Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ... ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ...ΚΟΛΠΟ;
Σαν τους κοινούς κλέφτες που κατεβάζουν ρολά, πτωχεύουν την εταιρεία τους και εξαφανίζονται αφήνοντας τεράστια χρέη πίσω τους, ενεργούν ασφαλιστικοί φορείς και Ταμεία του κράτους. 
Η Πολιτεία χαρατσώνει με  τέλος επιτηδεύματος όλους τους επαγγελματίες, αλλά την ίδια ώρα τα  ασφαλιστικά και άλλα δημόσια Ταμεία οφείλουν εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ στους ίδιους επαγγελματίες, χωρίς να δίνουν...δεκάρα !
Πρόκειται για τον παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο. Από την άνοιξη του 2010 πολλοί δημόσιοι οργανισμοί και Ταμεία, με πρώτο και καλύτερο τον ΟΠΑΔ έχουν κηρύξει στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα τεράστια χρηματικά ποσά να παραμένουν απλήρωτα και κυριολεκτικά να κινδυνεύουν να χαθούν άμεσα για τους προμηθευτές!
Ο ΟΠΑΔ μάλιστα από 1ης Οκτωβρίου διαλύεται και μετατρέπεται σε Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Τα τεράστια χρέη του ΟΠΑΔ υποτίθεται ότι μεταφέρονται στον νέο Οργανισμό, κανείς όμως δεν μπορεί να βεβαιώσει  ότι ο νέος ασφαλιστικός φορέας θα αποδεχθεί το σύνολο των χρεών του ΟΠΑΔ. ούτε βεβαίως να εγγυηθεί ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές του προς τους επαγγελματίες! Πρώτα θα συσταθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. του νέου Οργανισμού και μετά από διαρκή συμβούλια και αναθέσεις σε επιτροπές, θα ελέγξει την ...εγκυρότητα των ποσών προκειμένου να τα αποδεχθεί ή όχι!
Το οικονομικό αδιέξοδο όμως στο οποίο βρίσκεται το κράτος αναμένεται να οδηγήσει στις εξής δύο τραγελαφικές και συνάμα οδυνηρές για τους επαγγελματίες περιπτώσεις: Ο νέος Οργανισμός (ΟΠΠ) ή δεν θα αποδεχτεί κανένα χρέος του ΟΠΑΔ ή θα καλέσει τους πιστωτές του για να πετσοκόψει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων, πληρώνοντας το υπόλοιπο σε ...ομόλογα!
Σε κάθε περίπτωση ο ΟΠΑΔ ή ο νέος φορέας ΟΠΠ θα "φάει" τα λεφτά του κοσμάκη!
Η περίπτωση εκδοτικού οίκου στον οποίο το Υπουργείο Παιδείας οφείλει 1.000.000 (ένα εκατομμύριο) € είναι μια ακόμη περίπτωση που από μόνη της αποκαλύπτει ότι τα απίστευτα χρέη του Δημοσίου προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι μη διαχειρίσιμα! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το δημόσιο χρέος της χώρας!
Με την μόνη διαφορά ότι το δημόσιο χρέος είναι προς τους δανειστές-νταβατζήδες οι οποίοι ήδη έχουν εισπράξει και ξαναεισπράξει σε τόκους τα χρήματά τους, ενώ το χρέος της Πολιτείας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες καταστρέφει τους δεύτερους!
Ενώ για το Δημόσιο χρέος της χώρας προς τους τραπεζίτες ο Παπανδρέου έχει δηλώσει ότι "οι δανειστές μας θα πάρουν όλα τους τα λεφτά", για τους οικογενειάρχες-ελεύθερους επαγγελματίες η Πολιτεία μεθοδεύει την...ληστεία τους!

Τέλος σημειώνεται ότι Σύλλογοι ελεύθερων επαγγελματιών έχουν ενημερώσει τα μέλη τους να μην εκτελούν διατακτικές-συνταγές από τον ΟΠΑΔ, διότι δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ! Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών κ. Στέλιος Μυλόβας, μιλώντας στον "Παρατηρητη",  είπε: "Ο ΟΠΑΔ έχει κηρύξει στάση πληρωμών εδώ και ενάμισι χρόνο. Τα λεφτά που χρωστάει στους οπτικούς μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται χαμέν"!

1 σχόλιο:

  1. τι λέει το παιδί ? μια μετάφραση στα ελληνικά θα κάνει κάποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή