Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ


γράφει η Μαρία Μουντάκη – Αθανασάκου
τ.Αντιδήμαρχος Χολαργού
Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

Κάθε χρόνο στις Εθνικές μας επετείους λέμε τα ίδια και τα ίδια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ανίας, λόγω των επαναλήψεων γνωστών περιστατικών και γεγονότων. Όπως όμως πάντοτε συμβαίνει, τα υπέροχα και τα μεγάλα, τα εντοπίζουμε σε περιστατικά που βρίσκονται σε ψιλά γράμματα, στις παρυφές της Ιστορίας μας και περνούν, συνήθως, απαρατήρητα.
Για παράδειγμα, στην «Καθημερινή» της 25ης Δεκ. 1940, βρίσκουμε την καταχώρηση του κατωτέρου τηλεγραφήματος, το οποίο με συγκλόνισε. Σας αφήνω να το χαρείτε και εσείς και να αισθανθείτε την μεγαλοσύνη που κρύβει.
«Πρόεδρον Κυβερνήσεως Δημοσιευθέντα κατάλογον φονευθέντων Αξιωματικών, αναγράφεται και Ανθυπασπιστής 30ου Συντάγματος, Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος, άνευ τόπου καταγωγής. Παρακαλώ, διότι έχω υιό υπό άνω όνομα και στοιχεία, πληροφορήσατε αν ο φονευθείς είναι υιός μου, οπότε αναφωνώ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ.
Μαρία Σταυροπούλου
(Τρόπαια Γορτυνίας)
(Για την Ιστορία αναφέρω, πως ήταν, πράγματι, το παιδί της) 

Μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές, βρήκα την Βέργα, το Ζάλογγο και το «ή ταν ή επί τας», βρήκα δηλαδή, την αδιάλειπτη συνέχεια της φυλής μας και την γνήσια Ελληνίδα Μάνα, η οποία ήταν, είναι και θα μείνει, ίδια και απαράλλακτη μέσα στο διάβα των αιώνων, έστω και αν κάποιοι πασχίζουν να την αλλάξουν.

Σ’ αυτούς λέω με τη σειρά μου: ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΕ και κοιτάζοντας στα μάτια τους μικρόψυχους και κομπλεξικούς επιλήσμονες των όσων μας χρωστά ο κόσμος, αναφωνώ μαζί με την ηρωίδα Μάνα, αυτό που και εκείνοι, κάποτε έκθαμβοι, έλεγαν, για να το ξεχάσουν αργότερα (!!).
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου