Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β3 ΛΑ.Ο.Σ.


Στις 17 Νοεμβρίου 2011 η «ανοικτή λαϊκή συνέλευση Χολαργού – Παπάγου» δημοσίευσε μια ανακοίνωση(http://www.myxolargos.gr/nea-epi-topou/eidiseis/2975-anepithymito-to-laos-sto-xolargo-sygkentrosi-enantia-stin-ekdilosi)  με οποία απαιτούσε την ματαίωση της προγραμματισμένης ομιλίας των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ (http://www.myxolargos.gr/nea-epi-topou/eidiseis/2957) που είχε προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου στις 20:00 στο δημαρχείο Χολαργού, προγραμματίζοντας αντισυγκέντρωση στον ίδιο χώρο την ίδια μέρα στις 18:30.   Φυσικά το κείμενο είναι ανυπόγραφο και ανώνυμο, κανένας δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αυτής της αντιδημοκρατικής πράξης. Πίσω από τον βαρύγδουπο τίτλο «ανοικτή λαϊκή συνέλευση Χολαργού – Παπάγου» κρύβονται άτομα που προφανώς φοβούνται να αποκαλύπτουν. Ίσως δεν θέλουν να αποκαλύψουν το επώνυμό τους γιατί θα αποκαλυφτεί και η πολιτική – κομματική ταυτότητά τους. Το βέβαιο πάντως είναι ότι αυτή η οργάνωση (δεν ξέρουμε πώς να την ονομάσουμε) λειτουργεί χωρίς καταστατικό και χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο σύστασης. Εναντίον της εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά από τον δήμο Ζακύνθου για παράνομη κατάληψη ξένης ιδιοκτησίας σε ακίνητο που ανήκει στον δήμο Ζακύνθου. Η συγκεκριμένη οργάνωση πριν μερικούς μήνες κάνοντας πορεία στον Χολαργό φώναζαν συνθήματα μίσους υπέρ του σφαγιασμού 2000 ανθρώπων στον Μελιγαλά.  Πραγματικά δεν θα ασχολιόμασταν με την ανυπόγραφη ανακοίνωση μιας ανυπόστατης οργάνωσης, αλλά την ημέρα διεξαγωγής της προγραμματισμένης ομιλίας της νομαρχιακής επιτροπής Β3 του ΛΑ.Ο.Σ., έξω από το δημαρχείο είχαν μαζευτεί καμιά ογδονταριά άτομα εμποδίζοντας την είσοδο φίλων και μελών του κινήματος. Φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και δυστυχώς προπηλάκισαν δύο – τρία μέλη του κόμματος (μια ήταν γυναίκα) μας που έκαναν το «λάθος» να έρθουν στην εκδήλωσή μας. Μας αποκαλούσαν φασίστες όταν αυτοί είχαν σκοπό να ματαιώσουν την εκδήλωση με την βία. Αποκαλούν τους εαυτούς τους δημοκράτες όταν αυτοί ασπάζονται τη βία και παρεμποδίζουν φίλους και μέλη του κινήματος να παρακολουθήσουν μια προγραμματισμένη ομιλία ενός δημοκρατικού εκλεγμένου κοινοβουλευτικού κόμματος. Να υπογραμμίσουμε ότι οι αντισυγκεντρώσεις έχουν εφευρεθεί από τον Hitler, που με τη S.A. και τους φαιοχίτωνες, διέλυαν κάθε συγκέντρωση που επιχειρείτο από τους αντιφρονούντες. Αφήνουμε τον κόσμο να αποφασίσει ποιοι είναι οι δημοκράτες και ποιοι οι φασίστες.
 Να ενημερώσουμε τους δημότες μας, τους φίλους του κινήματος και τους λοιπούς ενδιαφερόμενους ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά με μεγάλη επιτυχία ( δεν μας χωρούσε το αμφιθέατρο). Να ευχαριστήσουμε την νεολαία της νομαρχιακής και του κινήματος που δεν απάντησαν στις προκλήσεις των ακραία αντιδημοκρατικών ανδρεικέλων, καθώς και την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας η οποία εξασφάλισε το δικαίωμά μας να εκφραστούμε και απέτρεψε μια γενικευμένη σύρραξη.. Η επιτυχία της συγκέντρωσης και η αποτροπή των επεισοδίων μεταφράζεται ως νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ, μιας δημοκρατίας που τα συγκεκριμένα άτομα πρέπει να ανατρέξουν σε λεξικό για να μάθουν την ερμηνεία και τη σημασία της λέξεως αυτής. Στο σημείο αυτό διαψεύδουμε κάθε ανυπόστατη «είδηση» που δημοσιεύτηκε σε ΜΜΕ, τοπικά και μη, για συμμετοχή φίλων του κινήματός μας σε επεισόδια. Υπάρχει αρχειακό υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) που η «λαϊκή συνέλευση» προκαλεί επεισόδια με τα ΜΑΤ. Τα οποία θα δημοσιευτούν αν χρειαστεί.
 Εντύπωση μας έκανε στην ανακοίνωση της οργάνωσης μια φράση : «Σαν κάτοικοι αποφασίσαμε να την ματαιώσουμε και να δηλώσουμε σε όλους του τόνους πως είναι ανεπιθύμητοι» Έχουμε κάποια ερωτήματα… Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί που αποφάσισαν την ματαίωση της εκδήλωσή μας; Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν εξ ονόματος των δημοτών μας ποιος είναι ανεπιθύμητος στο Δήμο μας και ποιος όχι; Τα ογδόντα άτομα που ήταν έξω από το δημαρχείο (αμφιβάλουμε αν τριάντα άτομα ήταν κάτοικοι του Χολαργού) εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους απέναντι στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη βούληση των ογδόντα χιλιάδων κατοίκων του δήμου Χολαργού – Παπάγου. Οι κάτοικοι του δήμου μας δεν εκφράζουν ολοκληρωτικές απόψεις, ούτε ευαγγελίζονται τον σκοταδισμό και αγνοούν την ύπαρξη της συγκεκριμένης οργάνωσης με την αποχή τους από τις «ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις». Οι κάτοικοι του δήμου μας συμμετέχουν σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις, ανεξαρτήτου κομματικού φορέα και ψηφίζουν σε δημοκρατικές συνελεύσεις.
 Σε όλο το κείμενο της ανακοίνωσης της «λαϊκής συνέλευσης» υπάρχει ένας δογματικός χαρακτήρας πως για όλα τα δεινά του ελληνικού λαού υπεύθυνος είναι ο ΛΑ.Ο.Σ., τόλμησαν να γράψουν πως ιδέα του Καρατζαφέρη ήταν η Ελλάδα να μπει στο ΔΝΤ. Είναι γνωστή τακτική της άκρας αριστεράς ο απροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η στοχοποίηση του πατριωτικού κινήματος σε περιόδους δύσκολους για την Πατρίδα μας. Νωπές είναι οι μνήμες στοχοποίσης του ΛΑ.Ο.Σ. από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα όταν στα γεγονότα έξω από το Σύνταγμα βάφτισε τους κουκουλοφόρους ως στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. και υπεύθυνα για τον θάνατο ενός συνδικαλιστή τους. Η «ανοικτή λαϊκή συνέλευση» αποκαλεί εμάς ως ακραίους, ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που αποκηρύσσουμε και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, που αποδεχόμαστε το Σύνταγμα, το δημοκρατικό μας πολίτευμα και παίρνουμε μέρος σε εκλογικές διαδικασίες. Κάτι που δεν πράττουν οι ίδιοι.
 Η όλο και  αυξανόμενη δύναμή της νομαρχιακής επιτροπής Β3 και η συνεχής παρουσία ειδικά στον Χολαργό, ενοχλεί κάποιους ανώνυμους. Η νομαρχιακή επιτροπή συνεργαζόμενη με  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Δήμαρχο, δημοτική αστυνομία, αστυνομία συνέβαλε στη πάταξη του παραεμπορίου στον Δήμο μας και στη πάταξη των τσαντάκηδων από τις ενορίες μας. Η νομαρχιακή επιτροπή έχει πραγματοποίησε αρκετές δράσεις όπως, η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για τις συνέπειες του παραεμπορίου στην οικονομία μας κ.α. Έχει παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο και  σε τοπικούς συλλόγους, Όλα τα παραπάνω μας έχουν  καθιερώσει στη συνείδηση όλων των κατοίκων της περιοχής μας.
 Η άρτια οργάνωση της εκδήλωση μας, με προβολή σε όλα τα τοπικά μέσα, με διανομή προσκλήσεων (οι ίδιοι επωμιστήκαμε τα έξοδα εκτύπωσης) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την τοπική άκρα αριστερά.
 Η νομαρχιακή επιτροπή Β3 δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να φιμώσει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων. Η νομαρχιακή επιτροπή Β3 θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον δημότη, θα συνεχίσει τις δράσεις της, θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις της, ενάντια σε κάθε μορφή βίας και αναρχίας. 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Β3 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑ.Ο.Σ.
Υπεύθυνος Μαρίνος Μαυραγάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου