Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΟΥΓΚΑΝΤΑ!


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα, ο Χολαργιώτης Νικήτας Κανάκης (φωτό), έχει ήδη αναλάβει ανθρωπιστική διασωστική δράση στην χώρα μας, μετά την είσοδό της στο ΔΝΤ! Το ΔΝΤ έχει προκαλέσει  ανθρωπιστική κρίση και η χώρα μας, η Αθήνα και τα περίχωρά της,  αρχίζουν να θυμίζουν περιοχές του Τρίτου Κόσμου! Οι γιατροί του Κόσμου, που μέχρι σήμερα παρείχαν βοήθεια στην υποσαχάρια Αφρική, σήμερα αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να στραφούν στις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες που  εξαθλιώνονται από την εγκληματική πολιτική λιτότητας που επέβαλΑΝ τρόϊκα και ΔΝΤ.

Ο Νικήτας Κανάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε:  «Το βάρος των Γιατρών του Κόσμου, πέφτει πλέον στα προγράμματα που γίνονται στην Ελλάδα. Θα τολμούσα να πω ότι αντιμετωπίζουμε πλέον την Ελλάδα σαν μια αποστολή στον Τρίτο Κόσμο. Έχουμε πάρα πολλούς Έλληνες που έρχονται κοντά μας, γεγονός που είναι θλιβερό».

Και συνέχισε: «Αυξήθηκε πολύ ο αριθμός των ασθενών που έρχονται στις δικές μας δομές. Θυμίζω ότι στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου βλέπουμε, εντελώς δωρεάν, ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και χωρίς φαρμακευτική κάλυψη. Ο αριθμός, λοιπόν, έχει πολλαπλασιαστεί, αλλά επίσης μεταβλήθηκε, με την έννοια ότι έχουμε πλέον πολύ περισσότερους Έλληνες από αυτούς που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια».
Οι «Γιατροί του Κόσμου» κάνουν πλέον έκκληση για βοήθεια και αποστολή φαρμάκων. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, επικεφαλής του συνδυασμού ΝΙΚΗ, Γιάννης Σταθόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρωτοβουλία της Οργάνωσης, ζητεί με επιστολή του από τους πολίτες να συνδράμουν στη βοήθεια των συνανθρώπων μας.

Η ανακοίνωση-επιστολή του Γιάννη Σταθόπουλου έχει ως εξής:
«Μετά την επιστολή που λάβαμε από την οργάνωση «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» (Σαπφούς 12, Πλ. Κουμουνδούρου) για την ανάγκη συλλογής συγκεκριμένου φαρμακευτικού υλικού, απευθύνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να ανταποκριθεί έστω και στο ελάχιστο, προκειμένου να συγκεντρωθεί μια ικανοποιητική ποσότητα φαρμάκων. Στόχος είναι η βοήθεια συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη.
Τα φάρμακα θα συγκεντρώνονται μέχρι την Δευτέρα 31/10 στην διεύθυνση Πελοποννήσου 19 (Πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ) καθημερινά 10 π.μ. – 10 μ.μ. Φάρμακα θα παραλαμβάνονται επίσης και στη διεύθυνση Αγίου Ιωάννου 4 (Ιατρείο Ζ. Φωτεινού) τις απογευματινές ώρες 4-10 μ.μ. Τέλος , τις Κυριακές 23/10 και 30/10, και ώρες 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. θα παραλαμβάνονται φάρμακα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (Δερβενακίων) στο Κοντόπευκο.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλη την κοινωνία και αυτό που προκύπτει σήμερα σαν ανάγκη θεωρούμε ότι δεν μπορεί παρά να είναι η ελπίδα και η αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την δραστηριότητά μας και τις πρωτοβουλίες μας προς αυτή την κατεύθυνση».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου