Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Επιστροφή στη Δραχμή με Κυβέρνηση Λαϊκής Σωτηρίας


Ξεκινάμε!
Το ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ανοίγει πανιά για ένα μεγάλο ταξίδι που φιλοδοξούμε να το κάνουμε μαζί. 
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ 
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ


- Είμαστε μια παρέα, μια ομάδα με πολλές ιδέες αλλά με κοινούς σκοπούς και αναζητήσεις.. 
- Μας ενώνει η αγωνία για ό,τι βλέπουμε να συντελείται γύρω μας. 
- Μας εξοργίζει η παραπληροφόρηση και η στρατευμένη πληροφόρηση ενάντια στο λαό και τη χώρα. 
- Μας πνίγει η πολιτική υποκρισία που μας περιβάλλει.
- Μας αγανακτεί να βλέπουμε τον ελληνικό λαό να οδηγείται ολοταχώς στον Καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. 
- Μας εμπνέει η αφύπνιση και η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα στις πλατείες και τους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτησή του, την οργή του, τα οράματά του αλλά και τη διεκδίκησή του
- Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο απαθείς και με σταυρωμένα τα χέρια στην διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, στη κατάλυση και την κατοχή του ελληνικού κράτους, της πατρίδας μας, στην προβολή του δοσιλογισμού σαν ιδεολογία επιβίωσης. 
- Είμαστε μέρος του λαού αλλά δεν είμαστε και δεν ζητάμε διαμεσολαβητές.



Η μόνη διέξοδος

Πιστεύουμε πως σήμερα, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, η μόνο διέξοδος είναι η άμεση και άνευ όρων αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και η έκδοση ελληνικού εθνικού-κρατικού νομίσματος. Αυτό είναι και ο λόγος αναφοράς μας στην Δραχμή. 
Αποτελεί όρο επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας και συνέχισης ύπαρξης της Ελλάδας, δηλαδή όλων μας. 
Δεν είναι μελλοντικός στόχος αλλά επείγουσα ανάγκη σωτηρίας. 
Αν δεν γίνει τώρα, αύριο θα είναι πολύ αργά. Δεν θα υπάρχει ούτε ελληνικός λαός αλλά ούτε και Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος για να το κάνει.
Πρέπει να φύγουμε μόνοι μας απ' το ευρώ πριν μας διώξουν «οι εταίροι μας», όταν θα έχουν ελαχιστοποιήσει τις παράπλευρες συνέπειες από την ελληνική αποχώρηση. Εξάλλου, αυτό προδίδουν οι ενέργειές τους, οι συνεχείς εκβιασμοί τους.

Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτή η αποχώρηση από το ευρώ και η συνακόλουθη αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο μικρότερες θα είναι οι προσωρινές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία και τόσο πιο γρήγορα θα απομακρυνόμαστε από την καταστροφή και πιο κοντινά θα βρίσκεται η ανάκαμψη, η οποία για να υπάρξει θα πρέπει να γίνει με φιλολαϊκούς όρους. 
Η αποχώρηση πρέπει να είναι οριστική γιατί οποιαδήποτε ενδιάμεση κατάσταση (μερική αποχώρηση, διπλό νόμισμα, ευρώ του νότου κλπ) θα είναι ακόμα πιο καταστροφική και από αυτή την ίδια την παραμονή στην ευρωζώνη.

Οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις και αναταράξεις της μεταβατικής περιόδου θα είναι το ελάχιστο αναγκαίο τίμημα για να μπει η χώρα σε μια αναπτυξιακή τροχιά σε όφελος του λαού της.  Το κόστος αυτό είναι πλέον απείρως κατώτερο από το κόστος παραμονής στο ευρώ. 
Με την επιστροφή στη Δραχμή θα ενεργοποιηθούν και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν παραπέρα οι ντόπιες παραγωγικές δυνάμεις.  Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θα αρχίσει ο ελληνικός λαός να παράγει πλούτο, ο οποίος θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την πρόοδο του λαού.
Η αποχώρηση από το ευρώ δεν θα είναι καταστροφική, όπως πρώιμοι και όψιμοι οπαδοί του ευρωμονόδρομου ισχυρίζονται αλλά θα είναι σωτήρια για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. 



Το χρέος μπαίνει στην άκρη
Οσο για το δημόσιο χρέος, το όλο ζήτημα θα πρέπει να τεθεί σε μια νέα βάση. 
Ξεκινάμε από την αρχή ότι δεν το αναγνωρίζουμε στο σύνολό του. Το μέρος του χρέους που θα κριθεί ως επαχθές διαγράφεται. Επίσης διαγράφονται οι τόκοι.

Από 'κει και πέρα το μη επαχθές χρέος (πχ προς ασφαλιστικά ταμεία) παγώνει για μερικά χρόνια, ώσπου ν' ανακάμψει η νέα οικονομία της χώρας και το αποπληρώνουμε με το νέο μας νόμισμα. 
Στο βαθμό που θα έχει ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση της χώρας, το νόμισμα αυτό θα έχει πραγματικό αντίκρυσμα σε αξία.
Οι εκβιασμοί ότι τάχα εάν φύγουμε από το ευρώ και σταματήσει ο δανεισμός (μνημόνια και μηχανισμός στήριξης) για την αποπληρωμή του χρέους, δεν θα πληρώνονται μισθοί του δημοσίου και συντάξεις, είναι μια μεγάλη απάτη. 
Εαν μπει το χρέος στην άκρη και δεν το πληρώνουμε, τότε με τα υπάρχοντα έσοδα, καλύπτονται όλες οι υποχρεώσεις του κράτους και εφόσον ενεργοποιηθεί και ανακάμψει η παραγωγή, τότε θα υπάρξει και περίσσευμα από τον παραγόμενο πλούτο.
περισσότερα στο http://forum-drahmis.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου