Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το Αστέρι και ο Τηλεαστέρας


Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
 
Αυτή η αλλόκοτη συγκυβέρνηση, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της, προκάλεσε από μερικούς όψιμους κυβερνητικούς εκτός από έκπληξη και κάποια θυμηδία. Και από πού προήλθε αυτή; Από αυτούς τους προερχόμενους από το κόμμα της ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που μέχρι χθες “όλα τα έσφαζαν και όλα τα μαχαίρωναν” και ήλθαν ως από μηχανής θεοί να μας σώσουν , συμπαρατασσόμενοι με το ΠΑΣΟΚ και κάτι στοιχεία της ΝΔ .
 
Έχουμε και λέμε λοιπόν :
Πρώτον το ΑΣΤΕΡΙ του ΛΑΟΣ κατά τον Πρόεδρο του, ο Αστέριος Ροντούλης, νυν υφυπουργός Γεωργίας στη Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και ΝΔ, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2011, σε δήλωση που έκανε από το βήμα της Βουλής, και αναφερόμενος προς τους βουλευτές και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ είπε: "Παλιότερα είχα πει ότι είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες. Ανακαλώ. Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια", προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από την ΠΑΣΟΚική και κυβερνητική πτέρυγα.
 
Και εγώ τώρα ως ένας απλά σκεπτόμενος Έλλην πολίτης διερωτώμαι:
 
Οι ψεύτες , οι απατεώνες και τα γομάρια, (σ αυτούς δηλαδή που αναφέρονταν ο νέος κ. υφυπουργός), εντός 40 ημερών έγιναν ειλικρινείς, έντιμοι και υπερήφανα άλογα ή και σεις κύριε εκ Λαρίσης βουλευτά προσχωρήσατε στους ως άνω χαρακτηρισμούς που σεις ο ίδιος αποδώσατε σε αυτούς με τους οποίους συγκυβερνάτε τώρα;
 
Εξάλλου ό έτερος υφυπουργός του ΛΑΟΣ, ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή παραλαβής του υφυπουργείου, ανταπαντώντας στη φιλοφρόνηση που του έκανε ο υπουργός του, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης που δήλωσε ευτυχής (και γιατί να μην είναι άλλωστε)  για το γεγονός ότι προστέθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ως νέο μέλος ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο τελευταίος ανταπάντησε μεταξύ των άλλων ότι «…αισθάνομαι πολύ μεγάλο αίσθημα ασφάλειας κ. Υπουργέ, που είστε εσείς Προϊστάμενος σε αυτό το Υπουργείο».
 
Και πάλι ως σκεπτόμενος Έλλην πολίτης διερωτώμαι:
 
Τώρα που κατέλαβε υφυπουργική καρέκλα υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη , ο κ. Άδωνις αισθάνεται ασφαλής, διότι προφανώς θα τον καθοδηγεί σε σωστές αποφάσεις και δεν αισθανότανκαμιά απολύτως ασφάλεια και του επιτίθετο διαρκώς από του βήματος της Βουλής ή τα τηλεπαράθυρα, όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης ή στη παρούσα θέση;
 
Κύριοι πολιτικοί, μήπως νομίζετε ότι με τη περικοπή των μισθών, συντάξεων κλπ, μπορείτε να μας περικόψετε και τη μνήμη;
 
Απατάσθε πλάνην οικτράν. Και αν το νομίζετε αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν κάποιοι που κάπου κάπου θα προσπαθούν να την επαναφέρουν, για να μην υποκύπτουν συνεχώς οι ψηφοφόροι σε μοιραία λάθη και παγιδεύονται στις παγίδες που τους στήνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου