Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ! «Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα. Ως εδώ....Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε»



Μητροπολίτης-πατριώτης, όπως θέλει ο λαός και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών αποδεικνύεται ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Ασκώντας σκληρή κριτική για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης  με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Ιεράρχης και χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα, αναφέρεται στην  κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κόσμος αλλά και στις πολιτικές αποφάσεις, που όπως τονίζει «έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπειά μας».

«Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν», λέει ο κ. Νικόλαος και συνεχίζει: «Αρκετοί απολύθηκαν, οι άνεργοι πληθύνονται, πολλοί στέγνωσαν οικονομικά. Και ξαφνικά μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε, επί πλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε σαν να είναι το κράτος πλέον φτωχότερο από τους φτωχούς. Φτάσαμε, αντί τα έξοδά μας να γίνονται για το φαγητό, το σπίτι και τις ανάγκες μας, ό,τι ξοδεύουμε να πηγαίνει σε δύο φοβερές λέξεις: σε φόρους και σε χρέη».
 Σε άλλο σημείο της εγκυκλίου του ο μητροπολίτης επισημαίνει: «Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Πρέπει, όμως, να το πούμε. Να το φωνάξουμε στα αυτιά των αρμοδίων: "Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. Βρέστε άλλες λύσεις. Ίσως πιο δύσκολες, αλλά πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες. Αν δεν μπορείτε, ομολογήστε την αδυναμία σας". Δεν είναι ντροπή να μην μπορεί κανείς. Είναι, όμως, απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής μας. Μας φτιάξατε ένα κράτος που προσφέρει στον λαό πολύ λιγότερα από όσα του απαιτεί».
Εεκί όμως που ο Μητροπολίτης δείχνει τον πατριωτισμό του και δίνει ελπίδα στους Έλληνες είναι όσα υπογραμμίζει  στο αποκορύφωμα της εγκυκλίου του:
«Ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας. Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. 
Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου