Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Σε θέση κλειδί ο σκοτεινός πολέμιος της Ελλάδας

Ο Νουσρέτ Τάσντελερ, τοποθετήθηκε στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων της Τουρκίας. 
Εμπλέκεται στην υπόθεση "μαύρης προπαγάνδας" με στόχο την πρόκληση κρίσης με την Ελλάδα

Τον άνθρωπο (δεξιά στη φωτογραφία) που κατηγορείται ως βασικός ενορχηστρωτής της δημιουργίας σελίδων "μαύρης προπαγάνδας" κατά της Ελλάδας τοποθέτησε το τουρκικό συμβούλιο κρίσεων στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων.
Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Δ' Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου), στρατηγό Νουσρέτ Τάσντελερ, ο οποίος είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση που σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο "θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση με την Ελλάδα".


Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται 22 ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι "προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας με χρήση βίας ή προσπάθειας παρεμπόδισης του έργου της κυβέρνησης".
Το θέμα είχε έλθει για πρώτη φορά στην επικαιρότητα με ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ταράφ" στις 2 Φεβρουαρίου 2009.
Ιστοσελίδες με στόχο την Ελλάδα


Η εφημερίδα έγραφε ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο είχε δημιουργήσει 35 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο "με σκοπό τον ψυχολογικό πόλεμο". Αναφερόταν μάλιστα και οι τίτλοι των ιστοσελίδων μεταξύ των οποίων υπήρχαν οι "greekmurderers.net", "pontuslu.com" και άλλες. Αμέσως μετά το δημοσίευμα το επιτελείο είχε ανακοινώσει ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες έχουν κλείσει.
Στις 4 Νοεμβρίου 2009, δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή ανώνυμου αξιωματικού προς τον εισαγγελέα, στην οποία γινόταν λόγος για "χούντα" μέσα στο στράτευμα που παρακολουθεί περίπου 400 ιστοσελίδες, τις οποίες έχει κατηγοριοποιήσει ως "ισλαμιστικές", "διαμελιστικές" (φιλοκουρδικές), "αριστερές" κλπ.
Η επιστολή συνοδευόταν κι από τον κατάλογο των ιστοσελίδων αυτών. Ταυτόχρονα, παρουσιαζόταν και δεύτερος κατάλογος ιστοσελίδων που έμμεσα χρησιμοποιούσε, όπως αναφερόταν στην επιστολή η "χούντα", για λόγους προπαγανδιστικούς.


Μεταξύ των ιστοσελίδων, υπήρχαν και τρεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τις ιστοσελίδες www.greekmurderers.com, www.yunanli.com και www.pontuslu.com.Η εφημερίδα "Ταράφ" πριν από μερικές μέρες, στις 31 Ιουλίου, αναφερομένη και πάλι στο θέμα έγραψε ότι σύμφωνα με το γενικό επιτελείο "η ιστοσελίδα greekmurderes.net περιλαμβάνει κείμενα προς ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Έλληνες".
Η "Ταράφ" σημείωσε σχετικά το εξής: "Η ομολογία αυτή σχετικά με την ιστοσελίδα αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση. Προκύπτει δηλαδή ότι το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων έκανε μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας η οποία είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Ευτυχώς οι Έλληνες αυτή την περίοδο ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα σε βαθμό που δεν ενδιαφέρονται με αυτά".


Η εφημερίδα έγραψε επίσης ότι το περιεχόμενο των ιστοσελίδων είναι προσβάσιμο και σήμερα μέσω της ιστοσελίδας "archive.org".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου