Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

Τα ξημερώματα του Σαβάτου άφησε την τελευταία του πνοή ο Νεοκλης Σαρρής,  ο καθηγητής  Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο ιστορικός και ειδικός στα ελληνοτουρκικά θέματα, τατελευταία χρόνια έδινε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Νεοκλής Σαρρής γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα.
Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ).
Εκτός από πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος, διατέλεσε και καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η εφημερίδα αυτή είχε την τιμή να φιλοξενήσει δύο φορές συνεντεύξεις του, από τις οποίες στην μεν πρώτη αναφερόταν με μελανά χρώματα στα μελλούμενα στην περιοχή της Θράκης και στην δεύτερη συνέντευξη που δόθηκε λίγο πριν η χώρα μας μπει στο ΔΝΤ ο Νεοκλής Σαρρής προέβλεπε καταστροφικές για την Ελλάδα συνέπειες, από την εισδοχή της στον μηχανισμό εποπτείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Ήταν ο άνθρωπος που χαρακτήριζε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως "τσαντήρι χτισμένο στην άμμο".
Δυστυχώς, ο Νεοκλής Σαρρής φεύγει δικαωμένος.   
Αντίο καθηγητά!
Η κηδεία του θα γίνει από το Πρώτο Νεκροταφείο την Τρίτη στις 3 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου