Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!


Η Ευρωζώνη διαλύεται. Οι τελευταίες απεγνωσμένες προσπάθειες που γίνονται από τους εξαιρετικά ανεπαρκείς πολιτικούς ηγέτες-διαχειριστές της πρωτοφανούς κρίσης, δεν προβλέπεται να φέρουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Οι κερδοσκόποι, ποντάρουν πλέον στο πόσο γρήγορα θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Οι "Financial Times" εκτιμούν ότι σε ένα 10ήμερο δεν θα υπάρχει το ενιαίο νόμισμα. Ο συντάκτης του άρθρου αφήνει βέβαια κάποια τελευταία περιθώρια για να σωθεί το ευρώ, αλλά θεωρεί ότι αυτά είναι ελάχιστα.
Την ίδια ώρα οι ηγέτες της Ε.Ε. εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει ευρώ δύο ταχυτήτων ή Ευρωζώνη δύο κατηγοριών. Η "Σούπερ Λίγκα" και η "Β' Εθνική",  όπως χαρακτηριστικά τις παρουσίασε και η  εφημερίδα "Ελεύθερη "Ωρα" σε άρθρο της 29ης Νοεμβρίου. 
Αν ακολουθηθεί αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα βρεθεί απευθείας στη... Β' Εθνική.

Υπάρχει όμως και η λύση της άμεσης... αποβολής της χώρας μας από την ευρωζώνη χωρίς να ενταχθεί καν σε ... πρωτάθλημα!
Την λύση αυτή προκρίνουν στην Ε.Ε. , άλλωστε ως ενδεχόμενο έχει προβληθεί κατά καιρούς:
Οι συνεχείς διαψεύσεις από ευρωπαίους μανδαρίνους αλλά και από την ίδια την Μέρκελ ότι η "Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ" αν μη τι άλλο δείχνουν ότι κάθε τόσο έβγαζαν σκοπίμως από το συρτάρι την περίπτωση αποβολής της Ελλάδος από το ευρώ.
Τη συνταγή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη επέβαλε εμμέσως η Μέρκελ όταν ανάγκαζε τον Παπανδρέου να αποδεχτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα "Ναι 'η Όχι στο ευρώ"
Αλλά και ο Τζορτζ Σόρος, ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής έχει εκτιμήσει ότι η  Ελλάδα  και η Πορτογαλία  θα πρέπει να βγούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους!
Η Ε.Ε. λοιπόν εξετάζει και πιθανώς να θέσει άμεσα σε εφαρμογή  την λύση της αποβολής της Ελλάδος και Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη.
Την ίδια ώρα που οι πολιτικοί ταγοί παρακολουθούν την αποσύνθεση του ευρώ αλλά εξακολουθούν να επιμένουν (χωρίς να πείθουν) ότι η σωτηρία της χώρας μας περνάει μέσα από την Ευρωζώνη, ενδεχόμενη βίαια έξοδος της Ελλάδος από το ενιαίο νόμισμα, θα τούς φέρει για μια ακόμη φορά προ απροόπτων γεγονότων και βεβαίως παντελώς ανέτοιμους να βρουν λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου