Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΧΟΥΝ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!


ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!


Η ομιλία Ερντογάν προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αλλά και οι δηλώσεις του προς τα αμερικανικά ΜΜΕ,  είναι ό,τι πιό κυνικά επιθετικό  έχει να επιδείξει η Άγκυρα, την ώρα που  έχει πάρει διαζύγιο από τη σταθερότητα  και το σεβασμό στη διεθνή έννομη τάξη. «Αν χρειαστεί, θα πάμε και σε πόλεμο με το Ισραήλ», δήλωσε  στο έκπληκτο ακροατήριο ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, ενώ για την ελληνική πλευρά διευκρίνησε: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε»...Προφανώς δεν θεωρεί την Ελλάδα σημαντικό αντίπαλο!   
Ειδικά για τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, για εντοπισμό υδρογονανθράκων, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κάλεσε τους εμπλεκομένους να καταβάλουν προσπάθειες «...για να πειστεί η ελληνοκυπριακή διοίκηση να τερματίσει πρωτοβουλίες που προκαλούν ένταση όχι μόνο στη νήσο». Εναντίον του Ισραήλ όμως, έφτασε στο σημείο να το απειλήσει με πόλεμο
Ο Ερντογάν κατηγόρησε τη Δύση και τις ΗΠΑ ότι προστατεύουν το Ισραήλ, ενώ τόνισε πως  οι Παλαιστίνιοι βιώνουν μια πολιορκία, και ότι "το Ισραήλ έχει καταντήσει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης".
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την ενέργεια της Κύπρου να οριοθετήσει μόνη της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και να αρχίσει γεωτρήσεις, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως θα επηρεαστούν οι διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού, αφού κατ' αυτόν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει την αναγκαία πολιτική βούληση να τερματίσει τη σύγκρουση. Ισχυρίστηκε πως οι έρευνες των Ελληνοκυπρίων στοχεύουν στο να πλήξουν τις συνομιλίες, ενώ η χώρα του υποστηρίζει συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.
Η περιοχή με την επιθετικότητα της Τουρκίας, μυρίζει μπαρούτι. Τον Ερντογάν, ήδη φοβούνται πολλοί ότι μπορεί να προκαλέσει πόλεμο με ανεξέλεγκτες διαστάσεις!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου