Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΕΥΓΕΙ, ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!



ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ




Από την Δευτέρα ο κάθε κατεργάρης θα βρίσκεται στο πόστο του. Την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά η νέα φθινοπωρινή περίοδος, με το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού.
Οι μνηστήρες της επόμενης Δημαρχίας αρχίζουν σιγά -σιγά να γίνονται γνωστοί έστω και αθόρυβα, έστω και παρασκηνιακά.

Ο Δήμαρχος Ξύδης, θεωρείται ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει για 6η φορά την Δημαρχία. Άλλωστε θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υστεροφημία του να τολμήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, την ώρα που οι συνθήκες δεν θα τον ευνοούν το 2014, για πολλούς λόγους.
Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να αποκλείει τίποτε, όμως είναι σαφές  ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν θα ευνοούν μια επανάληψη της υποψηφιότητας Ξύδη. Και ο ίδιος το γνωρίζει. Και σίγουρα θα θέλει να αποχωρήσει ως αήττητος -νικητής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε να βρίσκεται στην θέση του; Το ρεκόρ Ξύδη δεν πρόκειται να καταρριφθεί. 
Αυτό που πιστεύουμε ότι θα γίνει, είναι ο Ξύδης να θελήσει να δώσει το στίγμα του και στις επόμενες εκλογές, ορίζοντας το διάδοχό του.
Ποιος θα είναι αυτός; Θα είναι ο Η. Αποστολόπουλος; Ο Χ. Δασκαλόπουλος; Ή θα είναι ο Δ. Τούτουζας; Μήπως θα είναι κάποιος άλλος, πιθανόν αξιωματικός από του Παπάγου;
Εμείς πιστεύουμε ότι ο Ξύδης θα προτιμήσει την λύση-έκπληξη! Είναι απρόβλεπτος.
                                               
Όμως, η δίκαιη επιθυμία των Αποστολόπουλου- Τούτουζα να διεκδικήσουν τη Δημαρχία ως νέοι, άφθαρτοι και έντιμοι που είναι, θα θελήσει να βρει την έκφρασή της, ανεξάρτητα από το τι θα πράξει ο Ξύδης.
Στο στρατόπεδο Νικολάου, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Με δεδομένο ότι η υποψηφιότητα Δ. Νικολάου είναι φθαρμένη, ανεξάρτητα με την δήλωση και επιθυμία του ίδιου να ξανακατέβει υποψήφιος Δήμαρχος, η βάση της παράταξης αλλά και η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή, θα απαιτήσει την ανανέωση του προφίλ της.

           

Ο Γιάννης Κεχρής προβάλλει ως ο γιατρός με τις περισσότερες συμπάθειες και ψήφους στον Χολαργό, ως ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει την αλλαγή που ζητάει η πόλη του Χολαργού,  ώστε να έχει τον δικό της ικανό υποψήφιο που θα αντιπαρατεθεί απέναντι σε μια υποψηφιότητα του Παπάγου.
Ας μην γελιόμαστε: Η "βεντέτα" που ξεκίνησε ανάμεσα στις δυο πόλεις Χολαργού-Παπάγου και κυρίως το πάθος με το οποίο εκδηλώθηκε το εκλογικό σώμα του Παπάγου για να βγάλει τον "δικό του Δήμαρχο", είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση στις επόμενες εκλογές. Οι Χολαργιώτες, ανεξάρτητα εάν ψήφισαν Παπαγιώτη Δήμαρχο, την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σκεφτούν τοπικιστικά, όπως ακριβώς έπραξαν οι Παπαγιώτες. Συνεπώς η υποψηφιότητα Κεχρή, φαίνεται να έρχεται ...κουτί για τους Χολαργιώτες. 
Στην παράταξη Νικολάου όμως, υπάρχει και ο Τίγκας. Ο  φιλόδοξος αξιωματικός από του Παπάγου. Θα ήταν μια ιδανική υποψηφιότητα, θα ήταν η ιδανική περίπτωση να πάρει το δαχτυλίδι από τον Ξύδη εάν ανήκε στην παράταξή του Δημάρχου και -κυρίως- εάν δεν τα είχε σπάσει με τον Δήμαρχο Παπάγου, συνεργαζόμενος τελικά με τον Νικολάου!
Επειδή όμως  -το είπαμε- ο Ξύδης αρέσκεται να αιφνιδιάζει τους πάντες, μην φανεί εντελώς απίθανο, ο Ξύδης να δώσει το δαχτυλίδι στον... Τίγκα! Είπαμε, ο Ξύδης θα σκεφτεί σοβαρά να χρίσει διάδοχό του αξιωματικό από του Παπάγου. Και εάν είναι προβεβλημένος, ακόμη καλύτερα. Στο σημερινό Δ.Σ. Ο Τίγκας είναι αυτός που διαθέτει όλες τις παραπάνω ιδιότητες. 
Εάν μάλιστα ο Ξύδης έδινε το ...δαχτυλίδι στον Τίγκα, θα έδειχνε απρόσμενη μεγαλοθυμία και πρακτικά θα...άδειαζε τον Τίγκα για όση προεκλογική ζημία υπέστη από αυτόν!  Μια τέτοια πράξη θα θύμιζε ...χολυγουντιανή ταινία.

Η υποψηφιότητα-έκπληξη:
Επειδή είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για τις δημοτικές εκλογές του 2014, κατ' αρχήν δεν ξέρουμε πώς θα είναι η Ελλάδα τότε και εάν υπάρχει ελεύθερη Ελλάδα, παρ' όλα αυτά σας ενημερώνουμε για να σας κρατάμε σε εγρήγορση, λέγοντας ότι εκτός από αυτές τις υποψηφιότητες και ανάλογα με το διαμορφούμενο κλίμα μπορεί να υπάρξουν και άλες υποψηφιότητες-έκπληξη.
Ίδωμεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου