Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΔΗΜ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ!


Απάντηση-χαστούκι προς τον Αντιδήμαρχο Παπάγου-Χολαργού  κ.Δασκαλόπουλο, δίνει μέσα από τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Χολαργού, με αφορμή τις ειρωνικές και επιθετικού ύφους δηλώσεις του Αντιδημάρχου, σχετικά με την επικινδυνότητα της αφαιρεθείσης πινακίδας από την είσοδο του σχολείου, καθώς και για την απόφασή του να μην αφαιρέσει τα πάνελ επί της οδού Περικλέους. 
Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η οποία ακολουθεί το ίδιο -αλλά πάντως πιο ευπρεπές- ύφος του κ. Δασκαλόπουλου, αν μη τι άλλο δείχνει ότι  η κόντρα Γονέων και Κηδεμόνων με τον Αντιδήμαρχο, έλαβε αυτές τις διαστάσεις, εξαιτίας του τελευταίου. Είναι δυνατόν ο Αντιδήμαρχος να προκαλεί με ειρωνικά σχόλια και κυρίως να λέει ότι "η δημοτική αρχή δεν δέχεται απειλές και τελεσίγραφα;"! Δηλαδή ποιες απειλές δέχτηκε από τους Γονείς και Κηδεμόνες, οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για την ασφάλεια των παιδιών τους;
Παρακάτω δημοσιεύουμε την απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, ενώ ακολουθεί και η αρχική απάντηση του κ. Δασκαλόπουλου, προκειμένου να γίνει κατανοητή η (ανεπίτρεπτη) κόντρα. 


"Αν και αρχή μας είναι να φροντίζουμε για το καλύτερο που μπορούμε, για τα παιδιά μας, σιωπηλά, ήρεμα και δημιουργικά, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στον κ. Δασκαλόπουλο προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά:
Δήλωση 1: Σύμφωνα λοιπόν με όσα δημοσιεύονται, ο κ. Δασκαλόπουλος «θεωρεί ότι η πινακίδα δεν εγκυμονούσε κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών».
Ερώτημα 1:
Ως τι δεν την θεωρούσε επικίνδυνη; Ως Αντιδήμαρχος; Ως συνταξιούχος; Ως ειδικός εμπειρογνώμων, σαν αυτόν που απαιτούσε από τους Δ/ντές του Σχολικού Συγκροτήματος να προσλάβουν, ώστε να του πιστοποιήσουν την επικινδυνότητα της πινακίδας;
Ο λόγος για τον οποίο ικανοποίησε το αίτημά τους, όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν επειδή «ήθελε να προστατέψει τον εαυτό του από τους αήττητους». Δηλαδή δεχόταν επίθεση; Ποιοι είναι οι αήττητοι;
Δήλωση 2:  «…αν και διαπίστωσε ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μαθητές. Τα ταμπλό βρίσκονται σε απόσταση από τα κάγκελα του σχολείου και δεν δημιουργούν καμία κρυψώνα ή επικίνδυνες συνθήκες».
Ερώτημα 2:
Κύριε Δασκαλόπουλε, τα πάνελ είναι τοποθετημένα επί της οδού Περικλέους και μπροστά σο φράχτη του Σχολικού Συγκροτήματος και κάτι που πιθανόν να μην γνωρίζετε, βρίσκονται λίγα μέτρα πριν την κεντρική είσοδο των Σχολείων. Δείτε πού υφίστανται οι κίνδυνοι:
Με κατεύθυνση προς Μεσογείων: Τα πάνελ τραβούν το βλέμμα των οδηγών που βρίσκονται σε ευθεία κίνηση.. Οι οδηγοί χάρη στα πάνελ σας «αφαιρούνται» κ. Δασκαλόπουλε και όταν συνειδητοποιήσουν ότι με τα πανελομηνύματά σας «ξεχάστηκαν», έχουν ήδη προσπεράσει με τα οχήματά τους από την είσοδο του σχολείου. Θέλετε να συνεχίσουμε ή καταλαβαίνετε (πια) και μόνος σας εάν είναι επικίνδυνα ή όχι τα πάνελ;
Λάβετε υπόψη ότι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται μόνιμα μπροστά στο σχολείο, εμποδίζουν την ορατότητα των παιδιών που διασχίζουν το δρόμο, όπως και την ορατότητα του διερχόμενου οδηγού για την ύπαρξη μαθητών, οι οποίοι λόγω ηλικίας είναι κοντοί και δεν φαίνονται όταν βρίσκονται ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Εκεί ακριβώς έχετε τα «ακίνδυνα» πάνελ σας, για λόγους που μόνο εσείς πια (δεν) γνωρίζετε.
Με κατεύθυνση προς Παπάγου: Ακολουθεί στροφή προς αριστερά ή δεξιά, αν θυμάστε κύριε Δασκαλόπουλε. Τα πάνελ σας είναι εκεί για να τραβήξουν φυσικά το βλέμμα του διερχόμενου οδηγού. Μαντέψτε τη συνέχεια. Εδώ βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μια και ο οδηγός βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα, ίσως προλάβει να δει το παιδί που διασχίζει την οδό Περικλέους, εξερχόμενο από το σχολείο.
Αν τα θεωρείτε, επιτέλους, τόσο απαραίτητα αυτά τα πάνελ και τόσο καλαίσθητα, γιατί δεν τα τοποθετείτε μπροστά στο Δημαρχείο, εξαλείφοντας κάθε κίνδυνο για τους μαθητές και διερχόμενους πεζούς, γενικότερα;
Και κλείνοντας…
Όταν απευθύνεστε σε Σύλλογο Γονέων, να μην ξεχνάτε ότι οι Γονείς, ούτε απαξιωτικά μηνύματα, ούτε έλλειψη επιχειρημάτων δέχονται. Η γνώση και η καλοπροαίρεση είναι πάντοτε καλοί σύμβουλοι. Γι’ αυτό και πρέπει αυτές οι ιδιότητες να επικρατούν πάντα αμφίδρομα στη μεταξύ μας επικοινωνία. 
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου"

Η δημοσιευθείσα δήλωση Δασκαλόπουλου:
Απομακρύνθηκε χτες το πρωί η πινακίδα του θερινού κινηματογράφου για την οποία είχαν διαμαρτυρηθεί οι διευθυντές του 1ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δασκαλόπουλος έστειλε συνεργείο, κυρίως λόγω του ότι η πινακίδα αναφερόταν στο θερινό κινηματογράφο και  και όχι για λόγους επικινδυνότητας. Ο ίδιος θεωρεί ότι η πινακίδα  δεν εγκυμονούσε κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών ενώ υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή προβλέπει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Ο λόγος για τον οποίο ικανοποίησε το αίτημά τους  όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν επειδή «ήθελε να προστατέψει τον εαυτό του από τους αήττητους».
Όσο για τα panel των αφισών για τα οποία ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου είχε εκφράσει εγγράφως την επιθυμία του για την απομάκρυνσή τους,  η απάντηση του κ. Δασκαλόπουλου ήταν η παρακάτω:
«Είναι γνωστό ότι ο Δήμος δέχεται και εξετάζει κάθε πρόταση, ιδέα, αίτημα των πολιτών ή φορέων και αποφασίζει πάντα με αίτημα το γενικότερο καλό. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος εξέτασε το αίτημά σας για την αφαίρεση των ταμπλό ανάρτησης αφισών που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της οδού Περικλέους στη γωνία του 1ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου και οδού Σύρου και διαπίστωσε ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μαθητές. Τα ταμπλό βρίσκονται σε απόσταση από τα κάγκελα του σχολείου και δεν δημιουργούν καμία κρυψώνα ή επικίνδυνες συνθήκες. Όταν απευθύνεστε στη δημοτική αρχή, να μην ξεχνάτε ότι η δημοτική αρχή ούτε τελεσίγραφα, ούτε απειλές δέχεται. Η ευγένεια, η ευπρέπεια και η καλοπροαίρεση είναι πάντοτε καλοί σύμβουλοι. Γι αυτό και πρέπει αυτές οι ιδιότητες να επικρατούν πάντα  αμφίδρομα στη μεταξύ μας επικοινωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου