ της κυβέρνησης, η οποία έχει χάσει την αξιοπιστία της λόγω της ανακολουθίας λόγων και πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου