Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!



Ένας ιδιότυπος "πόλεμος" διεξάγεται εδώ και 2-3 ώρες στο εμπορικό τμήμα της Λαϊκής Αγοράς Χολαργού, το οποίο από αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να λειτουργεί στην οδό Θμιστοκλέους.
Πρόκειται για τους λεγόμενους "Ρωσοπόντιους" οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση του δήμου Παπάγου-Χολαργού, θα έπρεπε να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους στον οδό Θεμιστοκλέους. Έλα όμως που από το μεσημέρι της Κυριακής οι κάτοικοι της περιοχής ξήλωσαν τα προειδοποιητικά σημάδια που είχαν τοποθετηθεί για την αποφυγή της στάθμευσης των οχημάτων!

Οι ...έξυπνοι κάτοικοι που αποφάσισαν να αφαιρέσουν τις προειδοποιητικές κορδέλες, δημιούργησε χάος! Όλα τα οχήματα στάθμευσαν... κανονικά επί της οδού Θεμιστοκλέους με αποτέλεσμα οι έμποροί της λαϊκής αγοράς να ....μείνουν αμανάτι!!!
Και έτσι, από το πρωί γίνεται της...κολάσεως.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστικό δείγμα από το τι αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίεςς της λαϊκής αγοράς και οι εποχούμενοι!!!
Η φωτογραφία (πάνω δεξιά) δείχνει το τι γινόταν πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Τήνου και Θεμιστοκλέους:. Οι οδηγοί των οχημάτων, οι περισσότεροι των οποίων ήταν γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στο παρακείμενο 4ο δημοτικό σχολείο ή στο γειτνιάζον νηπιαγωγείο, εξερχόμενοι από την οδό Τήνου διασταυρώνονταν με τα φρακαρισμένα οχήματα της οδού Θεμιστοκλέους (λόγω λαϊκής), κι έτσι έφθαναν στα όρια νευρικής κρίσης.
Πιο πάνω, οι έμποροι, βλέποντας το χάλι που επικρατούσε, εμπόδισαν με έναν κάδο τη διέλευση της συνέχειας της οδού Θεμιστοκλέους, στην προσπάθειά τους να περισώσουν ό,τι μπορούν. Και στην τελευταία φωτογραφία, βλέπουμε ποια κατάσταση αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες: Ήρθαν να βγάλουν το ψωμί  τους και τελικά βρέθηκαν να κάνουν τους...τροχονόμους και να ...τρώνε το βρισίδι της χρονιάς τους από τους διερχόμενους οδηγούς!!!

"Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι οι κάτοικοι της οδού Θεμιστοκλέους δεν θέλουν την λαϊκή αγορά στην περιοχή τους" μάς είπε δημοτικός αστυνόμος.
Είναι ένας ...πόλεμος που ξεκινά από την εποχή που αναπλάστηκε η οδός Περικλέους, με αποτέλεσμα να παυθεί οριστικά η λαϊκή αγορά από τη συγκεκριμένη οδό.
"Γιατί να την πληρώνουμε εμείς;" ΄φέρεται να λένε κάτοικοι της οδού Θεμιστοκλέους, ζητώντας ουσιαστικά την επιστροφή της λαϊκής στην οδό Περικλέους.
Από την άλλη, διαμαρτύρονται και οι "ρωσοπόντιοι": "Εμείς αποτελούσαμε παραδοσιακά συνέχεια της λαϊκής αγοράς, πάντα στην ίδια ευθεία. Τώρα μας πετάνε σαν το μπαλάκι σε άλλους δρόμους, μακρύτερα από την λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε συνεχώς και να χάνουμε το ψωμί μας", μας είπε σήμερα το πρωί μια αγανακτισμένη επαγγελματίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου