Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙΓΚΑΣ: "Οι Ηγέτες θα πρέπει να σέβονται"

 


Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του και με αφορμή τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του Δ. Νικολάου (επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Δημότες") για αρχηγίσκους" και "σκουλήκια" που υπάρχουν δίπλα του! Χαρακτηρισμοί που απευθύνονταν εμμέσως προς άμεσους συνεργάτες του .
Ακόμη, ο κ. Τίγκας αναφέρεται με λεπτομέρεια στα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση για διεξαγωγή συνεδρίου. Ο τίτλος-δήλωση του κ. Τίγκα "Οι ηγέτες θα πρέπει να σέβονται", πέρα από το περιεχόμενο της ανακοίνωσής του, αναρωτιόμαστε εάν δίνει το έναυσμα για περαιτέρω εξελίξεις. 
Η ανακοίνωση του κ. Τίγκα έχει ως εξής:

"Με βάση την τελευταία ανακοίνωση του πρώην Δημάρχου Χολαργού, σχετικά με το προγραμματισμένο για τα τέλη Νοεμβρίου συνέδριο του συνδυασμού, θα ήθελα με τον πλέον ειλικρινή και κατηγορηματικό τρόπο  να ενημερώσω τους δημότες μας για όσα έλαβαν χώρα.

        Συναντηθήκαμε λοιπόν το απόγευμα της Τρίτης 30 Αυγούστου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Νικολάου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τίγκας, Κεχρής και Αυγουρόπουλος προκειμένου να αποφασίσουμε για την υποψηφιότητα του εκπροσώπου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ - πρώην ΤΕΔΚΝΑ).

Το αίτημα και πρόταση του κ. Νικολάου ήταν να υπάρχει μία και μοναδική υποψηφιότητα. Ο κ. Αυγουρόπουλος που είχε εκφράσει την επιθυμία του να είναι  υποψήφιος για την ΠΕΔΑ απέσυρε ευθύς εξ αρχής την υποψηφιότητά του, επιμένοντας όμως και σε μια δεύτερη υποψηφιότητα, άλλου. Ο κ. Κεχρής πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίου μετά από ένα εξάμηνο, προκειμένου να συζητήσουμε τα αίτια της βαριάς ήττας και να προχωρήσουμε στην εκλογή Αρχηγού, προτείνοντας παράλληλα να υπάρξει και μια δεύτερη υποψηφιότητα.

Μετά από συζητήσεις αρκετής ώρας και τη διαπίστωση από όλους ότι έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα στο συνδυασμό, οδηγούμαστε με βεβαιότητα στην αποτυχία, συμφωνήσαμε με τους συναδέλφους στη μοναδική υποψηφιότητα αυτή του κ. Νικολάου, που σήμαινε βέβαιη εκλογή και από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου και τη διεξαγωγή συνεδρίου περί τα τέλη Νοεμβρίου. Με την άποψη αυτή συμφώνησαν ΟΛΟΙ.

 Στην ουσία το συνέδριο ήταν η υποχώρηση του πρώην Δημάρχου έναντι της μιας και μόνης, της δικής του δηλαδή υποψηφιότητας. Ακόμη αποφασίσθηκε να εκδοθεί ανακοίνωση η σύνταξη της οποίας ανατέθηκε σε μένα, σύμφωνα με απόφαση των παρισταμένων.  

         Την επομένη επισκέφθηκα τον κ. Νικολάου στο γραφείο του περί την 18:15 ω και του έδειξα το κείμενο της ανακοίνωσης. Μου διόρθωσε μόνο μία λέξη και μου είπε ότι συμφωνεί. Μετά από λίγη ώρα στις 19:00 είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο όπου έδειξα την ανακοίνωση στους κ.κ. Κεχρή και Αυγουρόπουλο με τον τελευταίο να έχει ένσταση για τη συμμετοχή του στη επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου. Κατόπιν τούτων έστειλα το βράδυ της ίδιας μέρας την ανακοίνωση στον τύπο.

Έτσι και μόνο έτσι έγιναν τα πράγματα. Ουδείς εκβιάσθηκε, ουδείς παραπλανήθηκε, ουδείς διαφώνησε για το συνέδριο, ουδείς είπε να μην αποσταλεί η ανακοίνωση. Τα παραπάνω δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση.

Σε ότι αφορά τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς περί «αρχηγίσκων» και «σκουληκιών», θεωρώ ότι είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Δεν με αφορούν και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την έντιμη και αξιοπρεπή στάση που τήρησα, τηρώ και θα συνεχίσω να τηρώ όλα αυτά τα χρόνια.

 Είναι αυτονόητο ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν επιθυμώ να συμμετάσχω στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου παραιτούμενος από τη θέση του Προέδρου στην οποία είχα ορισθεί με απόφαση του πρώην Δημάρχου.

        Το μόνο που με ενδιαφέρει στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση και η αγάπη των δημοτών μας που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και αυτών που με εκτιμούν έστω και αν δεν με ψήφισαν. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ απεριόριστα και το γνωρίζουν.
Κώστας - Πολυχρόνης Τίγκας
Αν. Καθηγητής  Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και
Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
Αντιστρατήγος ε.α.
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού"
       







10 σχόλια:

  1. Κε Τίγκα ΑΡΚΕΤΑ ανεχθήκαμε την Πολιτική σας υποκρισία και τις πολιτικές σας "κωλοτούμπες":

    1) Ενημερωθήκαμε ότι όταν ήσασταν μαζί με τον κο. Ξύδη ΨΗΦΗΣΑΤΕ την "ανάπλαση" της Αγίας Σκέπης. (Στο Δ.Σ το Παπάγου)
    Όταν τα "χαλάσατε" με τον κο. Ξύδη, και ήρθε το θέμα στο Δ.Σ, δηλώσατε ότι ΔΕΝ σας είχαν πληροφορίσει σωστά και ΤΩΡΑ είστε κατά του έργου που πρό 2ετίας (ή 1 χρόνο) είχατε ψηφήσει...
    * Ο Ορισμός της Πολιτικής Κωλοτούμπας"

    2)Θέλατε να κατέβαιτε "ανεξάρτητος" και τελικά κατεβήκατε με τον κο. Νικολάου. Θαυμάσια λοιπόν!
    Το μετανιώσατε μήπως...;
    Γιατί αν το μετανιώσατε, να η ευκαιρία να κατέλθετε ανεξάρτητος και να πάρετε 3-4% από του Παπάγου...
    Γιατί ο ΧΟλαργός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλιτα και αγέλαστα..."

    Άντε λοιπόν να σας δούμε...

    3)Ειλικρινά, ακούμε από πάρα πολλούς Χολαργιώτες παράπονα τόσο για την νέα δημοτική αρχή όσο και για την "αντιπολίτευση" που ασκείτε στο Δ.Σ.
    Γ
    ιατί κε. Τίγκα δεν μας ενημερώνετε με ποιό τρόπο κατά-χρεώθηκε ο Δήμος μας (Χολαργού);;

    Γιατί δεν μας ενημερώνετε για το τι συνέβει με τους ισολογισμούς που ΔΕΝ κατατέθησαν το 2008-2009-2010;; Ρωτήστε τον κο. Αυγουρόπουλο που είναι "παντογνώστης" και ήταν και αντιδήμαρχος και ενημερώστε μας...!!

    Κε. Τίγκα, έχετε εγκλωβιστεί στην "πτωτική" πορεία των ενεργών δημοτών και ΠΟΛΙΤΙΚΑ πρέπει να αναλάβατε τις ευθύνες σας...!!

    Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι πολλοί Χολαργιώτες βαρέθηκαν, κυριολεκτικά όμως, από τους διάφορους "σωτήρες" στρατιωτικούς εκ' Παπάγου που ήρθαν να μας σώσουν.

    Για αυτό δύο λύσεις υπάρχουν:

    Είτε ανεξαρτητοποιηθείτε είτε παραιτηθείτε!!

    Αυτό θα έκανε ένας Πολιτικός που πραγματικά ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙ Ή ΑΡΧΗΓΙΣΚΟ.....

    Άντε λοιπόν κε. Ναύαρχε...συγνώμη, Στρατηγέ μου να σε δούμε λοιπόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους μετά τις ανακοινώσεις Τίγκα και Κεχρή φάνηκε ότι υπάρχει μέλλον στο νέο Δήμο. Ο Δήμαρχος αδιάφορος κυρίως για εμάς στο Χολαργό και ο "πρώην" απλά απαράδεκτος.
    Μία φιλική συμβουλή προς τους κ.κ. Τίγκα και Κεχρη: Βρείτε τα και βοηθείστε για να πάει μπροστά ο νέος Δήμος.
    Προκοπή δε θα δούμε ούτε από την παράταξη του κ. Ξύδη, ούτε από τον ξεπερασμένο και χωρίς κανένα πολιτικό μέλλον κ. Νικολάου.
    Τα όσα λένε κάποιοι τελευταίοι των Μοϊκανών καμία σημασία δεν έχουν. Η αγάπη των Χολαργιωτών και Παπαγιωτών φάνηκε από τις ψήφους, όπου οι Τίγκας και Κεχρής σάρωσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στρατηγέ προχώρα και μην ακούς κανένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΛΙ ΜΑΣ, ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο 'ΚΑΚΟΣ' Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ...;;;

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΛΙ ΜΑΣ; ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟ-ΝΑΥΡΧΟ ΚΟ. ΞΥΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 'ΣΤΕΓΗ';;;

    ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΛΙ ΜΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ;;;

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΛΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.....ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ....

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παιδια βαρεθηκαμε τους στρατηγου, ναυαρχους και ολους τους συνταγματαρχεους...
    δεν μπορουμε να βρουμε ενα απλο ανθρωπο, εντιμο να εκλεξουμε για δημαρχο;; οπως τοσοι αλλοι δημοι;
    ελεος πια με τους στραταρχες και τους ναυτες με τα ναυτακια τους....2011 εχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστό μου ακούγεται το παραπάνω σχόλιο.

    ο κολοκοτρώνης, ο καραισκακης και ο ανδρουτσος αγωνιστηκαν για την απελευθερωση της ελλαδας,
    ο καποδιστριας για την αρχική οργάνωση του κράτους,
    ο χ. τρικουπης για τον εκσυγχρονισμο, ο βενιζελος για την επεκταση των συνορων της ελλαδας, ο στρατηγος Πλαστηρας ήταν ηρωας...

    Οι στρατηγοι και οι ναυαρχοι που κυκλοφορουν στον δημο μας τι ακριβως εχουν προσφερει δλδ...; μηπως πολεμησαν ή διακριθηκαν καπου και δεν το ξερουμε..;

    να μας ενημερωσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κε. βραχιολίδη να σας ρωτήσουμε κάτι;

    Ο κος τίγκας έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ότι νομίζει και ότι θεωρεί ηθικό (σύμφωνα πάντα με τα δικά του κριτίρια).
    Η ερώτηση όμως είναι : την εποχή της χούντας τι ακριβώς έκανε ο κος τίγκας; ήταν εν ενεργεία αξιωματικός ή όχι;;
    ήταν φοιτητής ή έκανε αντίσταση στη δικτατορία ώστε να έχουμε μια δημοκρατία στην οποία σήμερα συμμετέχει....;;;

    επειδή δεν γνωρίζουμε και οι πολιτικοί πρέπει να είναι "ανοικτοί σε όλα,, ρωτήστε και ενημερώστε μας..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από σχόλιο σε σχόλιο χάνεται η μπάλα.. Θεωρητικά πρέπει να απαγορεύεται σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς και λοιπούς των σωμάτων ασφαλείας να είναι υποψήφιοι ακόμα και για την ενορία της γειτονιάς τους... Αυτό είναι η δημοκρτατία για κάποιους.
    Βέβαια πιστεύω ότι κάποιοι στην προσπάθειά τους να πλήξουν το προφίλ του Τίγκα φτάνουν σε επικίνδυνα μονοπάτια. όπως η αμφισβήτηση των δημοκρατικών του πεποιθήσεων. Αυτό αποτελεί μία παλιά έξυπνη και προβοκατόρικη τακτική της αριστεράς. Να ζητάμε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από την αντίθετη πλευρά. Οι παλιότεροι το γνωρίζουν καλά. Αν ο Τίγκας είναι καλός ή κακός το κρίνει ο καθένας μας και οφείλει να το κάνει. Η επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία την πολιτική είναι σταθερή και ουσιώδης σύμφωνα με το Σύνταγμα και εκφράζεται με την ψήφο του καθενός.
    Πιστεύω ότι το θέμα πάει να "ξεχειλώσει" μέσω των σχολίων, όπως έγινε και με τα σχόλια στην επιστολή-ανακοίνωση του κ. Αναγνωστόπουλου τις προάλλες, όπως πιστεύω ότι στην ουσία πρόκειται για δύο άτομα που γράφουν ξανά και ξανά... Δυστυχώς η ανωνυμία είναι όπλο για κάποιους.
    Προσωπικά έγραψα επειδή απεχθάνομαι τις τυφλές κατηγορίες περί "χούντας" κτλ. Όλοι είμαστε δημοκράτες και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητεί για κανέναν αυτό, πλην ατόμων που διακηρρύττουν φασιστικές αηδίες.
    Αυτά.
    Καλή συνέχεια στους από πάνω φίλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι είναι αυτά ρε;
    Αν ο Τίγκας δεν είχε έρθει με το Νικολάου θα είχε πατώσει χειρότερα.
    Λίγους σοβαρούς έχουμε στο συνδυασμό και αυτούς τους κράζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολοι εσείς που κριτικάρετε την στάση των Δημοτικών Συμβούλων αναρωτηθήκατε άραγε ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων.
    1. Προσυμβούλιο Ενεργών Δημοτών. Οτι ειπώθηκε εκεί μέσα ειπώθηκε χωρίς να δημοσιοπηθεί, αυστηρά ενδοπαραταξιακά.
    2. Δημοτικό Συμβούλιο. Ολοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Ενεργών δημοτών ψηφίζουν Νικολάου για την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής. Πρακτικά υπακούουν στην θέληση του Νικολάου και δεν δημοσιοποιούν την οποιαδήποτε αντίρρηση τους.
    3. Ανακοίνωση Ενεργών Δημοτών για Συνέδριο και εκλογή αρχηγού,την οποία έχει εγκρίνει ο ίδιος Νικολάου.
    4. Ο Νικολάου, ξαφνικά, χωρίς καμία συζήτηση υπαναχωρεί για το για το συνέδριο, υβρίζει τους Δημοτικούς Συμβούλους αποκαλώντας τους σκουλήκια και αρχηγίσκους και απειλεί με διαγραφές
    5. Ο Κεχρής απαντά στις ύβρεις και θεωρεί ότι αυτή η συμπεριφορά ήταν η αιτία της ήττας των ενεργών Δημοτών.
    6. Ο Νικολάου διαγράφει τον Κεχρή. Η διαγραφή αυτή δεν έχει ουσιαστική σημασία αφού θα έπρεπε να την υποστηρίξουν οι τρεις από τους 5 Δημοτικούς συμβούλους των Ενεργών Δημοτών.
    7. Η Δημοτική Ομάδα των ενεργών Δημοτών αγνοεί την "διαγραφή" και επιλέγει τον Κεχρή ως εκπρόσωπό της στην Επιτροπή για τους Μετανάστες
    8. Ακολουθεί ανακοίνωση του Τίγκα όπου εκφράζει με σαφήνεια την αντίθεσή του στην συμπεριφορά του Νικολάου και στηρίζει τον Κεχρή.

    Ερωτήματα
    1. Γιατί ο Νικολάου με τόση επιπολαιότητα αφού έτσι και αλλιώς είχε ψηφιστει για την ΠΕΔΑ προέβει σε αυτές την αναίτια επίθεση στους Δημοτικούς του Συμβούλους;
    2. Με ποιο δικαίωμα διαγράφει όποιον γουστάρει;
    3. Οταν του γυρνά την πλάτη όλη η Δημοτική του Ομάδα και μετά από μια ήττα 20 μονάδων γιατί επιμένει να παριστάνει τον αρχηγό. Εχει καμία ελπίδα χωρίς Τίγκα, Κεχρή, Αυγουρόπουλο και πολλούς άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή